Podle italského přísloví..: ,, nežijeme proto, abychom jedli, jíme proto, abych žili...
Podle italského přísloví..: ,, nežijeme proto, abychom jedli, jíme proto, abych žili...
Nerespektuju kuchare, kteri vezmou tradicni jidlo a jenom aby byli jini, tak
ten recept zmrvi
Vyborny kuchar se ma drzet tradice, tak jak to lidi znaji !
... jedu žít... a tak něco veselého, ještě z doby, kdy existovala jen
dvě pohlaví, na dnešní rozloučení s Amerikou... Američany... a americkým
zvykem, lhát...
On: "Slečno, mohu Vás někdy pozvat na kávu?"
Ona: "Bohužel, kávu nepiju"
On: "Tak na večeři?"
Ona: "Nevečeřím, to víte, dieta."
On: "Tak zajdeme někdy do kina?"
Ona: "Nemám ráda filmy."
On: "A co vlastně máte ráda?"
Ona: "Ráda prcám... škoda že Vy máte jiné zájmy!"
Tak zase někdy na čtenou...
NYC Pizza byla dycky lepsi nez jinde ale ja uz v NYC nebyl 15 let a tak ze se
mozna zmenila i tam.
Prakticky to byLo bez tech vsech sracek co se dava jinde na Pizzu.
Ani v N. Jersey / jen prez vodu\ v mem okoli to byl samy talian nebyla takova
jako v NYC
na Manhattanu .25 centu ha-ha
Já ráda brynzové halušky, to je akuratesy zvlášť, když přidáš vyškvařený špíček...
v sobotu jsem je měl... a v pátek je budu mít opět... pravá májová bryndza ze Slovenska... čeká mne moc dobrý oběd...!!!
Po vychodnarsky halusky dobry ale ty na vojne a dal na vychod nez si umite
predstavit nebylo k jidlu, Elekrarna Vojany byla a asi porad je malem v rusku.
Kosice
Zelezarny a Presov byl pro nas zapad, Cerna?. Prekladsiste to bylo fakt uz
rusko. Za vagon brambor vagon hodinek
Docela zajmave co se z ruska dovazelo, cement kozesiny olej a silene mnozstvi
brambor!
Ruda do zelezarnen to bylo vic hliny!
a přesto dokázalo Československo z té rudy udělat kvalitní ocel...!!! Jenom opravdový blbec, odmítne obchodovat s Ruskem...!!!
O te o kvalite spis pochybuji. Ale magnezit z Jelsavy -Lubeniku kde jsme take byly kvalitu mel. Za 28 meicu vojny jse videl opravdu hodne moc Slovensa. A Nizke Tarty, Tale bylo supracky. vlasne ani Kosic nebyly spatny ale stavba Zelezarny nic moc natoz Sirokorozchoda trat.
Není o čem pochybovat... z té ocele se vyrábělo mnoho výborných a kvalitních výrobků... třeba lodě... nebo automobily... které dodnes jezdí... a nejsou tak prorezivělá, jako mnoho těch z doby po srandapuči...!!!
Chleba v nemecke ctvrti. Maso vod cecha Haranta, noviny od pana Serdy a
cestovani od Tatra kancelare..a drby u Holecka v Praze nebo svickova u
Vasaty?
Sokolovna Bar. to byl v kostce zivot mojeho otce prez tyden, Ale v patek
odpoledne uz ho NYC a Long Island nevidel. A zamiril do East Haddam,Conn. do
Sokolskeho tabora a velice casto na ryby, vetsimu roku.
V Tatra kancelire mne oficialne prekladali dokumenty z Ceska.Praha a Vasata restaurace jsem navstivil. V New Jersey u more byla zidovska pekarna, tam meli chleba jako v Praze!, a jine Evropske dobroty !
Ja zil v v NJ. totalne mezy italama a ti me dostly do Unie. Podvodne bez
knizky na dost dlouho nez jsem udelal zkousku a dostal potom praci v DC
ha-ha.
Ale ani Uniovy prevod do Atlanty nebyl uplne snadny.
Ja bydlel v Long Branch u more a to byvalo Italske mesto, jeste drive tam u more meli mafiani jejich domy !
Vic NYC Mafie teda sefu nez ja mel v Cliffside Parku? U me se nikdy nestrilelo a nekradlo ha-ha
...četl jsem níže nějaké příspěvky ohledně Tiramisu... tož jen
tolik: jak se praví, kolik lidí a žen, tolik chutí...!!! Navíc, každej
chce být originální a tak si původní, tradiční recept, zprzní podle
svého...!!! Něco takového dokázal i kuchařskej ministr Pohlreich s českou
svíčkovou ve švýcarském Romanshornu... to se nedalo jíst jak to vytunil
hovadinama...!!! Taky po nějaké krátké době, šla ta jeho slavná restaurace do
kytek...!!!
Pro mne jednoznačně nejchutnější, jsou kynuté buchty s povidlama, podle
vlastní rukou psaného receptu mé babičky...!!! Jednoduchý recept...
domácí suroviny... žádná kupovaná povidla... u mne úspěch
zaručen...!!!
Zkusil jsem popularni dort Tiramisu ze 4 ruznych obchodu, jeden nestal za nic, 3 byli OK, ale nikdo jej nedela s alkoholem. Tak si budu muset udelat doma muj vlastni !
Tiramisu, nejlepší, co jsem kdy ochutnal, ať od soukromých osob, nebo z
marketů, zcela bezkonkurenční, občas kupujeme v Kauflandu. Z Itálie, ne
naši neumětelové. Je fakt dokonalý, nejde přestat jíst, dokud není
snědený!:D
Tiramisu, co dělají lidi doma a chvástají se, jak to jejich, domácí!!!, je
nejlepší, není o ničem. Suchý, samej piškot, bez chuti. Takový dělá 99%
lidí podomácku. Styděl bych se to někomu nabídnout. To z Kaufu - fakt
bomba!
Pizza...pizzu moc nemusím. To, co dělá 99% českých pizzerií, to si
člověk musí doma dodělat: Hlavně přidat spoustu uzeniny, sýra, apod.
Jediná, JEDINÁ!!!!! opravdu dobrá pizza, na kterou jsem v ČR natrefil, je z
Kolína, dělají je tam přímo Italové, co mají všechny ingredience z
Itálie. Všechny vč. mouky. Bez it. surovin nejde udělat dobrou pizzu!!!
Lahůdka je už jen to těsto na okrajích!!! Ani 1 Čech takový těsto
neudělá. Bez italských surovin ani nemůže, i kdyby byl kouzelník. Jo a jak
se všichni chválí - křupavá pizza!!! To je idiotismus!!! Okraje pizzy
nesmí být křupavé!!! To je aušus na vyhození!!!
Kolín - Kaufland, "Pizza Nuovo", nebo tak nějak se ten jejich koutek s
nejlepší pizzou jmenuje.
To je tak: Jedině Čech dokáže uvařit super svíčkovou a ne nějakej
Vietnamec. Stejně tak jedině Ital, pracující s italskými surovinami,
udělá skutečnou, pravou pizzu, takovou, jaká má být. A ještě ne
každej.
Obstojný Tiramisu jsem měl v italským Ristorante Duo v Ingolstadtu. A hlavně tam maj výbornej Swimming Pool :D
Urcite jde o zvyk.
Tiramisu budu delat doma, protoze chci pouzit ty prave a spravne veci,
marscapone a italske piskoty, espresso kavu na namaceni a podobne. Mozna ze u
vas lide doma chteji usetrit a misto marscapone pouziji jenom slehacku a cream
cheese?
Pravou italskou pizzu jsem mel, ale mnohem vic mne chutna New Yorska pizza.
Detritska a chicago pizza mne naopak vubec nechutna. Kurka nema byt krupava, zde
se hodne dela ten okraj plneny extra syrem. Taky zalezi jakou mozarelu
pouzivaji, v tom je velky rozdil. Moje oblibena je spis
jednoducha.......dvojita davka syra, zampiony a italske sausage, rozdrobene
Když chceš mít cokoliv k baště dobré, nesmíš to šidit, já dávám 2x šlehačku, 2x Mascarpone a vanilku z lusků ne pytlíkový vanil. cukr..Venca se chvástá, že do Tiramisu musí dát alkohol, mě by zajímalo jaký ..nečetla jsem vlákno, mě Tiramisu naučila teta v ,, íčkárně " a kdybych to dělala na objednávku, uživila bych se, ale ať si to každý upatlá sám, já vím dle názoru druhých, že ji mám skvělou..
Do espressa na namaceni piskotu se bezne a v originale dava kavovy liker, ja
pouzivam Kahlua.
Ja se nechvastam, je to v originalnim receptu !
Se správně dává do kávy Amaretto, což je mandlový likér, ty piškoty nesmíš úplně potopit, pak by z toho byla kaše, hnus..musí být jen tak lehce cinklé kávou s Amarettem, pak je to ono a do šlehani Mascarpone se šlehačkou stačí pouze dvě polévkové lžíce cukru tj. 1 : 1...pak si pochutnáš
Přidání alkoholu do Tiramisu má dva hlavní účely. Prvním důvodem je,
že alkohol zvýrazňuje chuť Tiramisu. Druhým důvodem pro kombinaci alkoholu
s Tiramisu je to, že může pomoci zvlhčit. Pokud tedy hledáte recept na
tiramisu plný chuti a vláčnosti, můžete zvážit přidání alkoholu do
dezertu.
Mezi mé oblíbené volby alkoholu pro Tiramisu patří rum, kávový likér,
víno Marsala a Amaretto.
V Itálii jsou stovky původních receptů na picu... už samotná příprava těsta, jeho roztahování je gurmánským zážitkem... bohužel, přistěhovalci z Jugoslávie... ale i z jiných zemí, začali vymýšlet zhovadilostě, co všechno na picu naplácat... za chvíli tam budou rvát i hamburgra... a nejlíp ještě do patra... nic pro gurmána...!!!
Si budete muset pořídit hroší tlamu, když vidím ty j jich slavné ,, burgery " zvedá se mi žaludek
jednou v životě jsem ten hnus zkusil... jedno jediné sousto... a zbytek letěl do koše...!!! Takový humus by nežral ani můj pes...!!!
Takze jsi ochutnal nejaky blaf u vas, ale pravy Americky hamburger v USA jsi urcite nemel, Protoze to je gurmanska pochoutka !
No, pro Amíky pochoutka, pro labužníky sajrajt..ostatně vždyť vy tam ani nic jiného nemáte..BBQ, okusování kostí i když se říká, že u kosti je nejlepší maso, což mě jako vegetariánku nepřesvědčí, pročež byly doby, kdy jsem maso do sebe horko - těžko soukala a pak kuřecí křidla, možná fazole..jo a abych nekřivdila tak jednou za rok na den díkůvzdání toho obřího ptáka...
Mam dojem, ze Americka kuchyne ma mnohem vic ruznych dobrot v te velke zemi,
nez ma Nemecko, Cesko a Francie dohromady !
Proto sem jezdi hodne kucharu z Evropy na vyucenou a nabrat znalosti. BBQ
brisket nema zadne kosti, BBQ pork nema zadne kosti a zebirka nejsou jina nez ta
v Nemecku
Americke kulinarstvi je napododovano po celem svete a nemyslim tim Fast Food !
Na žádnou vyučenou nikdo nejezdí, když tak očumování, co to tam patláte..chceš mě říct, že v historické době za dob králů, později aristokracie k vám jezdili evropští kuchaři na vyučování kuchtění, když v té době litali indiáni po savanách a honili bizony ? Si děláš snad srandu..jak jsou staré Spojené státy a jaká je historie Evropy ? Lidé, civilizace a jídlo jdou spolu ruku v ruce..kdy žila Magdalena Dobromila Retigova ? V té době se k vám stěhovali Evropané..nevykladej tady ty pitomosti, nevnucuj nikomu ty fantaz magorie a přemýšlej o tom, co píšeš
Nano, pise rok 2023 a ne 1923 , OK>
Americka kuchyne je dnes svetova a mnohe stay sveta si z ni berou priklad !
Tak rozmanitou kuchyni nema nikdo na svete !
Jasně !!! Vy máte všechno nejlepší, nejhezčí, nejchytřejší, nejlevnější až se mi z toho motá hlava. Já v těch vašich státech byla 2x a stačilo..nikdy víc !!! Už to začalo američtí vojáci se ožralí poprali ve Zvolenu..všude jen chaos a stupidita, já vám tam přeju hodně štěstí, žijte si ten svůj americký sen, ale nevnucuj mi své názory...chce to respekt, ten ti chybi
Na respekt od tebe seru
Byla jsi v USA 2x na navsteve a mas tu odvahy neco vyvracet mne, kdo zde zije 54
let>
To je stupidita na ENTOU !
Nejsi znala Americkeho zivota, Americke kuchyne, Americkych zvyku a mas tu drzost do toho blbe kecat >
Uklidní se Andreo a nebuď vulgární, na to ti kašlu zase já, bav se tímto způsobem se sobě rovnými...ale takových magorů je na celém světě doopravdy málo jsi vyjímecný
Jses proste TUPA !
Nejsem nejaka Andrea tvych vymyslu !
Ty mne nikdy nedasahne byt se mnou rovna !
Magory na tve urovni neznam a ani nechci !
To je pod moji uroven !
VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené.
Vasheku... ochutnal jsem hamburgra z provozovny McDonalds, která se nachází nedaleko Hannoveru na dálnici A2 v Německu...!!! Je to ale již 20 let zpět... nevím, možno dnes již nepoužívají k jeho výrobě zkažené maso a slazenou housku... ale pro mne je hamburger, i způsobem jeho servírování a konzumace žrádlo pro prasata...!!! Vám tu gurmánskou pochoutku přeju... já si pochutnám radši na klasické, slovenské nebo české nebo maďarské a nebo italské pochoutce...!!!
Kdyz jsem odjizdel z CSSR do USA, neco jsem o USA vedel, ale celkove ne
mnoho. Nemel jsem nikdy tak zvany Americky sen a proto jsem nebyl nikdy zklaman
!
V mem zivote v USA jsem nemel moc zapornych udalosti, takze vse co jsem dokazal
byl pro mne uspech. V USA jsem zacinal jako pomocny delnik a ukoncil zamestnani
jako manazer a jsem s tim osobne spokojen !
Nemuzu dnes rici, ze se mi zivot v USA nevyvedl, spise naopak !
Vasheku... kdyby to byla pravda, tak veliká gratulace... ale znáte se.... jak se dokážete prolhat celou diskuzí...
Vasheku... já Vám Váš život neberu... ale při tem Vašem neustálém lhaní, nemůžete už Vy sám vědět, co je pravda a co Vaše lež...!!!
Prave ze vim, protoze nelzu a tim padem si pamatuju jenom skutecnost !
To ze mne mate za lhare je jenom vase vec a vas problem. Ja problem nemam !
Vasheku... já taky nemám s Vaším lhaním žádnej problém... prostě se na té lži pobavím... a hotovo...
Mam v USA 2 dcery a 8 vnoucat
Navstivil jsem zhruba polovinu statu
Videl jsem osobne dobrou cast ikonickych mist v USA
Navstivil mnoha znama velka mesta a pamatky
Nejsem superbohac, ale nikdy jsem nemel nouzi, penize vzdy byli.
Tak to gratuluji! Začít jako vyučený nástrojař a končit jako nevyučený obchodní příručí při doplňování regálů s chlastem? To se hned tak každému nepovede, managere.
Vasheku... další Vaše lež... kam Vy na ty lži chodíte, čověče...?!?
Vasheku... škoda, že díky těm Vašim neustálým lžím, už ani Vy sám nevíte, odkud skutečně pocházíte...!!! V Praze na Žižkově, působil svého času jakýsi Jan Zajíc... a hodně se na Vás podobal...
Že by? Budu tedy muset oživit a důkladně projít tvoje internetové fotoalbum a dát dohromady všechny tvoje "životopisy". To abych oživil peripetie tvých zaoceánských činností. Chvíli to arciť potrvá, ale pak to sem dám. Chceš?
Fakt to chceš? To nemůže být pravda!
Ach jo.. Ty
jsi skončil nejen jako udavač, ale hlavně jako ubohej magor co jen maskuje
svoji blbost drzostí.
O tobě že lžu? Co o tobě lžu? To mě tedy podrž!
Vždyť lautr všechno co o tobě vím/víme, jsi sem
napsal resp. doložil fotografiemi ty sám!
Nemám/e jiný zdroj než tuhle tvojí americkou místnost, Neuvědomuješ si
to, osle ?
Lzes tak, ze schvalne prekrucujes me udaje!
Priklad z dneska:
Ja jsem uvedl, ze jsem ukoncil me zamestnani jako manazer a ty jsi hned napsal nasledujici ........."končit jako nevyučený obchodní příručí při doplňování regálů s chlastem", takze jsi LHAL !
Doloženo početnými tvými profesními fotografiemi (najdu je) mám jen rozlévání vína, nabízení lahví Malbecku z prostředí maloobchodních regálů plných konzerv a sušenek. Tvoji "managerskou" fotku jsi publikoval za dvacet let jednu jedinou: sedíš na ní u PC, naondulovanel, nalíčenej, v letních šatičkách. Jsi tedy IPSO FACTO regulérní blázen.
Zízo, nedělej to, ta osoba si tvůj čas a snahu nezaslouží, kdo sem chodí pár let, ten má obraz zcela jasný
Udelat to nemuze, protoze je jeden z vas, co zde o mne neustale lzete
Z USA jsem vycestoval do 18 zemi sveta a mnoho jejich mest
Jsou to hezke vzpominky !
Budiž ti přáno, o to nic. Fakt ti přeju úspěchy. Jen mi nehraje ten manager. S tvojí logikou, uvažováním, neschopností pochopit, co ti kdo vlastně píše a způsob tvých reakcí na příspěvky, jako sorry, ale takových managerů nakadím za hodinu plnej pytel. Ty nejsi manager. Ty opravdu ne. Na to nemáš buňky. TY NE.
Začal jsem soukromničit jako jeden z prvních v ČR - už před sametovkou, v r. 1988. Poznal jsem stovky manažerů. No asi tak: cca 97 manažerů ze 100 bych nakopal do zadku a postavil k pásu ve fabrice, páč prostě neschopní troubové. Než se jich plnej kancl zmůže někam zavolat, něco zařídit, já to sám zvládnu za půl hodiny od stolu po telefonu a nepotřebuju k tomu několik pracovních dnů.
Kazdy vetsi obchod ma v auto prodeji nekolik manazeru !
General Manager
General Sales Manager
Sales Manager
Parts Manager
Service manager
Body Shop manager
Ja jsemk delal poslednich 12 let Sales Manager job !
Sales Manager pozici zastavaji uspesni a zkuseni lide, kteri se osvedcili v
prodeji Novych automobilu.
Jejich prace spociva v strukture prodejni smlouvy, v pripadnem smlouvanim se
zakaznikem o podminkach prodeje a ceny a s dokoncenim smlouvy a predanim smlouvy
do kancelare na financovani ! Je to slusne placena pozice, u popularnich znacek
novych automobilu to dela v soucasne dobe $100 tisic plus !
Manažeři prodeje nabírají, přijímají a školí nové členy prodejního personálu. Manažeři prodeje řídí prodejní týmy organizací. Stanovují prodejní cíle, analyzují data a vytvářejí školicí programy pro obchodní zástupce organizací.
Tím, že tady budeš vypisovat, kdo je to manažer prodeje a co dělá, těžko někoho přesvědčíš, že si tu práci skutečně dělal a že jsi jí dělal dobře. To bys snad jako ten úspěšný "sales manager", měl snad vědět. Vzhledem k tomu, že nepoužíváš metriky (metrics), jak úspěšné je tady tvé ukazování pravdy o Americe, to moc v tvůj prospěch nevypovídá...
Pamatuju ze jsem sem jednou daval kopiiz mistnich novin, kde byl se mnou rozhovor a kde jsem byl spravne uveden jako Sales Manager s fotkou. Praci jsem asi delal dobre, kdyz mne dobre platili a delal jsem to 12 let !
Vasheku... jaké asi zkušenosti může mít mladej klučina, který nastoupí hned po škole, třeba do prodejního oddělení a na dveřích je cedulka Sales manager...?!? Nebo taky bývá v USA ještě funkce Support manager... tu taky může dělat kdejakej blb...!!!
USA je v tomhle ,,divna,, Muzes delat pr NASA na prestižní pozici nebo na stejny pozici pro malo znamou firmu ale za jednou takovej plat! Muzes delat prodejce novych aut u svetoznamy znacky....nebo muzes prodavat ojetiny za jednou takovej plat! Muzes delat pilota na komercnich linkach a vozit cez atlantik 500 lidi najednou...nebo pilota co vozi baliky pro DHL nebo jine dopravny spolecnosti za jednou takovej plat! Muzes delat astronauta pro NASA a litat do vesmiru....nebo delat pilota ,,taxikara,, a litat na Alaske....za jednou takovej plat!
ale taky plati co jsem psal vise....prodavac muze vydělávat vic nez jeho nadrizeny...
dobrej vodoinstalater v USA videla rocne klidne $100k .... coz je ale zaroven prumernej plat astronauta NASA
chci rici ze pozice a jeji spolecenska uroven rozhodne neurcuje vysku prijmu.
nejzadluzenejsi skupina lidi v USA(pomer prijmu a dluhu) je skupina s prijmem kolem $100k rocne
To vim z vlastni zkusenosti. v 90tych letech u firmy Lexus byli 2 prodavaci, kteri tenkrat vydelavali blizko k $200 tisic rocne a Sales Manazer mel plat $135 tisic rocne
Presne,manzelka sla ze slusny a prestizny akademicky pozice do komercni firmy kde v podstate jen dozoruje vyrobny procesy a ma najednou vic nez jednou takovej plat...
Vasheku... a proč se tedy snaží spousta jedinců, si ten titul koupit...???
Vasheku... tohle není nic proti Vaší osobě... ale vono je to tak... že v USA může dělat kdejakého managera, kdejakej blb...!!! Oslovení manager zní totiž vznešeněji než prodavač...!!! Češi se už taky opičí... aby neuráželi profesním oslovením nějakého namanagerovaného blba... tak v Česku například už nejsou uklízečky.... nýbrž operátorky podlahových ploch...!!! Zní to vznešeně... ale přesto všichni ví, že to dělají, zvlášť dnes, třeba Ukrajinky, které ukončily základku po deseti letech studia, ve třetí třídě... a výplatu si nechávají na konto do banky posílat, páč se neumí ani podepsat...!!!
Jedna z nejspokojenejsich vrstev Americkeho obyvatelstva jsou duchodci !
Maji slusny duchod, ktery ovsem neni hlavnim zdrojem prijmu. Za zivot si dost
nasetrili v programech na duchod, 401K nebo IRA. Hodne jich ma dum zaplaceny a
tak jej pronajimaji a ten dum jim ted vydelava extra prijem k tomu duchodu a
nasporenych penez.
Proto duchodci hodne cestuji doma i do sveta. Nestresuji se jako kdyz meli
zamestnani, jajich naroky jsou mensi a zdravotne jsou zabezpeceni.