No tvuj prispevek jenom ukazuje jak jsi JEDNODUCHA zena, ktera nema zadny
rozhled, zadne znalosti o veci, ale hlavne ze se do rozhovoru sere
Ubohy to tvor !
No tvuj prispevek jenom ukazuje jak jsi JEDNODUCHA zena, ktera nema zadny
rozhled, zadne znalosti o veci, ale hlavne ze se do rozhovoru sere
Ubohy to tvor !
Vasheku... neberte to osobně... nic ve zlým... určitě jste velmistr i v BBQ... nejen v plavání a prodávání ojetin... ale Češi jsou taky docela zdatní v přípravě masa na grilu... a tak něco o tem ví...!!!
jenze mezi grilovanim a BBQ je obrovsky rozdil a mozna ho nechapete ?
Vasheku... tož prozraďte specialisto, jaký pak je ten obrovský rozdíl...???
Grilovane kure , naporcovane, vezme na ohni nekolik minut, stejne porce vezmou v BBQ 1.5 hodiny. Dve rozdilne chute !
Vasheku... podobné kecy vedou v Česku Vám podobní "taky specialisté" na přípravu husy nebo kachny... prej se kachna nebo husa nedá připravit za 2 hodiny... ale se musí péct pomalu 12 - 24 hodin, aby lépe chutnala...!!! Udělali jsme s kamarádama pokus a naservírovali jim husu pečenou 2 hodiny v remosce a druhou, pečenou 18 hodin v troubě... nemusím Vám psát, kterou ohodnotili jako lepší...!!! Jen opravdový, nesvéprávný pomatenec, věřící krmivu pro ovčany z médií, by pekl husu 18 hodin...!!!
Ja se nebavim o huse, ale o BBQ, ktere pochazi od Indianu a jejich poriprave masa, protoze nemeli Reosky !
Vasheku... u BBQ nehraje druh masa žádnou roli... je úplně jedno, jaké maso zvolíte... jestli husu... nebo vepře... nebo krávu...
Naopak, druh masa urcuje dobu, teplotu, kreni a styl pripravy, kazde maso vyzaduje jiny pristup ! Ale to uz je o zkusenostech
Rybu na grillu nezvladam. Na to potrebuji aspon panev a maslo.
Dalsi tezky predmet ktery sebou obcas taham i v lodi. Na rejzovacim taliri by to
mozna slo ale ani to nedelam.
Nebo... jenže, kdo to s klackem neumí, pak jen nevěřícně čumí, jak mu klacek přehoří a pstruh se do popela zaboří...!!!
Vasheku... zřejmě jste nepochopil tak zcela zadání... psal jste, cituju: "Ja se nebavim o huse, ale o BBQ..." konec citátu... jenže husa a BBQ se vůbec nevylučují... páč i husa se dá, po Vašemu barbecuovat... neboli, připravit v kouři ke stolování, takzvaně na indiánský způsob...!!!
Rozdil
Při barbecuingu se jídlo připravuje pomalu a často se do něj přidávají omáčky nebo marinády. Dodává jídlu kouřovou chuť a dodává mu křehkost. Při grilování se suroviny připravují rychle a obvykle se při něm používá jen velmi málo oleje, takže výsledkem je křupavý, zuhelnatělý a karamelizovaný povrch a dokonalé grilovací stopy.
Vasheku... pokud přidáváte před nebo při samotné úpravě masa na dřevěném uhlí, do toho masa omáčky nebo marinády, tak můžete barbecuingovat klidně i páč těmi omáčkami nebo marinádami zkurvíte vlastní, specifickou chuť samotného masa... a víte prdlajs co jíte...!!! To můžete rovnou z kbelíku jíst tu marinádu a ušetříte za maso...!!!
No a proto mnohde v Texasu vubec zadne omacky nepouzivaji, jenom ciste uzene maso do meka na bud pecan dreve a nebo mosquite dreve. Delane na bukovem a nebo hickory dreve uz neni tak dobre !
Vasheku... pak to ale podle Vašeho popisu není již BBQ... když nepřidávají ty omáčky nebo marinády...!!! Neprozradil jste, jak regulujete teplotu teho kouře...!!!
Jako je teploměr, tak bude ve státech existovat i kouřoměr, máte mezery ve vzdělání
Ale kouřoměr v USA měří, jak silně, jsou tito specialisté u BBQ, zkouřeni...!!!
Prozradil a BBQ nema nic co spolecneho s omackou a nebo marinadou !
Vasheku... babochlape... opět, jak to máte ve zvyku, lžete...!!! I u obyčejného BBQ...!!!
Je hezke a dojemne, jak mas Vaska rad a uz nekolik let za nim chodis a pises mu. Laska je holt laska....
Komiku... se omlouvám, že jsem Vám překazil společné radovánky s Vashkem... a na chvíli si ho vypučil pro konverzaci o BBQ (čtěte: barbekjů, rozumějte: příprava masa v kouři)... ano, souhlasím s Váma... láska je láska... i ta vaše chlapská... snad jste to večer spolu dohnali... aniž byste si u toho břišní kýlu uhnali...!!!
Opravdove BBQ casto nedelam. Mam nato i jiny grill. Ono to muze klidne vzit i
prez noc.
Zatim co grillovani veme minuty.
Ten mam dokonce malicky prnosny gas grill. Poridil jsem vetsi stan lehatka a zidle! Slunecni nabijecku s baterkama. To uz teda je tak daleko ze se tomu neda rikat stanovani.
Tohle fsechno se do lodi nevejde. Ale na nektere ricce maji pendl i kemp kde nechavas autak tak jako tak a v letnich mesicich muze chvilku prset kazde odpolene. Tropu tady nejsou ale neco z toho tropickeho obcas mame.