Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 6856905x
Příspěvků:
168710

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *PRAVIDLA KONSTRUKTIVNÍ DISKUSE: https://1url.cz/o1qOC
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #164906

Zobrazit vše


| Předmět:
28.08.24 11:26:09 | #164906

Existuji stovky receptu na gulas a to po celem svete a kazdy je jiny a z jinych surovin. Neexistuje jenom jeden zpusob a recept.
V Praze mama casto podavala gulas s kolinkama. Ja mel gulas rad s rohlikem, ne s chlebem.
V Kalifornii je popularni gulas z ryb, to same ve vychodni Africe.
Nemam nic proti ceskemu gulasi, madarsky jsem nikdy nemel, Moje americka rodina ceskemu gulasi moc neholduje, maji radeji americky gulas ktery znaji od malicka. Omacky nejsou popularni, ale nektera jidla je maji.



| Předmět: RE:
28.08.24 11:30:44 | #164910 (1)

Americane doma moc nevari, spise jenom rychlovky a nebo koupene a ohrate, proste na to neni cas.....skola, zamestnani, detske krouzky a sporty. Kdyz chteji varene jidlo, zajdou vecer do restaurace. Vetsi snidane, maly obed a tepla vecere je v USA normal.
Zmrazenou pizza nemusim, nase HEB ma cerstvou pizzu, nekolik druhu a staci ji doma dopct ! V McDonalds nebo jinem jsem nebyl tak 3-4 roky, radeji si dam cerstvy Italsky sendwich nebo recky nebo Cajun !
Osobne miluju morske ryby a plody !


 #164906 

| Předmět: RE: RE:
28.08.24 11:41:03 | #164916 (2)

a co to několikahodinové grilování?


 #164910 

| Předmět: RE: RE: RE:
28.08.24 11:45:57 | #164919 (3)

Grilovani vezme jenom nekolik minut.
BBQ na druhe strane vezme nekolik hodin, ale nemusi se u toho hodiny stat. Das tam maso a muzes jet nakupovat.......


 #164916 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 11:48:01 | #164920 (4)

Ještě jsi nevyhořel *29716* je fakt že když máš dobře naložené maso tak grilování je super,kdysi jsem takto rád vařil. *29716*


 #164919 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 11:54:41 | #164929 (5)

BBQ se provadi venku, nema co horet *30039*
Kdyz dam do BBQ udirny maso na 18 hodin, nebudu u toho stat, staci mrknout na ohen a pridat drevo.


 #164920 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 11:57:44 | #164933 (6)

No já to asi blbě pochopil myslel jsem že se píše o grilování,ale pokud udis tak to jo to nemá co ti vyhořet a souhlasím s tebou že občas se do udírny zavítá a zkontroluje uzení.


 #164929 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:00:27 | #164937 (7)

jde o grilování, tzv BBQ, které je specifické a skutečně probíhá i v kouři

https://www.i-grily.cz/blog/vite-co-znamena-zkratka-bbq

kdyby cokoli, pořád musí být nějaký člověk někde na blízku, nermůže se sebrat a odjet na 6 hodin pryč


 #164933 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:03:44 | #164941 (8)

*23266* kreku kreku *27179*


 #164937 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:05:29 | #164943 (9)

Copak, pido? .-)))))))))))))­)))))))))))


 #164941 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:27:13 | #164953 (8)

Jo aha


 #164937 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:02:40 | #164940 (7)

BBQ neni grilovani a opacne.


 #164933 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:04:53 | #164942 (8)

Ale je.


 #164940 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:06:53 | #164945 (9)

Tak dokazujes ze nic o tom nevis.


 #164942 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:13:39 | #164947 (10)
| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:15:17 | #164949 (9)

Grilování není bbq.
Stručně řečeno, grilování znamená vaření na ohni, horké a rychlé. BBQ znamená vaření na mírném plameni a mnohem pomaleji a uzení znamená také vaření na mírném plameni a pomalu, přičemž se k přípravě pokrmů využívá kouř, který BBQ udirna produkuje.


 #164942 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:19:15 | #164950 (10)

:-)))))))))))))­)))))))))

"Barbecue, zkratkou BBQ, je druh grilování, který pochází z tradiční indiánské kuchyně a svou oblibu si získalo hlavně na jihu USA (Texas, Kansas atd.) a v Austrálii. Opravdové barbecue spočívá v dlouhé tepelné úpravě masa při nízké teplotě za přítomnosti kouře. Při jeho přípravě se nejčastěji využívají brikety, dřevěné uhlí, nebo speciální dřevo na uzení."

mimochodem :
Barbecue zvládnete i na plynovém grilu. Teploměr a termoregulace vám pomohou udržovat žádanou teplotu (většinou okolo 100 °C). Stačí jen mít dost trpělivosti a na výsledný pokrm si počkat i několik hodin.

čili BBQ JE grilování, ale ne přímo nad ohněm, ale v nějaké tepelně izolovanější zoně grilu, menší teplotou

je to jako bys tvrdil, že vaření v tzv. "pomalém hrnci" není vaření.


 #164949 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.08.24 12:24:46 | #164952 (11)

To je vas spatny preklad. Gril je na grilovani, udirna je na BBQ


 #164950 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.08.24 13:24:48 | #164980 (12)

grilování je všechno, kde na potravinu působí přímo tepelné záření.
tedy i BBG je grilování

bez ohledu na tvoji překladatelskou kvalifikaci


 #164952 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
28.08.24 13:41:01 | #164991 (12)

uzený maso vypadá úplně jinak, než co leze z BBQ, neblázni :-))))


 #164952 

| Předmět: RE:
28.08.24 11:39:38 | #164915 (1)

Guláš může mít samozřejmě stovky různých vylepšení, ale z původního pokrmu, který dostal název Guláš (tedy hovězí maso pro vojáky), by si měl vždy zachovat to, že je jeho základ tvořen
KOSTKAMI masa
cibule
paprika

že ho někdo udělá z vepřového masa, nevadí, z nějaké ryby - nevadí, že tam ve znojmě přidají znojemské okurky z turecka, nevadí, dokonce i segedýnský guláš, tedy se zelím, je sice už na hraně, ale nevadí.

a příloha k němu podle potřeby, zvyklostí, ale ne vařená v tom guláši současně - já mohu ke guláši skoro všechno - chleba, houskový i bramborový knedlík, rýži, i těstoviny - ale ne vařené přímo v tom guláši


 #164906 

| Předmět: RE: RE:
28.08.24 11:50:32 | #164922 (2)

Jak popusujes, existuje mnoho druhu a nam chutna autenticky Americky gulas a ne ten cesky, tak nam ho nenut!


1  
 #164915 

| Předmět: RE: RE: RE:
28.08.24 11:53:22 | #164926 (3)

On ti ho nenutí jen ti píše zase svoje jak má rád. *29716*


 #164922 

| Předmět: RE: RE: RE:
28.08.24 11:56:01 | #164931 (3)

Já ti nic nenutím.
Já ti popisuju hlavně to, že ty základní ingredience jsou pro guláš ale dané autorem toho pokrmu :
maso na kostky, ne mleté, příloha extra, ne rozvařená v guláši.

samozřejmě je to jen o názvu, klidně si někdo může nazvat gulášem českou svíčkovou.


 #164922 

| Předmět: RE:
28.08.24 11:48:39 | #164921 (1)

a přitom ten český guláš je vyšperkovaný k dokonalosti...


 #164906 

| Předmět: RE: RE:
28.08.24 11:51:31 | #164923 (2)

Přesně tak


 #164921 

| Předmět: RE: RE:
28.08.24 11:52:10 | #164925 (2)

Stejně my Češi umíme vařit ty cizí kuchyně co?


 #164921 

| Předmět: RE: RE: RE:
28.08.24 11:53:55 | #164928 (3)

jj, český kuchaři vždycky byli třída *6914* *29716*


 #164925 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 11:55:56 | #164930 (4)

Corneme Francouzům a Maďarům recepty a říkáme jsou to naše recepty,perkelt, segedín se divím že už dávno Maďaři proti nám nevedelou kuchařskou válku tak snad Orbán na to nepřijde,nebo francouzská revoluce ala Svíčková na smetaně *27179*


1  
 #164928 

| Předmět: RE: RE: RE:
28.08.24 12:29:38 | #164954 (3)

To je prave to, co vy zasadne neumite. *4652*


 #164925 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:35:31 | #164957 (4)

Umíme. Po svém. *29716*


 #164954 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
28.08.24 12:44:25 | #164962 (4)

Počkej na naše bramboráky z Kerkonos nesahej tím by i Čech bojoval,mnoho majoránky a česneku odrovna každého. *29716*


 #164954