Trump mel vyborny weekend, zatim co Kamala se znemoznila na jeji Rally
Tak jsem dosel k nazoru, ze lide v Cesku jsou totalni kulinarsky amateri a pritom si falesne mysli ze jsou pupkem sveta ve vareni
jECNODUCHE. kDYZ TO NEVYPADA JAKO CESKY VYTVOR, TAK TO PROSTE NENI TO SPRAVNE
PRAVE
pROSTE TOTALNE IGNORUJETE ZAHRANICNI JIDLA. nEJSTE PROSTE INFORMOVANI O
CIZINE.
???
Jak nevypadá :-))))))
To, jak se a co vaří je součástí názvu .-))))
Ale už je mi asi zase víc jasné, proč jste schopni něčemu z mletýho masa říkat guláš a nebo dokonce steak :-))))
je pravda, ž my tady v EU se šponujeme jen proto, že rum musí být z cukrové třtiny a my ten náš tuzemák děláme z brambor, tak nesmí mít název Rum, aby to nemátlo.
u vás v americe je to zřejmě každýmu u prdele - dejte mi krocana,
dostane potkana a spokojeně odchází .-)))))))))))))))))))
jo, VASHEKU, budeš si asi muset zvyknout (a je divné, žes to nevstředal,
zase jsi neodcházel jako vyložené dítě), že každý název označuje něco
konkrétního a nikoli plejádu 150 rozličných potravin .-))))))
to není nic o nějaké "českosti", to je o rozlišování - když prostě napíšeš "guláš s knedlákem", normální člověk si představí kousky hovězího v omáčce s kynutým/houskovým/karlovarským ... knedlíkem, a ne s kolínkama, které jsou pro vás američany taky knedlík, protože jsou taky z těsta .-))))
asi je třeba přijmout nějaké standardy
Ale tak to není. To ty ignoruješ charakteristiky pokrmů. A jak vidíš, informováni o cizině nejsou američané, když knedlíky považují za chleba.
Nepopírám, každého věc, i když moje chutě mají opačný vývoj. Ne tedy, že bych vůbec nesolil a nekořenil, ale vařím (moje celoživotní hobby ) spíše "po francouzsku", jako v kuchyni mé babičky. Nejspíš i díky tomu bezpečně rozliším chuť namletého masa od plátku z kotlety nebo krkovičky zpracované vcelku.
Co ochutnavas je rozdilny zpusob pripravy a rozdilna koreni. Maso v syrovem stavu chutna uplne stejne.
Ty žereš
maso za syrova ?
Tak to se těm tvým, Naše Milá Lorelei, blábolům o vaření už nebudu
divit!
Chicken & dumplings je velice popularni a chutne !
Kure s knedlíkem je jižanské jídlo, které se skládá z kurete vareného ve vode, pricemž vzniklý kurecí vývar se používá k varení knedlíku.Knedlík je v tomto kontextu testo na knedlíky, které je smesí mouky, ztuženého tuku a tekutiny (vody, mléka, podmáslí[2] nebo kurecího vývaru). Knedlíky se bud rozválí na plocho, nebo se z nich udelá kapka, prípadne se z nich vytvaruje koule.
Knedlík je široká skupina pokrmu, které se skládají z kousku vareného testa (z ruzných škrobových surovin), casto obalených náplní. Základem testa muže být chléb, pšenicná nebo jiná mouka nebo brambory a nápln muže obsahovat maso, ryby, tofu, sýr, zeleninu nebo jejich kombinaci. Knedlíky se mohou pripravovat ruznými zpusoby a vyskytují se v mnoha svetových kuchyních
"Knedlík nebo též knedle je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě nebo v páře."
čili placka a podobný kraviny v evropě knedlíkem rozhodně nenazýváme.,
už vůbec ne těstoviny ap.
KYNUTÉ knedlíky pak je český recept
A potom jsou stovky receptu po celem svete, protoze cesky knedlik neni zadnym zakladem pro knedlik. Cinane delali knedlicky mnohem drive !
Knedlík je koule nebo šiška.
ne placka :-)))))))))))))))))))))))))
i kdyby stočená do květu .-))))
i číňané to tak měli .-)))))
Americanerikaji ceskym knedlikum CHLEBA, protoze vypadaji jako bili chleba.
to chápu.
když guláš říkaji mletýmu s kolínkama.
ale nás nezajímá, co někdo nečemu říká.
chlebu taky říkáte knedlík?
Fuj. To je ale opravdu odporný. Skoro jako americkej guláš
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chicken_and_dumplings
Absence tvých chuťových buněk. To máš po nějaké nemoci? Kdy jsi o ně přišel?
To má po covidu. Menšímu % lidí se chuť dosud nevrátila. Čich to samý.
Ty myslíš že existuje nejaký jiný důvod, proč starší lidi preferuji v jídle víc soli a koření? To že tomu tak je, snad nepopíráš.
Nepopírám, každého věc, i když moje chutě už cca 40 let mají opačný vývoj. Ne tedy, že bych vůbec nesolil a nekořenil, ale rozhodně daleko méně, než za mlada.
Amíci ani nevěděj, co to knedlík je, jak sou blbí. Možná galvák ještě semtam sežere nějakýho toho sousedovic čokla, když benefituje
V USA existuje nekolik druhu knedliku ! Ten cesky je znam jenom v cesku
No a proto všechno s ním je origoš české.
Ale neboj, je znám i v německu, rakousku, na slovensku.
jak už jsme ti psal, do pohraničí si pro něj jezdí velice často
Jinak v čr také seženeš několik druhů knedlíků, samozřejmě
.-))))
nějaký čistě americký ale asi ne, nejspíš takový ani neexistuje
Ty první jsou asi něco na způsob našich ovocných knedlíků, každopádně možná jsou nejlepší v americe, ale není to americký vynález, jak se píše přímo v popisu (přivezli poutníci)
Ty driuhé jsou pirohy, a ty pocházejí ze střední a východní evropy
Třetí raviolli jsou těstoviny a ne knedlík.
Čtvrtý rangun nemá s knedlíkem společného vůbec nic. to je jen nějaká placka
páté kuře a knedlíky - jídlo jako takové je MOŽNÁ americké, ale knedlík samotný ne
Kluzké knedlíky - opět nějaké placky, obrázek se mi neotevřel. Za chvíli budete říkat knedlík i širším nudlím.
Boova shenkel - za prvé bramborové knedlíky, čili nic originálního, za druhé opět spíš ve formě placek a nikoli knedlíků. jak psáno, spíš obří pirohy
vy už knedlíkem nazvete koukam taky cokoli, nejen guláš :-))))
Našim českým knedlikum říkají ze to je jako nadivka??A někdo je ji jako chleba
Našim českým knedlikum říkají ze to je jako nadivka??A někdo je ji jako chleba
To máš pravdu, protože ono je to je umění, udělat omáčku. Omáčkář je v profesionální kuchyni prestižní pozice. Co jsem viděl reakce cizinců na česká jídla, tak se často s údivem ptají, jak kuchař dokázal udělat tak buď tmavou, anebo silnou omáčku.
Ale alespoň to má v názvu, že jsou to těstoviny v jednom hrnci a né jako ta sračka, který říkáte americkej guláš