Rozcestník >> Společnost a komunity >> Amerika, američané, americké zvyky

Informace

Název: Amerika, američané, americké zvyky
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: freekarol
Založeno: 21.11.2020 19:40
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 7102086x
Příspěvků:
171040

Předmět diskuze: Amerika, američané, americké zvyky - *VULGÁRNÍ NADÁVKY & VULGÁRNÍ URÁŽKY směřující na zdejší diskutéry, nejsou povolené. *KDO MÁ BAN: https://bit.ly/3LQP8jE *PRAVIDLA KONSTRUKTIVNÍ DISKUSE: https://1url.cz/o1qOC
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
07.10.24 12:02:30 | #170020

Trump mel vyborny weekend, zatim co Kamala se znemoznila na jeji Rally *30039*



| Předmět:
07.10.24 11:58:31 | #170018

Tak jsem dosel k nazoru, ze lide v Cesku jsou totalni kulinarsky amateri a pritom si falesne mysli ze jsou pupkem sveta ve vareni *16449*



| Předmět: RE:
07.10.24 15:07:10 | #170045 (1)

A na základě čeho jsi k tomu názoru došel? Svých fantazií?


 #170018 

| Předmět: RE: RE:
07.10.24 15:15:05 | #170047 (2)

jECNODUCHE. kDYZ TO NEVYPADA JAKO CESKY VYTVOR, TAK TO PROSTE NENI TO SPRAVNE PRAVE *30039*
pROSTE TOTALNE IGNORUJETE ZAHRANICNI JIDLA. nEJSTE PROSTE INFORMOVANI O CIZINE.


 #170045 

| Předmět: RE: RE: RE:
07.10.24 18:49:03 | #170064 (3)

???
Jak nevypadá :-))))))
To, jak se a co vaří je součástí názvu .-))))

Ale už je mi asi zase víc jasné, proč jste schopni něčemu z mletýho masa říkat guláš a nebo dokonce steak :-))))

je pravda, ž my tady v EU se šponujeme jen proto, že rum musí být z cukrové třtiny a my ten náš tuzemák děláme z brambor, tak nesmí mít název Rum, aby to nemátlo.

u vás v americe je to zřejmě každýmu u prdele - dejte mi krocana, dostane potkana a spokojeně odchází .-)))))))))))))))))))
jo, VASHEKU, budeš si asi muset zvyknout (a je divné, žes to nevstředal, zase jsi neodcházel jako vyložené dítě), že každý název označuje něco konkrétního a nikoli plejádu 150 rozličných potravin .-))))))

to není nic o nějaké "českosti", to je o rozlišování - když prostě napíšeš "guláš s knedlákem", normální člověk si představí kousky hovězího v omáčce s kynutým/housko­vým/karlovarským ... knedlíkem, a ne s kolínkama, které jsou pro vás američany taky knedlík, protože jsou taky z těsta .-))))

asi je třeba přijmout nějaké standardy


 #170047 

| Předmět: RE: RE: RE:
07.10.24 22:28:11 | #170105 (3)

Ale tak to není. To ty ignoruješ charakteristiky pokrmů. A jak vidíš, informováni o cizině nejsou američané, když knedlíky považují za chleba.


 #170047 


| Předmět: RE: RE:
07.10.24 11:41:19 | #170013

Nepopírám, každého věc, i když moje chutě mají opačný vývoj. Ne tedy, že bych vůbec nesolil a nekořenil, ale vařím (moje celoživotní hobby *31750* ) spíše "po francouzsku", jako v kuchyni mé babičky. Nejspíš i díky tomu bezpečně rozliším chuť namletého masa od plátku z kotlety nebo krkovičky zpracované vcelku. *18328* *30446*



| Předmět: RE: RE: RE:
07.10.24 11:51:14 | #170017 (1)

Co ochutnavas je rozdilny zpusob pripravy a rozdilna koreni. Maso v syrovem stavu chutna uplne stejne.


 #170013 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
07.10.24 12:00:40 | #170019 (2)

*17574* Ty žereš maso za syrova ? *33886* *33886* *33886*
Tak to se těm tvým, Naše Milá Lorelei, blábolům o vaření už nebudu divit! *231* *33886* *33886*


 #170017 

| Předmět:
07.10.24 11:32:13 | #170010

Chicken & dumplings je velice popularni a chutne !

Kure s knedlíkem je jižanské jídlo, které se skládá z kurete vareného ve vode, pricemž vzniklý kurecí vývar se používá k varení knedlíku.Knedlík je v tomto kontextu testo na knedlíky, které je smesí mouky, ztuženého tuku a tekutiny (vody, mléka, podmáslí[2] nebo kurecího vývaru). Knedlíky se bud rozválí na plocho, nebo se z nich udelá kapka, prípadne se z nich vytvaruje koule.



| Předmět:
07.10.24 11:31:31 | #170009

Knedlík je široká skupina pokrmu, které se skládají z kousku vareného testa (z ruzných škrobových surovin), casto obalených náplní. Základem testa muže být chléb, pšenicná nebo jiná mouka nebo brambory a nápln muže obsahovat maso, ryby, tofu, sýr, zeleninu nebo jejich kombinaci. Knedlíky se mohou pripravovat ruznými zpusoby a vyskytují se v mnoha svetových kuchyních

https://en.wikipedia.org/wiki/Dumpling#European



| Předmět: RE:
07.10.24 11:38:30 | #170011 (1)

"Knedlík nebo též knedle je vařený pokrm vyrobený z těsta. Složení těsta se podle různých receptů velmi liší. Knedlíky mohou být bez náplně nebo s nejrůznější náplní. Formují se do tvaru koule nebo šišky a vaří se v osolené vodě nebo v páře."

čili placka a podobný kraviny v evropě knedlíkem rozhodně nenazýváme., už vůbec ne těstoviny ap.
KYNUTÉ knedlíky pak je český recept


 #170009 

| Předmět: RE: RE:
07.10.24 11:46:05 | #170014 (2)

A potom jsou stovky receptu po celem svete, protoze cesky knedlik neni zadnym zakladem pro knedlik. Cinane delali knedlicky mnohem drive !


 #170011 

| Předmět: RE: RE: RE:
07.10.24 11:49:18 | #170015 (3)

Knedlík je koule nebo šiška.
ne placka :-)))))))))))))­))))))))))))
i kdyby stočená do květu .-))))
i číňané to tak měli .-)))))


 #170014 

| Předmět: RE:
07.10.24 11:40:20 | #170012 (1)

Americanerikaji ceskym knedlikum CHLEBA, protoze vypadaji jako bili chleba.


 #170009 

| Předmět: RE: RE:
07.10.24 11:50:09 | #170016 (2)

to chápu.
když guláš říkaji mletýmu s kolínkama.

ale nás nezajímá, co někdo nečemu říká.
chlebu taky říkáte knedlík?


 #170012 

| Předmět: RE: RE:
07.10.24 15:09:47 | #170046 (2)

vidíš jak jsou nevzdělaný, amatéři. *30434*


 #170012 

| Předmět:
06.10.24 16:37:52 | #169982

Fuj. To je ale opravdu odporný. Skoro jako americkej guláš
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chicken_and_dumplings



| Předmět: RE:
06.10.24 16:38:55 | #169983 (1)

Nebo teda spíš stejně


 #169982 

| Předmět: RE:
06.10.24 18:00:12 | #169985 (1)

V Chicken and dumplings jsou spis jako naše noky.


 #169982 

| Předmět: RE: RE:
06.10.24 18:24:23 | #169988 (2)

Chápu
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Noky

?si=odqkexlOw­S1xZDlO

 #169985 

| Předmět: RE: RE: RE:
06.10.24 22:11:58 | #170005 (3)

mas vysipkovanou trasu k hajzlu fosforem aby ho nasel i v noci?


 #169988 

| Předmět: RE:
06.10.24 16:25:53 | #169979 (1)

to je desny jak ty cesi zbroji! *27179*


 #169977 

| Předmět: RE: RE: RE:
06.10.24 18:29:03 | #169989 (3)

No to ti praví *35237*


 #169980 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 18:32:28 | #169991 (4)

Bohužel Polsko je rozdělený jako jsme teď my. Je to k pláči


 #169989 

| Předmět:
06.10.24 15:51:12 | #169960

Absence tvých chuťových buněk. To máš po nějaké nemoci? Kdy jsi o ně přišel? *33951*



| Předmět: RE:
06.10.24 15:54:52 | #169962 (1)
*16449*

 #169960 

| Předmět: RE:
06.10.24 20:21:35 | #169999 (1)

To má po covidu. Menšímu % lidí se chuť dosud nevrátila. Čich to samý.


 #169960 

| Předmět: RE:
07.10.24 01:54:25 | #170006 (1)

Ty myslíš že existuje nejaký jiný důvod, proč starší lidi preferuji v jídle víc soli a koření? To že tomu tak je, snad nepopíráš.


 #169960 

| Předmět: RE: RE:
07.10.24 10:45:05 | #170008 (2)

Nepopírám, každého věc, i když moje chutě už cca 40 let mají opačný vývoj. Ne tedy, že bych vůbec nesolil a nekořenil, ale rozhodně daleko méně, než za mlada. *18328* *30446*


 #170006 


| Předmět:
06.10.24 15:17:21 | #169954
?si=c_dJ9_jPs­8gQMRZD


| Předmět: RE:
06.10.24 15:59:54 | #169964 (1)

Ceska kuchyne, knedliky s omackou na 50 zpusobu. Holt umelci *30039*


 #169954 

| Předmět: RE: RE:
06.10.24 16:14:08 | #169970 (2)

Amíci ani nevěděj, co to knedlík je, jak sou blbí. Možná galvák ještě semtam sežere nějakýho toho sousedovic čokla, když benefituje


 #169964 

| Předmět: RE: RE: RE:
06.10.24 16:22:30 | #169972 (3)

V USA existuje nekolik druhu knedliku ! Ten cesky je znam jenom v cesku


 #169970 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 16:23:48 | #169973 (4)

No a proto všechno s ním je origoš české.
Ale neboj, je znám i v německu, rakousku, na slovensku.
jak už jsme ti psal, do pohraničí si pro něj jezdí velice často


 #169972 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 16:24:30 | #169974 (4)

Jinak v čr také seženeš několik druhů knedlíků, samozřejmě .-))))
nějaký čistě americký ale asi ne, nejspíš takový ani neexistuje


 #169972 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 16:33:50 | #169981 (5)
| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 16:57:46 | #169984 (6)

Ty první jsou asi něco na způsob našich ovocných knedlíků, každopádně možná jsou nejlepší v americe, ale není to americký vynález, jak se píše přímo v popisu (přivezli poutníci)

Ty driuhé jsou pirohy, a ty pocházejí ze střední a východní evropy

Třetí raviolli jsou těstoviny a ne knedlík.

Čtvrtý rangun nemá s knedlíkem společného vůbec nic. to je jen nějaká placka

páté kuře a knedlíky - jídlo jako takové je MOŽNÁ americké, ale knedlík samotný ne

Kluzké knedlíky - opět nějaké placky, obrázek se mi neotevřel. Za chvíli budete říkat knedlík i širším nudlím.

Boova shenkel - za prvé bramborové knedlíky, čili nic originálního, za druhé opět spíš ve formě placek a nikoli knedlíků. jak psáno, spíš obří pirohy

vy už knedlíkem nazvete koukam taky cokoli, nejen guláš :-))))


 #169981 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 18:02:39 | #169986 (7)

Našim českým knedlikum říkají ze to je jako nadivka??A někdo je ji jako chleba *14967*


 #169984 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 18:02:44 | #169987 (7)

Našim českým knedlikum říkají ze to je jako nadivka??A někdo je ji jako chleba *14967*


 #169984 

| Předmět: RE: RE:
06.10.24 20:52:04 | #170003 (2)

To máš pravdu, protože ono je to je umění, udělat omáčku. Omáčkář je v profesionální kuchyni prestižní pozice. Co jsem viděl reakce cizinců na česká jídla, tak se často s údivem ptají, jak kuchař dokázal udělat tak buď tmavou, anebo silnou omáčku.


 #169964 

| Předmět:
06.10.24 15:00:05 | #169951
?si=lxt6eG0-jVE2RQhh


| Předmět: RE:
06.10.24 15:36:49 | #169957 (1)

Tohle je chutna a rychla vecere po Italsku,


 #169951 

| Předmět: RE: RE:
06.10.24 15:54:39 | #169961 (2)

To by se dalo nazvat americkej buřtguláš


1  
 #169957 

| Předmět: RE: RE: RE:
06.10.24 15:56:17 | #169963 (3)

koukam ze vis o vareni hovno.


1  
 #169961 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 16:02:41 | #169966 (4)

Ano, Victore. Akorát moje hovno je menší než tvoje, *7487* *11298*


 #169963 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 16:02:51 | #169967 (4)

Ale alespoň to má v názvu, že jsou to těstoviny v jednom hrnci a né jako ta sračka, který říkáte americkej guláš *27482*


1  
 #169963 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 16:24:37 | #169975 (5)

Gulas je styl pokrmu a ne recept.


1  
 #169967 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
06.10.24 18:33:26 | #169992 (6)

Takže buřtguláš


 #169975