Rozcestník >> Společnost a komunity >> Svobodna diskuse bez cenzury

Informace

Název: Svobodna diskuse bez cenzury
Kategorie: Společnost a komunity
Založil: -
Správci: Jardik1 , KamilaLiska
Založeno: 31.10.2021 19:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2753025x
Příspěvků:
86840

Předmět diskuze: Svobodna diskuse bez cenzury - Mluvte svobodne o vsem o cem chcete. Myslete pritom na to, ze vas projev je zaroven i vasi vizitkou a tak jedinou cenzurou, at je vase vlastni sebereflexe. Vulgarni napadani jinych diskuteru nebudu mazat ,bonzování je tedy zbytečné.
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které mohou obsahovat vulgarismy.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Lavrov - 19. 4. 22
20.04.22 06:01:54 | #1121

Lavrov 19. 4. 2022



| Předmět: RE: Lavrov - 19. 4. 22
20.04.22 07:00:45 | #1122 (1)

Интервью С.В.Лаврова телеканалу "Индия Тудэй", Москва, 19 апреля 2022 года


 #1121 

| Předmět: Heil mein Nato! Ukrajina "školkou"…
19.04.22 21:26:17 | #1119

Heil mein Nato! Ukrajina "školkou" obrozeného nacismu v Evropě.


1 1  

| Předmět: Ukrajina: děti – zombie. Antiruská…
19.04.22 21:25:17 | #1118

Ukrajina: děti – zombie. Antiruská hysterie



| Předmět: ukrajina-zrejme-pouzila-zakazanou…
19.04.22 15:00:29 | #1117

„Rozhodnutí Ukrajinců poslat na vlastní vesnici kazetovou munici, která má kapacitu nahodile zabíjet nevinné lidi, podtrhuje jejich strategickou kalkulaci – bylo to potřeba udělat ke znovuobsazení jejich země, bez ohledu na následky,“ píše NYT. Deník dodal, že během tohoto konkrétního ostřelování naštěstí žádný civilista nezemřel. Při dalším ostřelování ruské posádky Husarivky (pravděpodobně už konvenční municí) ale zahynuli nejméně dva.

Proč je kazetová munice spojována s válečným zločinem?
Kazetová munice je název pro zbraň skládající se z nosného kontejneru, který obsahuje mnoho malých výbušnin. Když se tato raketa odpálí z raketometu nebo například letadla, kontejner se ve vzduchu otevře a zasype menšími bombami velký prostor, třeba i o velikosti několika fotbalových hřišť.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-ukrajina-zrejme-pouzila-zakazanou-kazetovou-munici-198782#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


1  

| Předmět: Putinova agrese spustí na podzim…
19.04.22 14:52:15 | #1115

Putinova agrese spustí na podzim hladomor, předpovídá ekonomka.

Zástupci obou zmíněných finančních institucí jednají tento týden ve Washingtonu. Jednání se zúčastní také ukrajinský ministr financí Serhij Marčenko a guvernér tamní centrální banky Kyrylo Ševčenko s cílem domluvit pro svou zemi další pomoc. Ukrajinská strana dala v minulých dnech najevo, že usiluje o získání dalších čtyř miliard eur k původním třem miliardám určeným na krytí rozpočtového schodku.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-zchudne-kvuli-valce-na-ukrajine-cely-svet-odpovida-ekonomka-198319#source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: RE: Putinova agrese spustí na podzim…
19.04.22 14:56:34 | #1116 (1)

Globalizaci jsme přehnali. Budou se objevovat inklinace k „buďme soběstační“, což ale není v době technologií možné. Ale ta přehnaná globalizace a víra z počátku tisíciletí, že všichni jsme obchodní přátelé a takhle to navěky zůstane, jsou pryč. *9388*


 #1115 

| Předmět: sojgu-prolomil-mlceni-po-trech-tydnech
19.04.22 14:46:43 | #1114

Rusko podle Šojgua „důsledně provádí plán na osvobození samozvaných republik Doněcké a Luhanské“. Spojené státy a další západní země podle něj dělají vše pro to, aby „prodloužily“ válku.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/sojgu-prolomil-mlceni-po-trech-tydnech-se-vyjadril-k-valce-na-ukrajine-40394224#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: RE: sojgu-prolomil-mlceni-po-trech…
19.04.22 23:42:43 | #1120 (1)

Bude je osvobozovat od fasitu separatistu?


 #1114 

| Předmět: velvyslanec-ukrajiny-v-nemecku-setrel…
19.04.22 14:37:22 | #1113

V článku pro Spiegel Gabriel nejprve obhajoval práci německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera.

„Udělal pro podporu Ukrajiny ve své bývalé funkci ministra zahraničí spolu s kancléřkou Angelou Merkelovou více než kdokoli jiný v Evropě,“ napsal Gabriel v článku.

Dodal, že obzvláště nebezpečnou „variantou konspiračních teorií“ je Melnykovo tvrzení, že Steinmeier během svého aktivního působení v politice „po desetiletí vytvářel pavučinu kontaktů s Ruskem, která měla dopad až do dnešní vlády“.

Melnyk na Twitteru Gabrielovi oponoval: „Nejzlomyslnější byla léta k Putinovi přátelské politiky vaší a vašich kumpánů z SPD, která přinesla barbarskou vyhlazovací válku proti ukrajinskému státu, ukrajinskému národu, ukrajinské kultuře, ukrajinským ženám a dětem na prvním místě. Přehodnocení teprve přijde. Styďte se!“

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/velvyslanec-ukrajiny-v-nemecku-setrel-dalsiho-tamniho-politika-40394165#source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: lidsky-hnuj-na-lidi-kteri-se-smeji…
19.04.22 14:13:13 | #1111

Prorusky smýšlí v Česku 4 % lidí, a až 15 % je ochotno šířit dál ruskou válečnou propagandu, říká Roman Máca, analytik Centra pro politiku a společnost, který se dezinformacím a dezinformátorům dlouhodobě věnuje. Čtvrtina Čechů věří alternativním a dezinformačním médiím víc, než těm tradičním. Máca v rozhovoru popisuje, jak se část proruských aktivistů přeorientovala z covidu na válku, kdo jsou ti nejhlasitější a nejvýznamnější a jakou roli hrají politici.

Pokud někdo oslavuje vraždění civilistů a dětí, jiné označení (než lidský hnůj) si nezaslouží, komentuje Roman Máca „vysmáté“ reakce lidí na příspěvky na sociálních sítích. Teze o tom, že mají prostě jiný názor, odmítá, je to pro něj na úrovni schvalování holocaustu. Popisuje své zkušenosti z východní Ukrajiny, kde například mluvil se ženou, které zabili syna jen proto, že měl na batohu stužku v ukrajinských barvách.

Řada profilů na sociálních sítích se tváří jako běžní Češi, komunikují ale profesionálně, vysvětluje Máca, jak poznat proruské dezinformátory. Z webů se dezinformace přesunuly mezi pseudonovináře a aktivisty. Přirovnává je k šmejdům a prodejcům hrnců, udělali si ze lži byznys, často už v době covidu. My bychom neměli jen sedět s rukama v klíně, ale aktivně proti nim zakročit. Na problém dezinformací bychom se měli dívat z bezpečnostního hlediska.

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/112708/lidsky-hnuj-na-lidi-kteri-se-smeji-utrpeni-na-ukrajine-a-s-lahvacem-nadavaji-novinarum-to-sedi-rika-maca.html?utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz



| Předmět: RE: lidsky-hnuj-na-lidi-kteri-se-smeji…
19.04.22 14:13:54 | #1112 (1)

Můžeme si také připomenout slova Madeleine Albrightové, která reportérce Lesley Stahlové před lety řekla, že 500 tisíc mrtvých dětí v Iráku po první válce v Zálivu v důsledku sankcí(kvůli podvýživě a nedostatku lékařské péče) je cena, která stojí za to.


1  
 #1111 

| Předmět:
19.04.22 13:15:55 | #1110

Toto bylo otištěno v sobotních novinách.
Agrese presidenta Putina vůči Ukrajině je nepřijatelná jako všechny útočné války. Tato základní premisa nám ale nemůže bránit v analytickém a kritickém myšlení. Na začátku konfliktu se naplno rozjela propaganda, vydávající většinu informací oficiálních míst Kyjeva za svatou pravdu, ruských za lež. Některé byly dokonce tak přepjaté, že se začalo doplňovat - nelze nezávisle ověřit. Později se rozjely různé kauzy, například italského deníku La Stampa, kde se na titulní straně psalo o dalším útoku Putinovy armády v Kyjevě, a přitom byla přidána fotka z Doněcku, ukazující naopak následky útoku sil Kyjeva. Informace, jak se Ukrajina drží a pomalu snad i vítězí, nekorespondují s faktem, že jih země už ztratila a ruská vojska tam postupují. Počet mrtvých civilistů dosud ověřených OSN je do dvou tisíc. Kyjev mluví o násobcích, Moskva zločiny popírá. Chování Kyjeva neustále mistrujícího Západ už leckoho vytáčí. V Řecku spustil poprask president Zelenskyj, když si přizval k projevu člena pluku AZOV. Žádosti o zbraně a odmítnutí cesty německého presidenta do Kyjeva zavání arogancí.
Útok Ruska je zločinný, ale je třeba studovat i příčiny a následky, roli všech hráčů. Možná se Kreml diví, že mu neprošlo to, co Západu v Iráku, Libyi, Sýrii, Jugoslávii. Výše napsané není obhajoba agrese, ale příklad debaty, která se pro pochopení cesty musí vést.

Můžeme si také připomenout slova Madeleine Albrightové, která reportérce Lesley Stahlové před lety řekla, že 500 tisíc mrtvých dětí v Iráku po první válce v Zálivu v důsledku sankcí(kvůli podvýživě a nedostatku lékařské péče) je cena, která stojí za to.



| Předmět: Зеленски е поставен на място от…
19.04.22 13:09:55 | #1109

Зеленски е поставен на място от украински войник.

https://www.facebook.com/watch/?ref=tab