Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 670628x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #5931

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.10.21 09:12:18 | #5931
Reakce na příspěvek #5864

Pak si dej dohromady všechny vaše příspěvky a porovnej, co ti vychází. Píšete, že covid-19 neexistuje (dokažte jej), je zanedbatelný (chřipečka která se dá léčit vitaminem D), je rizikový pro určité skupiny.
Teď zlehčuješ i ty rizikové skupiny a přinášíš téma profitu farmaceutických firem. To že z toho někdo něco má, je zjevné a psal jsem tu o tom, až to nakonec navrhla myslím europoslankyně Konečná, aby veškeré patenty ohledně vakcín v době pandemie byly WHO zrušeny.
A zase přijdu s tou Kubou a nebo s tou tvou S. Koreou, obě země považuješ za nepřátelské a vesměs se tak formuje i veřejné mínění.
Jestli je tedy někdo v neoblibě, proč by se proti coronaviru bránil? Jeden nepustí do země nikoho a druhý vyvíjí a vyvinul účinnou vakcínu proti covidu-19.
Kdyby to považovaly obě země za chřipečku, nebudou se takto chovat. Nedávalo by to smysl. Pro Kubu by to bylo ještě velmi nákladné a vlastně bez užitku. Vakcínu můžou maximálně posílat do chudších zemí, ostatní jí myslím, pod vlivem embarga, nepřijmou.
Protože situaci berou, každý po svém, ale oba vážně. Pak je zjevné, že tu coronavirus existuje. Nikde nic nezpochybňují a snaží se provádět opatření.
Covid-19, podle mého názoru, nelze srovnávat s chřipkou (číselně, v době před a v době pandemie). Proč? Proti té chřipce se lidé moc aktivně nebránili a nebrání a nikdy nenosili roušky ani nebyli separováni. Vakcinovat se dávali jen někteří, většinou ti, kteří to potřebovali při výkonu svého povolání, nebo zdravotně-rizikové skupiny.
Omezením styku, dodržováním pravidel se omezuje i samotné šíření chřipky (nejen covidu-19).
Hysterie je na vaší straně. Na jedné straně vyvoláváte napětí ohledně vakcinace a na druhé straně zlehčováním opatření, průběhu nemoci a škodlivosti viru, vytváříte dojem jeho neškodnosti.
Lidé si pak neumí vybrat a volí raději lhostejnost, netečnost... tedy apatii.
Opatření proti šíření nákazy jsou a budou tu i v době, kdy už nebude covid-19 hrozbou. Jsou tady, jakou soubor zákonů, pravidel a postupů, pro to, abychom dokázali včas a systematicky reagovat. Nejsou dokonalé, proto považuji z části covid-19 i jako prověrku (možná úmyslnou).
Pokud covid-19 někdo vyrobil a účel byl v rozporu se zákazem výroby biologických zbraní, pak tam můžeme mluvit o zločinném jednání. Problém bude něco takového dokázat.
Teď je v první řadě potřeba bojovat a vyhrát bitvu s covid-19. Pokud někdo přijde s něčím jiným (účinným lékem, postupem), pak se tomu nebráním. Stejně tak doporučuji lidem, aby braly vitaminy a nejen D, aby se snažili žít zdravě a udržovali se v kondici. Stejně tak, aby dodržovali opatření proti covid-19, o jejichž síle a účelnosti zde můžeme diskutovat.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.10.21 09:16:48 | #5932 (1)

Omlouvám se za pravopis, nemám moc času na psaní.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.10.21 12:45:43 | #5969 (1)

Rozumný příspěvek, díky.


 #5931 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.10.21 13:17:59 | #5971 (1)

Nevim kde jsi z mojich prisvevku vycetl, ze bych nekdy covid vir spochybnoval, ze vubec existuje. On skutecne existuje a byl v te svoji podobne, kterou zname umele vytvoren a pouzit jako biologicka zbran, kterou klidne mohli vypustit ven i silenci propojeny na pharma firmy, co ted diky teto situaci a paranoi strachu co v teto souvislosti jeste navic siri vydelavaji obrovske miliardy.

Zaroven tato krize pomaha resit uz i tak vazne ekonomicke komplikace a v konecnem dusledku na teto krizi vydelavaji prave ty nejbohatsi na ukor tech nejchudsich. Dalsi zcela zbytecne dluhy a otroctvi diktatura totalita.

Neni zde zadny seriozni zajem o zdravi lidi ! Kdyby byl poctive by se delal vedecky vyskum v teto veci a lidi by nebyli obelhavani a nebyli by jim zamlcovana dulezite informace i o nebezpecnosti nejen covid viru ale i anticovid vakcin o kterych stale poslouchame jen demagogii covidich smejdu jako jsou super i kdyz tu mame miliony lidi co v primem dusledku vakcinace trpi vaznymi zdravotnimi komplikacemi a dalsi desitky tisic mrtvych, kde nikdo nedele poctive vyskum a pitvy, aby bylo jednoznacne prokazano, co bylo pricinou takovych umrti a mohli byt i diky tomu lidi i lekari varovani ohledne nebezpecnosti anticovid vakcin !

Lidi co zadaji odskodne za poskozeni sveho zdravi v dusledku ockovani experimentalnimi vakcinami jsou odmitani. V CR nebyl doposud odskodnen ani jediny clovek za poskozeni sveho zdravi v dusledku vakcinace anticovid vakcinami a jejich poskozeni zdravi je bagatelizovano a spochybnovano. Neni zde absolutne seriozni zajem prevzit i odpovednost za poskozeni zdravi techto lidi v souvislosti s tim nesmyselnym masivnim ockovanim anticovid vakcinami.

Tohle je podle tebe v poradku a budes tohle zlocinne jednani i nadale schvalovat pro sve paranoicke postizeni vyvolane sirenim poplasnych zprav ohledne covid viru zalozeneho i na lzivych datech ?

Aspon trochu se nad sebou zamysli a uz se konecne prober a zacni vnimat fakt, ze zde hajis zavazny zlocin, kde je zamerne poskozovan zivot i zdravi lidi jak umele vypustenym virem tak i temi anticovid vakcinami, ke kterym jsou lidi nasilne nuceni i tlakem skorumpovanych politiku a lekaru.

Ses pro mne psychicky naruseny clovek postizeny paranoi a timto svym postizenim i sam vytvaris prostredi strachu a obav i v jinych lidem, ktery ale neni podlozen pravdivymi daty, ale vychazi ze lzive covidi propagandy vedene covidimi smejdy. Takto postizenych lidi je cim dal tim vic a stavaji se z nich rukojemnici a otroci techto covidich smejdu, kteri bez vycitek svedomi, ze lidem lzou s lidmi dal manipuluji a lzou jim jen, aby tak meli oni sami z toho vyhody.



Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky