Rozcestník >> Věda a technika >> COVID-19

Informace

Název: COVID-19
Kategorie: Věda a technika
Založil: Temda
Správci: Temda , Selen
Založeno: 02.03.2020 15:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 655165x
Příspěvků:
11776

Toto téma sledují (11):


Předmět diskuze: COVID-19 - UPOZORNĚNÍ DISKUTUJÍCÍM: Kovid je téma, kde může být nesnadné získat dobré informace. Proto upozorňujeme například na weby, které se tváří, že dezinformace vyvrací, ačkoli je šíří (např. manipulátoři.cz), nebo třeba na manipulativní informace státních médií (Česká televize, Český rozhlas), které musí být v každém režimu poplatné vládní moci. Proto studujete-li články propagačních či dezinformačních médií, ptejte se stále sami sebe: Proč říkají právě toto? Kdo má prospěch z této zprávy? Jak by mohl znít názor druhé strany? Protože fórum není názorově cenzurováno a může materiály neseriózních médií obsahovat, mějte prosím na paměti toto upozornění:
Tato diskuze může obsahovat odkazy nebo příspěvky, které lze považovat za manipulační, dezinformace či fakenews.
Proto dávejte pozor a fakta sami ověřujte nejlépe z více zdrojů.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #6106

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.10.21 22:48:06 | #6106
Reakce na příspěvek #6099

Studie Harvardské univerzity zjistila, že většina očkovaných zemí má nejvyšší počet případů Covid-19 na milion lidí, což naznačuje, že vpichy nefungují
https://theexpose.uk/2021/10/21/harvard-study-finds-most-vaccinated-countries-have-highest-rate-covid-19/

"Injekce COVID-19 byly prezentovány jako jediné řešení k zastavení pandemie. Masové očkování proběhlo v bezprecedentním měřítku a od října 2021 bylo aplikováno 6,54 miliardy dávek COVID-19, což se rovná 47,6 % světové populace, které dostalo alespoň jednu dávku.

Úsilí o hromadné injekce však nedokázalo zastavit pandemii a studie zveřejněná v European Journal of Epidemiology zveřejnila bombové údaje, které ukazují, že nárůst COVID-19 nesouvisí s úrovní proočkovanosti v 68 zemích po celém světě a ve 2 947 okresech USA
....
Island a Portugalsko, které mají více než 75 % své populace plně proočkované, mají více případů COVID-19 na 1 milionů lidí než Vietnam a Jižní Afrika, které mají pouze asi 10 % své populace plně proočkované.
...
Izrael je dalším příkladem. Když bylo více než 60% populace plně očkováno, mělo za posledních sedm dní nejvyšší počet případů COVID-19 na 1 milion lidí.
....
Údaje z amerických okresů byly podobné, přičemž nové případy COVID-19 na 100 000 lidí jsou „velice podobné“ bez ohledu na procento plně proočkované populace.
...
V tuto chvíli, kdy nelze ignorovat selhání injekce COVID-19, začínají být zřejmá vážná zdravotní rizika související s injekcí a nyní neexistují žádné rozdíly v nových případech COVID-19 mezi oblastmi s vysokou proočkovaností, je čas veřejně uznat, že injekce nejsou řešením. Jak poznamenali výzkumníci European of Journal of Epidemiology "



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.10.21 22:52:57 | #6112 (1)

EXKLUZIVNĚ: Herci za britským dezinformačním webem The Daily Expose Revealed

Logicky vyšetřování může odhalit, že za konspiračním zpravodajským serverem The Daily Expose stojí Jonathan Allen-Walker ze Scunthorpe, Lincolnshire.
The Daily Expose je konspirační web zaměřený na Spojené království, který byl vytvořen v listopadu loňského roku a od svého založení propaguje standardní portfolio mýtů o COVID-popíračích, anti-vaxxerech a Great Reset zarámovaných jako nejnovější zprávy. V ekosystému alternativních zpráv se stala extrémně vlivnou a její články získávají tisíce sdílení denně na Telegramu, Twitteru a dalších soukromých chatovacích kanálech. Přestože je web mladší než rok, od ledna vzrostl o více než 300 000 zobrazení stránek za měsíc , přičemž poslední dostupné údaje naznačují, že měl více než 1,5 milionu kumulativních zobrazení.

Neobvykle pro konspirační stránky, The Daily Expose produkuje originální obsah několikrát denně, spíše než opětovné sdílení memů nebo článků odjinud. Na své stránce „o“ tvrdí, že k psaní svých příběhů používá pouze oficiální dokumenty z vládních nebo vědeckých zdrojů. Autoři často zkreslují nebo nesprávně interpretují informace obsažené ve snímcích dokumentů, které používají k prosazení řady konspirativních narativů. Například The Daily Expose tvrdil, že vakcíny byly schváleny bez jakýchkoli bezpečnostních kontrol a že vakcíny způsobují masovou smrt.

Autoři a přispěvatelé nepožadují rozhovory s vědci, vládními úředníky nebo jinými kvalifikovanými odborníky, aby se ujistili, že tyto dokumenty interpretují správně. Ani nedávají právo na odpověď žádné z institucí nebo postav, o kterých informují, což je očekávaná novinářská praxe. Daily Expose poskytlo rozhovory s okrajovými postavami, například Mikem Yeadonem, ale rozhovory mají formu přepisu jejich názorů, které nejsou ani zpochybňovány, ani ověřeny. Vzhledem k tomu, že pisatel nebo pisatelé byli až do této chvíle anonymní, nemohli nést odpovědnost za svůj obsah ani nemají širší spojení s žádnými novináři, kteří by mohli ručit za jejich práci. Všechny tyto faktory činí web extrémně nebezpečnou platformou pro dezinformace,

První příspěvky The Daily Expose jsou z listopadu 2020. V březnu Twitter pozastavil svůj hlavní účet, ale téměř okamžitě se The Daily Expose podařilo vytvořit řadu alternativních účtů, aby tento zákaz obešel. Po počátečním zákazu bylo v různých fázích vytvořeno nejméně pět účtů. Po druhém zákazu se The Daily Expose ujistil, že provozuje páry účtů, aby zákazy jednotlivých účtů nevedly k úplné ztrátě sledujících nebo nedostatku schopnosti tweetovat. Účty vyhýbající se zákazu by vždy nasměrovaly sledující na spárovaný účet a obvinily Twitter z cenzury. Obecně byly účty nastaveny s různými telefonními čísly a e-mailovými účty od různých poskytovatelů, i když obsahovaly podobné bios, obrázky a záhlaví, přičemž všechny také odkazovaly na web The Daily Expose. v současné době dva z jejich altů zůstávají funkční a mají 18 000 a 14 000 sledujících. Plných 65 procent jejich doporučení pochází z Twitteru.

Všechny články jsou anonymní, podepsané online s podtextem „Daily Expose“, kromě pravidelného sloupku napsaného Emily Smithovou z Leedsu, která používá ovládací prvek WordPress, „captaindaretofly“, a dalších příležitostných jednorázových přispěvatelů. Na svých ostatních sociálních sítích Smith nepřispívá anonymně.

Není jasné, že Smith ví, kdo web provozuje. V epizodě podcastu s dalšími dvěma tvůrci konspiračního obsahu, Denty a Shaz, říká, že přispívá články dobrovolně, nikoli za peníze. Smith neodpověděl na žádost o komentář.

Ve videu zveřejněném na stránce The Daily Expose jsou jako tvůrci videa uvedeni Denty a Shaz. The Daily Expose má také kanál YouTube s 1,8 tis. Předplatiteli, přičemž videa vyrobená v podobném stylu jsou zveřejňována každý týden. Denty a Shaz také nereagovali na žádost o komentář.

Není jasné, kolik přesně má The Daily Expose přispěvatelů, nebo zda má nějaké stálé zaměstnance mimo Allen-Walker. Několik tweetů z jeho účtu naznačuje, že se operace účastní více lidí.

Finance operace jsou nejasné. Minimálně od února provozuje měsíční fundraising ze své domovské stránky, Twitteru a Telegramu. Existuje několik dalších sporadických pokusů o Crowdfunding na jiných platformách, přičemž jedna kampaň na Buy Me A Coffee přinesla dary přes 3600 GBP, ale další na GoFundMe zaznamenala nulu. Nebyly nalezeny žádné podrobnosti o firmách registrovaných u Allen-Walker's information on Companies House.

Když naši reportéři požádali o komentář, Allen-Walker neodpověděl.

Stopa vyšetřování
Kliknutím na vedlejší řádek The Daily Expose se zobrazí stránka autora pro vlastníka účtu WordPress, jonnywalkersb. Archiv ukazuje, že jonnywalkersb­.wordpress.com přesměrovává na dailyexpose.co.uk.

Dřívější záznamy whois ukazují, že web jandmltd.co.uk zaregistroval Jonathan Allen-Walker z Gainsborough, než byly podrobnosti později před veřejností skryty.

Data uložená v mezipaměti na Googlu naznačují, že ke spuštění domovské stránky J&M byl použit jonnywalkersb WordPress. Telefonní číslo registrované v The Daily Expose odpovídá číslu uloženému v mezipaměti dat pro J&M.

takže konspirační žvásty zmrda a ksindla Loraka


 #6106 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.10.21 23:55:16 | #6147 (2)

Vis ono oznacit nekoho za konspiratora a nepodivat se cim argumentuje a na cem sve informace zaklade muze skutecne jen blb ! Takze zase jsi tim zvatlajicim zmrdem a ksindlem prave ty sam.

https://link.springer.com/article/10.1007/s10654-021-00808-7#Sec4



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.10.21 23:57:02 | #6148 (3)

European Journal of Epidemiology

European Journal of Epidemiology, vydaný poprvé v roce 1985, slouží jako fórum o epidemiologii v nejširším slova smyslu. Je to recenzovaný časopis věnovaný všem oborům epidemiologického výzkumu a epidemiologickým a statistickým metodám.

EJE podporuje komunikaci mezi těmi, kdo se zabývají výzkumem, výukou a aplikací epidemiologie, včetně těch, kteří praktikují klinickou nebo komunitní medicínu. Časopis podporuje příspěvky z celé řady oblastí, včetně veřejného zdraví, preventivní medicíny, klinické medicíny, ekonomiky zdraví a výpočetní biologie a datové vědy aplikované na zdraví a nemoci.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.10.21 00:00:48 | #6149 (4)

sirStanley zacinas tedy chapat svoji primitivni omezenost, kdyz se zamerujes pouze na nalepkovani nekoho, kdo neco napise, ale te dal nezajima pravdivost techto informaci a zdroj z ktereho cerpa ?

Nevim, ci jsi schopen si miru tve omezenosti v teto veci vubec uvedomit.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
24.10.21 10:54:18 | #6198 (3)

ksidle,ty stránky expose jsou dezinformační hnůj.tečka.

stejně jako ty


 #6147 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky