Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)

Informace

Název: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:)
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: -
Správci:
Založeno: 11.01.2021 08:08
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 89372x
Příspěvků:
1074

Toto téma sledují (2):


Předmět diskuze: Chalupář udí, vaří, smaží, ale hlavně se snaží:) - Také peče, ochutnává, okopává, sází, chová, staví, uklízí a udržuje:) Vše o tom, co se dělá na chalupě, kterou bych chtěl jednou mít a kterou ještě nemám:) A neb sousedovic Toníček nemá žádný koníček:)
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #963

Zobrazit vše


| Předmět: Vyjádření k počinům kuchařů
22.01.23 15:35:44 | #963

Nelíbí se mi, jak v těch pořadech kladou všechno na talíř na sebe.
Taková kostka nebo kvádr a nahoře půl tuny zeleného koriandru a ještě hlavně hodně oliváče:-)



| Předmět: RE: Vyjádření k počinům kuchařů
22.01.23 16:53:43 | #964 (1)

Kdyby to raději ozdobili třeba cikádou:-))



| Předmět: RE: Vyjádření k počinům kuchařů
22.01.23 17:18:50 | #966 (1)

Přesně! A kolem čehokoliv ještě nacmrndaj cosi, co připomíná kočičí průjem! To považuju za vrchol amaterismu a buranství! Já si kolikrát říkám - kua to vypadá dobře! Jenže přijde zlatý hřeb - ona "omáčka", kolem pokrmu ledabyle nacmrndlá, až to vypadá jak když měla kočka průjem a točila se na talíři dokolečka dokola. A mám po chuti.


 #963 

| Předmět: RE: RE: Vyjádření k počinům kuchařů
22.01.23 17:49:42 | #972 (2)

:-D
Přesně. Jednou jsem viděl nejmenovaného superkuchaře vařit svíčkovou a omáčka z připáleného výpeku z masa a ještě tolik, že by se vešla tak na 3 lžičky:-)
Bych do toho nenamočil knedlík:-)



| Předmět: RE: RE: RE: Vyjádření k počinům kuchařů
22.01.23 18:13:20 | #979 (3)

Jóóó...to je tak, když panuje dogma, že svíčková se musí dělat v troubě a ne nakrájet maso na plátky a hezky se mu pověnovat na pánvi a v hrnci s větší plochou. Pokud se použije druhý postup /můj:D/ a opravdu člověk neodejde od "plotny" ani na minutu a pokrm vymazlí a ukecá:D, žádnej šéfkuchař nebude mít lepší omáčku lahodnější, než já:), i když se bude držet známého dogmatu, že maso se musí dělat v kuse v troubě. Vlastně právě proto. Můj postup dá omáčce větší sílu než základ z masa pečeného v troubě. Ale zase...pokud je někdo trouba a má představu, že nakrájím maso na plátky a zaleju ho vodou, já za jeho blbost opravdu nemůžu *27179*


 #972 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Vyjádření k počinům…
22.01.23 18:24:32 | #982 (4)

:-)
Hlavně, že se umíš pochválit, i to je důležité:-)
Já sem nikdy moc z těch jejich receptů moudrý nebyl. Možná to mám od přírody, nevím:-)
Nevím, kdo se na mě podepsal:-)