Ačokča není špatná, ale musí být mladá:))))
Já ji zavařuji, jako okurky a nebo jako papriky do oleje:)
My to stačíme skoro všechno zbaštit - a že jí máme hodně! Něco nakrájím do mrazáku a používám do různých zeleninových směsí. Ačokča je výborná i do leča.
Ona je pak trochu tuhá, když už jí černají semena... hlavně se nesmí
dávat do skleníku, jinak je plný:)
Kdysi jsem jí měl od jednoho pěstitele... to to tady ještě nikdo neznal...
zkusil jsem jí dát do skleníku a nestačil sem se divit... krmil jsem s nimi
prasata:DDDD
Venku je jí taky dobře. Nádjherně se rozroste, nejlíp jde na kompostu.. Nestačím přidávat podpěry.
Tam je to lepší, v tom skleníku dokáže zarůst jedna rostlina celý (6x3m) :))))))))
Hm, byla to hrůza, já tam měl všechno možné i melouny a najednou tahle aktivní, pak už to nikdo moc nechtěl:)))
Vážně, měl jsem s nimi velký úspěch... nikdo to tady v životě neviděl, Dokonce jsem si je dával do sklepa a vydržely mi až do ledna...
Je to snadné, skleník je lepší... třeba loni moc venku nešly, protože nebylo tolik teplých dnů.)
Nemám sleník. Říkám si, že skleníkové výpěstky si můžu koupit v obchodě. Ale melouny miluju už od dětství, to je fakt dobré jídlo.
Tak ten meloun doma vypěstovaný, třeba ve skleníku je lepší má
většinou víc cukru:)))
Já jsem měl po nich vždycky srač.u:))
nemám skleník. Pokud mám něco pěstovat, jen na vzduchu. U nás jsou meruňky i broskve. Ale také jenom některý rok, protože často zmrznou. Takže melouny ani náhodou (bez skleníku)
I když zrovna koukám, že existují návody k pěstování melounů i u nás. Ale asi furt je naše zahrádka příliš vysoko a taky zde profukuje větřík.
Aha... no nejlepší jsou ty roubované, protože ta podnož dost pomáhá s hledáním živin a vody... používám Sprinter podnož, jako pod okurky hadovky...
á vím, je třeba tam začít pěstovat odrůdy Bergeron, Kioto, Hargrant,
Harogem , Harkot... později kvetou. Ta první se tam u ž pěstuje...
Mám příbuzenstvo ve Znojmě a okolí:)