Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 129464x
Příspěvků:
1148

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1036

Zobrazit vše


| Předmět:
21.05.22 18:25:07 | #1036

Já hlavně moc nechápu tu potřebu se proti něčemu vymezovat. Osobne sním s radostí kde co. A kde se dobře najím, to nepomluvim. Kouzlo pro mě má lepší restaurace, kde vari tak, jak by mě nikdy nenapadlo. Ale s radostí si zajdu do masný na dešťovou s dělníkama. I vše mezi tím. Rozmanitost se mi líbí .



| Předmět: RE:
21.05.22 19:30:38 | #1039 (1)

Nejlepší dešťovku dělaj na Ostravsku.
Máš šikovnýho klučinu mmch.



| Předmět: RE: RE:
21.05.22 21:08:59 | #1052 (2)

To nevím.. ale v Porubě jsem měla před lety posledního slušného langose:(


 #1039 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.05.22 16:12:35 | #1114 (3)

Posledního slušného langoše jsem měl cca před 25 lety na pískovně Mělice u stánku. Od těch dob se mnoho změnilo, na solidního langoše jsem nenarazil NIKDE. Buď prcci o průměru tak 10 cm, nebo sražené těsto.
Na těch Mělicích dělali Langoše luxusní. Bylo to něco nového, ještě českými vykuky nezprzněného, nýbrž dělaného tak, jak se má. Mno...ono takhle to je skoro se vším. Někdo přijde s novinkou, objevenou na zahraniční dovči /jako onehdá ty langoše/, začne s tím v ČR, během pár měsíců to je hit po celé republice, během pár dalších měsíců či let je to kolektivně zprzněno jak ty langoše. Stejně dopadly hamburgery: Zkraje devadesátek luxusní pokrm, mega hit! Během pár let aby solidní hambáč v poledne se svíčkou hledal. Dávno je situace ta, že 99 hamburgerů vyrobených v Česku je nepoživatelných.


 #1052 

| Předmět: RE: RE:
21.05.22 21:09:45 | #1053 (2)

Díky.


 #1039 

| Předmět: RE:
21.05.22 21:16:19 | #1054 (1)

Já jsem na tom podobně. Mě neurazí prostředí, když se dobře najím v bufetu nebo u stánku, najim se klidně tam.


 #1036 

| Předmět: RE: RE:
21.05.22 21:25:47 | #1057 (2)

Presne.. mám daleko k nějakému snobstvi. Ve stylu ,tohle pro mě není dost dobrý, naopak. S chutí sním utopence v nadrazce.. a luxusní restaurace běhání.. a to ani ty, který si nemohu dovolit. :)) je to prostě jiná věc a kdyby mi někdo řekl, že mi zaplati veceri někde v Dubaji s těma jejich bizarama taky neřeknu ne


 #1054 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.05.22 21:26:22 | #1058 (3)

Nehaním ne běhání:))


 #1057 

| Předmět: RE: RE: RE:
21.05.22 21:29:48 | #1059 (3)

jo přesně tak *29716*


 #1057 

| Předmět: RE: RE: RE:
23.05.22 17:19:41 | #1074 (3)

Utopenec v nádražce, tím se spravny snob rád chlubí *17904* . Nic ve zlým, Noro, ale tak to skutečně je. Normální je to nastavit na odiv, jestli mi rozumíš.
Ale nic proti snobům *1149* .


 #1057 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
24.05.22 10:02:52 | #1109 (4)

Já to nestačím na odliv, to jsi to špatně pochopila . Nic ve zlém. To bylo prostě konstatování věci ;) normální je ze sebe a pokud možno že druhých nedělat co nejsou. každý to nedokáže.. ale nic proti? :))


 #1074 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
24.05.22 10:03:38 | #1110 (5)

Bez otazníku


 #1109 

| Předmět: RE:
23.05.22 17:16:03 | #1073 (1)

Já se vymezuju proti prasárnám při vaření. O tom má být tohle fórum *17904* .
Když čtu někdy recepty na internetu, tak je jasně poznat, když autor ví o vaření kulový.


 #1036 

| Předmět: RE: RE:
23.05.22 17:21:30 | #1075 (2)

to ano. ráda čtu https://www.kucharkaprodceru.cz/

Některé tipy mi pomohly. Teď jsme se dokonce naučila dělat kynuté rohlíčky a buchtičky s tvarohem tak, aby z toho nebyly nafouklé buchtiska.


 #1073 

| Předmět: RE: RE: RE:
23.05.22 17:55:25 | #1080 (3)

To je zrovna úžasná kuchařka, ta paní umí.


 #1075 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 17:58:21 | #1082 (4)

je to klasika, to mám ráda.


 #1080 

| Předmět: RE: RE:
23.05.22 17:25:34 | #1077 (2)

třeba když se dává do zákusků nebo buchet celozrná mouka. To se fakt nedá jíst, je to hnusné.


 #1073 

| Předmět: RE: RE: RE:
23.05.22 17:57:50 | #1081 (3)

No ale asi je to zdravé. Ale věřím, že se to jíst nedá. Jako celozrnné špagety, chtěla jsem jíst zdravě, ale to se nedá, když si člověk nepochutná.


 #1077 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 17:58:54 | #1084 (4)

To je lepší nejíst :-))


 #1081 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:02:49 | #1085 (4)

Znám, a také mě to neoslovilo, ale není to nejhorší. Ale zase např. lívance z ovesných vloček nebo karboše jsou v poho.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:13:04 | #1086 (5)

Lívance kynuté? a co jsou to karboše?


 #1085 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:24:25 | #1087 (6)

pokud jsou karboše karbanátky, tak ty jsou pro mě vraždy v jakémkoliv stavu a složení :-)


 #1086 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:27:54 | #1088 (7)

No ono tam mělo být spíše s ovesnými vločkami. Ano kynuté. Tak to je na keždém, ale dají se tak udělat, a jsou nadýchanější, a můžou být masové i bezmasé, např. zeleninové.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:46:19 | #1089 (8)

Lívance jsou vždycky kynuté. Nekynuté jsou palačinky.


 #1088 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:49:27 | #1090 (9)

Pro mě je to nestravitelné. Jak lívance tak karbanátky z různých zdravých surovin. Lívance mají být nadýchané a jsou z hladké mouky, kvasnic a vajec (trochu cukru. Karbanátky jsou mleté něco a ještě navíc vysmažované, takže to vůbec. Navíc slinivkáři k tomu nesmí ani čichat aby nedostali záchvat :-))


 #1089 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:54:18 | #1091 (10)

Tak slinivkáři nesmí skoro nic.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 18:57:35 | #1092 (11)

Celkem to máme vychytané :-)) Víme že nesmí smažené, tedy žádné řícky, karbanátky, grilované, uzené špek, klobásky.

Ale bez problémů tlačenka, šunka, třeba Krolewský sýr, také plačinky i lívance, nudle, polévky etc etc. Takže by se opravdu našlo hodně jídel které může. A to na slinivku málem umřel. Ono stačí vyhnout se smaženému, spálenému a uleženému (dlouho někde zrajícímu) a je vyhráno.


1  
 #1091 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:04:07 | #1093 (12)

Tak věřím, že to jde takto vychytat, musí se opatrně zjistit co a jak, a to dodržovat, a nejíst nic neznámého.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:08:09 | #1094 (13)

Má to i určitou logiku, dá se to dobře odhadnout. U neznámého jsem hlavní ochutnávač. Musím říct, že už je to minimálně 15 let, od vážné příhody a je to dobré.


 #1093 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:10:45 | #1095 (14)

Tak hlavně že se dá najít systém, to vždy potěší.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:10:54 | #1096 (12)

Ratko, ale mleté maso je přece stravitelnější, pochopitelně nejlepší je umlít doma, ale i prodávají dobré. A nesmažit, ale upéct v troubě. To taky na slinivku nejde?


 #1092 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:15:12 | #1098 (13)

Tak ono je to stejně zvláštní, jak se potrava chová. Třeba po kachně mi nikdy nic nebylo, i když se přejím, naopak po vepřovém, a kolikrát i ne nějak moc tlustém, mi někdy bývalo nedobře. A karboše mi vždy přišly takové nějaké těžké, ale ono je to i tím co se tam dá za koření.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:19:25 | #1101 (14)

taky mi po kachně nic není ale jím spíše to libové :-) a moje 96 letá maminka sní všecky kůže a biskup a všecko mastné a taky ji nic není


 #1098 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:13:25 | #1102 (15)

Tak konec mastného je většinou, když začne zaváhat nějaký orgán jako žlučník, játra, apod. Popř. diabetes. Pokud je tělo zdravé, tak k žádným problémům docházet nemusí.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:37:02 | #1103 (16)

Maminka byla žlučnikářka, taky měla cukrovku dlouhá léta a jak dovršila devadesátku, všecko se ji ztratilo :-) Uvidíme jak dopadneme my.


 #1102 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:45:34 | #1104 (17)

Tak to je zajímavé, tak asi na sebe nenechala sáhnouit doktorem, to ti většinou rozhodí co se dá.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 21:01:15 | #1105 (17)

týjo, tak to jí gratuluju *29716*


 #1103 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 21:07:13 | #1106 (18)

No moc není k čemu :-) Tělo je zdravé ale schátralé. Tedy věchýtek.


 #1105 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:15:31 | #1099 (13)

Myslím že nejde právě protože je to mleté maso a to se rychle kazí. Co se týče pečení, taky to není moc ideální ale vzpomínám si, že třeba plněné paprikové lusky jsou dobrá volba. HOdně papriky, málo náplně :-) Dávám do masa vařenou rýži. Ale obecně mleté maso minimálně, tedy vůbec. Doma nemelu, protože se mi nechce umývat mlýnek. Jendou jsem mlela a pak furt umývala mlýnek protože se mi zdálo že ještě smrdí. Prostě nebyla jsem schopna to pořádně umýt. A z obchodu to dělám pro děcka, třeba špagety bologneze. Ale manželovi udělám jen se zeleninou tedy s paprikou, rajčetem a cibulí.


 #1096 

| Předmět: RE: RE:
23.05.22 17:26:20 | #1078 (2)

Aha, a já to celou dobu chápu jako ironii, myslím tu diskusi. Neberu teď ty tři párky :-).



| Předmět: RE: RE: RE:
23.05.22 17:54:26 | #1079 (3)

A koho jsi myslel, že tady vraždíme *17913* ?
Já si vážně myslím, že vaření je úžasné a krásné umění. Pravidla se porušovat mohou, ale ne z neznalosti, z lenosti, z hlouposti. To pak člověk jídlo doslova zabije. Znáš to, některé recepty: "Přidáme pepř, sůl, majoránku, a za stálého míchání vyléváme do kanálu." *17904*


 #1078 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 17:58:40 | #1083 (4)

No já to právě chápat jako, že je vražda vystavovat nějaké delikatesy, když je nemáme doma např. Na jiné brutality já nepomyslet :-).



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 19:14:15 | #1097 (5)

Co třeba kdyby někdo vzal pečenou rybu a rozmixoval ji *33951* . To by byl vyloženě vrah.


 #1083 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 19:17:18 | #1100 (6)

Nemusí být, pokud z toho uděláš pomazánku na chleba. Věřím že smíchané s máslem a trochou horčice, jemně nasekanou cibulkou (opravdu jen málo) by to mohlo být dobré.


 #1097 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
26.05.22 17:29:22 | #1142 (6)

No to ne, to se nesmí. ;-)



| Předmět: RE: RE:
24.05.22 10:11:23 | #1111 (2)

Tak jak se nakonec vysvětlilo, byl to vtip. Ale já si myslím, že je to spíš o vnitřním nastaveni člověka. Někdo si prostě všímá hezkých věci a někdo na tu smůlu, že vidí hned nedostatky a má potřebu je kritizovat


 #1073 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.05.22 15:58:30 | #1112 (3)

Ne vtip, ale ironie, parodie, nastavené zrcadlo.


 #1111 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 11:29:05 | #1116 (4)

Nevím.. podle mě roztomilej vtip.. žádný sociálně existenciální drama třídního boje v tom nevidím, promiň:)))


 #1112 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 14:45:49 | #1117 (5)

Žádné "sociálně existenciální drama třídního boje" se na fóru o vaření neřeší. To jsi chtěla být vtipná?


 #1116 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 17:36:29 | #1120 (6)

Snahu být vtipná jsem potěšila na hřebík v roce 2011 v březnu. Jen říkám, z na nás obě ten obrázek evidentně působí jinak :))


 #1117 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 17:56:01 | #1122 (7)

Dobře. Já jen říkám, že tohle je přátelské a vlídné fórum, byla bych ráda, kdyby i zůstalo.


 #1120 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 17:57:21 | #1123 (8)

Také si nic jiného nerpreji


 #1122 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 17:59:05 | #1124 (9)

Tak to je v pořádku *3171* .


 #1123