Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 116650x
Příspěvků:
1147

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1073

Zobrazit vše


| Předmět: RE:
23.05.22 17:16:03 | #1073
Reakce na příspěvek #1036

Já se vymezuju proti prasárnám při vaření. O tom má být tohle fórum *17904* .
Když čtu někdy recepty na internetu, tak je jasně poznat, když autor ví o vaření kulový.


 #1036 

| Předmět: RE: RE:
23.05.22 17:21:30 | #1075 (1)

to ano. ráda čtu https://www.kucharkaprodceru.cz/

Některé tipy mi pomohly. Teď jsme se dokonce naučila dělat kynuté rohlíčky a buchtičky s tvarohem tak, aby z toho nebyly nafouklé buchtiska.


 #1073 

| Předmět: RE: RE: RE:
23.05.22 17:55:25 | #1080 (2)

To je zrovna úžasná kuchařka, ta paní umí.


 #1075 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 17:58:21 | #1082 (3)

je to klasika, to mám ráda.


 #1080 

| Předmět: RE: RE:
23.05.22 17:25:34 | #1077 (1)

třeba když se dává do zákusků nebo buchet celozrná mouka. To se fakt nedá jíst, je to hnusné.


 #1073 

| Předmět: RE: RE: RE:
23.05.22 17:57:50 | #1081 (2)

No ale asi je to zdravé. Ale věřím, že se to jíst nedá. Jako celozrnné špagety, chtěla jsem jíst zdravě, ale to se nedá, když si člověk nepochutná.


 #1077 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 17:58:54 | #1084 (3)

To je lepší nejíst :-))


 #1081 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:02:49 | #1085 (3)

Znám, a také mě to neoslovilo, ale není to nejhorší. Ale zase např. lívance z ovesných vloček nebo karboše jsou v poho.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:13:04 | #1086 (4)

Lívance kynuté? a co jsou to karboše?


 #1085 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:24:25 | #1087 (5)

pokud jsou karboše karbanátky, tak ty jsou pro mě vraždy v jakémkoliv stavu a složení :-)


 #1086 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:27:54 | #1088 (6)

No ono tam mělo být spíše s ovesnými vločkami. Ano kynuté. Tak to je na keždém, ale dají se tak udělat, a jsou nadýchanější, a můžou být masové i bezmasé, např. zeleninové.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:46:19 | #1089 (7)

Lívance jsou vždycky kynuté. Nekynuté jsou palačinky.


 #1088 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:49:27 | #1090 (8)

Pro mě je to nestravitelné. Jak lívance tak karbanátky z různých zdravých surovin. Lívance mají být nadýchané a jsou z hladké mouky, kvasnic a vajec (trochu cukru. Karbanátky jsou mleté něco a ještě navíc vysmažované, takže to vůbec. Navíc slinivkáři k tomu nesmí ani čichat aby nedostali záchvat :-))


 #1089 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:54:18 | #1091 (9)

Tak slinivkáři nesmí skoro nic.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 18:57:35 | #1092 (10)

Celkem to máme vychytané :-)) Víme že nesmí smažené, tedy žádné řícky, karbanátky, grilované, uzené špek, klobásky.

Ale bez problémů tlačenka, šunka, třeba Krolewský sýr, také plačinky i lívance, nudle, polévky etc etc. Takže by se opravdu našlo hodně jídel které může. A to na slinivku málem umřel. Ono stačí vyhnout se smaženému, spálenému a uleženému (dlouho někde zrajícímu) a je vyhráno.


1  
 #1091 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:04:07 | #1093 (11)

Tak věřím, že to jde takto vychytat, musí se opatrně zjistit co a jak, a to dodržovat, a nejíst nic neznámého.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:08:09 | #1094 (12)

Má to i určitou logiku, dá se to dobře odhadnout. U neznámého jsem hlavní ochutnávač. Musím říct, že už je to minimálně 15 let, od vážné příhody a je to dobré.


 #1093 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:10:45 | #1095 (13)

Tak hlavně že se dá najít systém, to vždy potěší.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:10:54 | #1096 (11)

Ratko, ale mleté maso je přece stravitelnější, pochopitelně nejlepší je umlít doma, ale i prodávají dobré. A nesmažit, ale upéct v troubě. To taky na slinivku nejde?


 #1092 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:15:12 | #1098 (12)

Tak ono je to stejně zvláštní, jak se potrava chová. Třeba po kachně mi nikdy nic nebylo, i když se přejím, naopak po vepřovém, a kolikrát i ne nějak moc tlustém, mi někdy bývalo nedobře. A karboše mi vždy přišly takové nějaké těžké, ale ono je to i tím co se tam dá za koření.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:19:25 | #1101 (13)

taky mi po kachně nic není ale jím spíše to libové :-) a moje 96 letá maminka sní všecky kůže a biskup a všecko mastné a taky ji nic není


 #1098 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:13:25 | #1102 (14)

Tak konec mastného je většinou, když začne zaváhat nějaký orgán jako žlučník, játra, apod. Popř. diabetes. Pokud je tělo zdravé, tak k žádným problémům docházet nemusí.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:37:02 | #1103 (15)

Maminka byla žlučnikářka, taky měla cukrovku dlouhá léta a jak dovršila devadesátku, všecko se ji ztratilo :-) Uvidíme jak dopadneme my.


 #1102 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:45:34 | #1104 (16)

Tak to je zajímavé, tak asi na sebe nenechala sáhnouit doktorem, to ti většinou rozhodí co se dá.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 21:01:15 | #1105 (16)

týjo, tak to jí gratuluju *29716*


 #1103 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 21:07:13 | #1106 (17)

No moc není k čemu :-) Tělo je zdravé ale schátralé. Tedy věchýtek.


 #1105 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:15:31 | #1099 (12)

Myslím že nejde právě protože je to mleté maso a to se rychle kazí. Co se týče pečení, taky to není moc ideální ale vzpomínám si, že třeba plněné paprikové lusky jsou dobrá volba. HOdně papriky, málo náplně :-) Dávám do masa vařenou rýži. Ale obecně mleté maso minimálně, tedy vůbec. Doma nemelu, protože se mi nechce umývat mlýnek. Jendou jsem mlela a pak furt umývala mlýnek protože se mi zdálo že ještě smrdí. Prostě nebyla jsem schopna to pořádně umýt. A z obchodu to dělám pro děcka, třeba špagety bologneze. Ale manželovi udělám jen se zeleninou tedy s paprikou, rajčetem a cibulí.


 #1096 

| Předmět: RE: RE:
23.05.22 17:26:20 | #1078 (1)

Aha, a já to celou dobu chápu jako ironii, myslím tu diskusi. Neberu teď ty tři párky :-).



| Předmět: RE: RE: RE:
23.05.22 17:54:26 | #1079 (2)

A koho jsi myslel, že tady vraždíme *17913* ?
Já si vážně myslím, že vaření je úžasné a krásné umění. Pravidla se porušovat mohou, ale ne z neznalosti, z lenosti, z hlouposti. To pak člověk jídlo doslova zabije. Znáš to, některé recepty: "Přidáme pepř, sůl, majoránku, a za stálého míchání vyléváme do kanálu." *17904*


 #1078 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 17:58:40 | #1083 (3)

No já to právě chápat jako, že je vražda vystavovat nějaké delikatesy, když je nemáme doma např. Na jiné brutality já nepomyslet :-).



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 19:14:15 | #1097 (4)

Co třeba kdyby někdo vzal pečenou rybu a rozmixoval ji *33951* . To by byl vyloženě vrah.


 #1083 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 19:17:18 | #1100 (5)

Nemusí být, pokud z toho uděláš pomazánku na chleba. Věřím že smíchané s máslem a trochou horčice, jemně nasekanou cibulkou (opravdu jen málo) by to mohlo být dobré.


 #1097 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
26.05.22 17:29:22 | #1142 (5)

No to ne, to se nesmí. ;-)



| Předmět: RE: RE:
24.05.22 10:11:23 | #1111 (1)

Tak jak se nakonec vysvětlilo, byl to vtip. Ale já si myslím, že je to spíš o vnitřním nastaveni člověka. Někdo si prostě všímá hezkých věci a někdo na tu smůlu, že vidí hned nedostatky a má potřebu je kritizovat


 #1073 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.05.22 15:58:30 | #1112 (2)

Ne vtip, ale ironie, parodie, nastavené zrcadlo.


 #1111 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 11:29:05 | #1116 (3)

Nevím.. podle mě roztomilej vtip.. žádný sociálně existenciální drama třídního boje v tom nevidím, promiň:)))


 #1112 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 14:45:49 | #1117 (4)

Žádné "sociálně existenciální drama třídního boje" se na fóru o vaření neřeší. To jsi chtěla být vtipná?


 #1116 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 17:36:29 | #1120 (5)

Snahu být vtipná jsem potěšila na hřebík v roce 2011 v březnu. Jen říkám, z na nás obě ten obrázek evidentně působí jinak :))


 #1117 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 17:56:01 | #1122 (6)

Dobře. Já jen říkám, že tohle je přátelské a vlídné fórum, byla bych ráda, kdyby i zůstalo.


 #1120 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 17:57:21 | #1123 (7)

Také si nic jiného nerpreji


 #1122 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
25.05.22 17:59:05 | #1124 (8)

Tak to je v pořádku *3171* .


 #1123