Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 117025x
Příspěvků:
1147

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #1086

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:13:04 | #1086
Reakce na příspěvek #1085

Lívance kynuté? a co jsou to karboše?


 #1085 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:24:25 | #1087 (1)

pokud jsou karboše karbanátky, tak ty jsou pro mě vraždy v jakémkoliv stavu a složení :-)


 #1086 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:27:54 | #1088 (2)

No ono tam mělo být spíše s ovesnými vločkami. Ano kynuté. Tak to je na keždém, ale dají se tak udělat, a jsou nadýchanější, a můžou být masové i bezmasé, např. zeleninové.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:46:19 | #1089 (3)

Lívance jsou vždycky kynuté. Nekynuté jsou palačinky.


 #1088 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:49:27 | #1090 (4)

Pro mě je to nestravitelné. Jak lívance tak karbanátky z různých zdravých surovin. Lívance mají být nadýchané a jsou z hladké mouky, kvasnic a vajec (trochu cukru. Karbanátky jsou mleté něco a ještě navíc vysmažované, takže to vůbec. Navíc slinivkáři k tomu nesmí ani čichat aby nedostali záchvat :-))


 #1089 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
23.05.22 18:54:18 | #1091 (5)

Tak slinivkáři nesmí skoro nic.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 18:57:35 | #1092 (6)

Celkem to máme vychytané :-)) Víme že nesmí smažené, tedy žádné řícky, karbanátky, grilované, uzené špek, klobásky.

Ale bez problémů tlačenka, šunka, třeba Krolewský sýr, také plačinky i lívance, nudle, polévky etc etc. Takže by se opravdu našlo hodně jídel které může. A to na slinivku málem umřel. Ono stačí vyhnout se smaženému, spálenému a uleženému (dlouho někde zrajícímu) a je vyhráno.


1  
 #1091 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:04:07 | #1093 (7)

Tak věřím, že to jde takto vychytat, musí se opatrně zjistit co a jak, a to dodržovat, a nejíst nic neznámého.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:08:09 | #1094 (8)

Má to i určitou logiku, dá se to dobře odhadnout. U neznámého jsem hlavní ochutnávač. Musím říct, že už je to minimálně 15 let, od vážné příhody a je to dobré.


 #1093 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:10:45 | #1095 (9)

Tak hlavně že se dá najít systém, to vždy potěší.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:10:54 | #1096 (7)

Ratko, ale mleté maso je přece stravitelnější, pochopitelně nejlepší je umlít doma, ale i prodávají dobré. A nesmažit, ale upéct v troubě. To taky na slinivku nejde?


 #1092 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:15:12 | #1098 (8)

Tak ono je to stejně zvláštní, jak se potrava chová. Třeba po kachně mi nikdy nic nebylo, i když se přejím, naopak po vepřovém, a kolikrát i ne nějak moc tlustém, mi někdy bývalo nedobře. A karboše mi vždy přišly takové nějaké těžké, ale ono je to i tím co se tam dá za koření.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:19:25 | #1101 (9)

taky mi po kachně nic není ale jím spíše to libové :-) a moje 96 letá maminka sní všecky kůže a biskup a všecko mastné a taky ji nic není


 #1098 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:13:25 | #1102 (10)

Tak konec mastného je většinou, když začne zaváhat nějaký orgán jako žlučník, játra, apod. Popř. diabetes. Pokud je tělo zdravé, tak k žádným problémům docházet nemusí.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:37:02 | #1103 (11)

Maminka byla žlučnikářka, taky měla cukrovku dlouhá léta a jak dovršila devadesátku, všecko se ji ztratilo :-) Uvidíme jak dopadneme my.


 #1102 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 20:45:34 | #1104 (12)

Tak to je zajímavé, tak asi na sebe nenechala sáhnouit doktorem, to ti většinou rozhodí co se dá.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 21:01:15 | #1105 (12)

týjo, tak to jí gratuluju *29716*


 #1103 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 21:07:13 | #1106 (13)

No moc není k čemu :-) Tělo je zdravé ale schátralé. Tedy věchýtek.


 #1105 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
23.05.22 19:15:31 | #1099 (8)

Myslím že nejde právě protože je to mleté maso a to se rychle kazí. Co se týče pečení, taky to není moc ideální ale vzpomínám si, že třeba plněné paprikové lusky jsou dobrá volba. HOdně papriky, málo náplně :-) Dávám do masa vařenou rýži. Ale obecně mleté maso minimálně, tedy vůbec. Doma nemelu, protože se mi nechce umývat mlýnek. Jendou jsem mlela a pak furt umývala mlýnek protože se mi zdálo že ještě smrdí. Prostě nebyla jsem schopna to pořádně umýt. A z obchodu to dělám pro děcka, třeba špagety bologneze. Ale manželovi udělám jen se zeleninou tedy s paprikou, rajčetem a cibulí.


 #1096