Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 118603x
Příspěvků:
1148

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #255

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 01:47:26 | #255
Reakce na příspěvek #250

No ono všechno hraje roli. Kvalita surovin, způsob jejich přípravy a pak samozřejmě zejména "náplň" toho hamburgru. Nejen maso, ale i čím je obloženo.


 #250 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 07:33:29 | #256 (1)

ano, to by mě právě zajímalo. čím se vyznačuje špičkový hamburger, protože si něco takového nedoved představit. Pro mě je to furt mleté maso polité něčím hustým


 #255 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 13:06:54 | #257 (2)

To je právě že my známe hamburgr jenom z MacDonalda, ale v USA je spousta takových řetězců, které dělají hamburgry různé. Do té bulky (housky) na to maso se dají dát různé suroviny, jako slanina, sýr, zelenina, a to nejen syrová (salát, okurky, cibule...), ale i opečená (cuketa, paprika, cibule... a ta může být při přípravě různě ochucená)... takže se tam dají přidávat různé chuťové složky a špičkový hamburgr spočívá v tom, že všechny chuťové složky spolu výborně ladí a jsou vyvážené - do toho spadá i ta bulka, z jaké je mouky a těsta, a ta omáčka, kterou je to případně potřené, včetně toho, kolik jí tam je. Takže záleží nejen na chuti jednotlivých složek, ale i na jejich množství. Samozřejmě včetně kvality opečení masa (mělo by být šťavnaté).


 #256 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 14:41:14 | #259 (3)

Delal je maličké, ale vysoké aspoň 5 cm. Pak v té housticce s oblohou to bylo jak mrakodrap. Vůbec nevím, jak bych to jedla.
Sama pro sebe bych si dělala hamburger tak centimetr, aby byl naopak propeceny. Syrove maso mě děsí. A jedla bych ho jen s horcici a zeleninou, bez housky.


 #257 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 15:16:33 | #261 (4)

Jo hambáčové mrakodrapy oni dělají ty hamburgry se ale nejí na ulici, ale v restauraci nad talířem. A ještě k nim dávají hranolky.

Platí, že čím silnější maso či plát masa, tím víc zůstane šťavnaté, proto je dělal vysoké. A taky platí, že čím propečenější, tím méně šťávy v mase zůstane. Standardně se teda dělá medium (to maso není syrové, ale středně propečené), i když i zcela propečené maso se dá udělat šťavnaté.
Bez housky by to vlastně byl karbanátek. *29716*


 #259 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 16:25:11 | #263 (5)

Karbanatek, jenze do toho se dává obvykle namocena a vymackana houska. Já dávám jako vychytavku místo housky nastrouhaný vařený brambor, pokapany sojovkou.
Ramsey tam kromě masa myslim nedával nic.


 #261 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 16:56:19 | #266 (6)

No to jo, do karbanátku se dává i trochu mouky a cibule. Houska nebo strouhanka způsobí, že je pak to trochu takové nadýchané. Do hamburgru se mouka ani strouhanka nedává, to má být čisté maso.


 #263 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 16:59:54 | #269 (7)

proto mi karbanátky ani fašírky nechutnají. ani mleté řízky, prostě nic kde se maso s něčím míchá.


 #266 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 17:19:10 | #274 (8)

tak to mě zas jo, mě to neva


 #269 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 19:16:21 | #292 (8)

Je to holt americký národní poklad. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 16:58:27 | #268 (3)

No to né, u nás se hamburgery již nabízí v restauraci. A dokonce i hned u nás je kuchař profesionálm, který se specializuje jen na hamburgery. vím o co jde. Ochutnávám se synem, pokaždé hovězí mleté s něčím, bulku si mistr kuchař peče sám. Problém je v tom, že to hovězí mleté by mělo mít taky nějakou chuť tedy být minimálně optimálně ogrilované, zvenku opečené, zevnitř růžové jinak je z toho seno. A právě to seno mi nechutná.

Mám velice ráda hovězí steaky, vevnitř ještě krvavé... ale to mohu i věpřové, klidně bez jakéhokoliv koření jen narychlo minutku na vidličku, nemusí být propečené. Mám velmi fajnovou hubu na maso.


 #257 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:15:38 | #271 (4)

No to jo, to má být v podstatě takový mletý steak *29716* Maso je toho jídla základ, takže na kvalitě jeho přípravy záleží především.

Já taky radši medium nebo medium-krvavý, tam v daleko větší míře vynikne chuť toho masa, než u propečeného.


 #268 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:17:39 | #273 (5)

taktak, poznám (vzhledem k mé extra chuti) i čím to zvíře bylo krmeno. Je zajímavé, že kráva krmena trávnou nechutná tak dobře jako býk krmený třeba kukuřicí nebo nějakým zrním. Prostě kráva z pastvy má maso tak trochu jako vývar z polívky :-))


 #271 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:21:27 | #275 (6)

ale to už si vymýšlím :-)) jedla jsem stejky v Argentině, málem jsem praskla :-)) už nikdo nemohl, jen já se furt krmila jak mi to odřezávali a házeli na talíř. číšník furt chodil s obrovskou flákotou na rožni a ptal se kdo ještě chce uříznout.


 #273 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 17:27:11 | #278 (7)

No vida, tak to znáš *27179*


 #275 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:26:18 | #277 (6)

Tak to já zas nevím, čím bylo krmené maso, které jím. Ale to že krmivo ovlivňuje chuť masa je pravda, třeba se u nás prodává argentinská svíčková a ty krávy jsou tam krmeny nějak specificky a taky je to maso jiné než naše.


 #273