Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 118015x
Příspěvků:
1148

Toto téma sledují (4):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět:
30.12.20 20:05:25 | #331

Plán na zítřejší jednohubky. Mám jen takové zbytky:
Na pomazanky: maslo, majolky, rybičky, sardel.pastu, křen, hermelín, vejce, cibuli, okurky, celer.
Na ozdobeni: sardinky, pórek, vajíčka, hermelín, červená cibule, půlky vlašských orechu, zelený celer, mala rajčata, lovecký salám.

  1. Rybí pomazánka (rybičky, celer, majolka) + sardinka + porek
  2. Sardelova (maslo se sardel.pastou) + vajíčko + červená cibule
  3. Hermelínova (hermelin, vajíčko, majolka, cibule, okurka) + hermelin + půlka orechu
  4. Křenová (Křen, maslo) + salám + rajče

    Neco byste zmenili?



| Předmět: RE:
30.12.20 20:13:40 | #332 (1)

nemám ráda celer na chlebíčkách, mám ráda zavařené kápie ale doma žádnou nemám :-)

udělám klasické chlebíčky namazané pochoutkovým salátem, debrecinnka, šunka, vajíčko, kyselý okurek, plátek sýra


 #331 

| Předmět: RE: RE:
30.12.20 21:35:19 | #334 (2)

Ja uz chlebicky na Silvestra nedělám, vsichni se jich přejedli.

Ten celer davam trochu strouhaného do rybí pomazánky, pripada mi, ze se to k sobě hodí. A zelenou celerovou nať nasekanou na ozdobu, jinak mam zelený jen ten pórek. Kapie skvělé, ale taky je nemam.


 #332 

| Předmět: RE:
03.01.21 11:56:00 | #393 (1)

Což o to,já bych si rybku dala,ale nikdo jiný ji u nás nejí.Takže holt dělám trapnou klasiku,trochu oživenou česnekovou pomazánkou z Lučiny a všechny chlebíčky jakoby "pocukrované" nastrouhaným sýrem. *25810*



| Předmět: RE: RE:
03.01.21 12:08:00 | #397 (2)

zkus si někdy koupit kousek lososa a udělat siho na másle, je stejně tak drahý že to pro celou rodinu není. a chrochtej blahem nad tou dobrotkou. zbytklu udělj třeba prsa na másle. Oni budou chtít ochutnat, nevěřím že někoho nepřemůže zvědavost co tak dobrého to máš. a budou to chtít taky :-))


 #393 

| Předmět: RE: RE: RE:
03.01.21 12:17:04 | #399 (3)

Ano,losos je jedinou výjimkou,kterou jedí synové i vnoučata. *25810*



| Předmět:
24.12.20 14:32:29 | #324

Udělala jsem pekáč kuby. Varim vyvar z kapra na polévku. Nazdobila jsem misu salatu. Klasika...



| Předmět: RE:
25.12.20 15:22:27 | #330 (1)

Šikulka.Přiznám se,že Kubu jsem nikdy nedělala.Dokonce (s výjimkou lososa) nedělám ani ryby,protože je mám ráda jenom já sama.Takže Vánoce jsou u nás mj. o řízcích. *25810*



| Předmět:
23.12.20 21:21:28 | #318

Mícháte bramborový salát rukama?
Při té představě se musím přiznat, že bych v životě nejedla salát jiný, než který připravuji sama.
S bramborovým salátem neexperimentuji. Nemyslím si, že je nutné ho nějak obměňovat a vylepšovat, přidávat tam něco navíc, aby to bylo nějak "extra". Schválně jsem se podívala na pár receptů na internetu, znechutil mě jeden, kde přidávají ředkvičky, proboha… Kdepak, stačí brambory, cibule, mrkev, okurka. A naše česká majolka Boneco, co prodávají v samoobsluhách Coop. Sůl a pepř, nic jiného. Pak pár vychytávek při přípravě a nemá to chybu. Kdybych přidala hrášek, tak se bude ošklíbat syn, jinému zase nejede celer, se salámem salát nemá takovou trvanlivost a vajíčka tam zase nechutnají mně.
Co se týče toho míchání, tak zásadně míchám vidličkou. Velmi opatrně, aby salát nebyl rozmatlaný. Úplně nakonec vmíchám do pečlivě promíchané zeleniny osolenou a opepřenou majolku, jen zlehka. Při představě, že se v tomhle jídle někdo hrabe rukama se mi dělá nevolno. A proto na návštěvách hledám zdvořilé výmluvy, abych se pojídání salátu vyhnula.



| Předmět: RE:
23.12.20 21:24:12 | #319 (1)

dělávám si majonézu sama, vidličkou bych to asi neumíchala, možná velkou vařechou. Záleží kolik salátu děláš. Já opravdu hodně moc. Je nás 14 lidí a všichni chtějí ještě na další den. tedy musím dělat salát tak pro 30 lidí


 #318 

| Předmět: RE: RE:
24.12.20 14:28:16 | #322 (2)

Tak to jsi dobrá. To bych nezvládla, takove množství. Nekdo neumi varit ve velkém, nekdo zase v malém *9394*.


 #319 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.12.20 20:17:03 | #328 (3)

umím i v malém, to když jsme jen dva.


 #322 

| Předmět: RE:
24.12.20 07:25:10 | #320 (1)

Mám to přesně stejné.To je jako vylepšovat bramborák(vošou­chy,cmundu..),kte­rý je geniální jen ve své jednoduchosti.Do nálevu dávám ještě trochu hořčice,cukru a octa-jinak totožné.



| Předmět: RE: RE:
24.12.20 07:49:23 | #321 (2)

Tay nedávám do salátu nic navíc. Ale dávám vajíčka, už se vaří 10 vajec a asi kilo zeeleniny.


 #320 

| Předmět: RE: RE:
24.12.20 14:30:28 | #323 (2)

Letos jsem zkusila cibuli marinovat (ocet, olej, sukr, sůl, pepř) a sparit vařící vodou. Je to prý lepší, nez davat syrovou.


 #320 

| Předmět: RE: RE: RE:
24.12.20 20:16:33 | #327 (3)

taky spařuji, možná až povařím. stejně ještě křupe ale není ta ostrá.


 #323 

| Předmět: RE: RE: RE:
25.12.20 15:14:48 | #329 (3)

Nálev ano,ale cibuli do něj nespařuji.Salát pak zjemní majonéza a možná i ta hořčice v nálevu. *34091*



| Předmět: RE:
24.12.20 16:46:33 | #325 (1)

Jasne, ze micham rukama, samozrejme dokonale umytýma... zda se mi to takove nejlepsi. Take delam stejny recept uz asi milion let a zajimave, ze by ho kazdy ode me chtel....jedno­duche....bram­bory, njemno salm, okurky, cibule, hrasek, vejce natvrdo....dosolit, dopeprit a trosicku pokapnout octem.....jeste nikdy se nic nevyhodilo...



| Předmět: RE: RE:
24.12.20 16:47:25 | #326 (2)

samozrejme majolka, ze....... jinak prijemne svatky, klid a zdravi



| Předmět: RE:
31.12.20 13:06:27 | #337 (1)

My děláme salát bez majonézy. Lehce olivového oleje a 6 druhů koření. A je to mňamka největší. *29716*
Salám jsme tam nikdy nedávali a přijde mi to zbytečné, když je to k rybě. Nevim jestli by se ty chutě nějak nepřebíjeli.


 #318 

| Předmět: RE: RE:
31.12.20 15:10:43 | #338 (2)

Asi by mi takový salat moc chutnal, víc, nez s majonézou. Jen bych dala jiny olej, na olivový mam alergii. Třeba rýžový. A co tam dáváš, cibuli, okurku, mrkev? A to koření jaké?
Salam taky nedávám. Do vlašskeho šunku.


 #337 

| Předmět: RE: RE: RE:
31.12.20 16:01:03 | #339 (3)

určitě by mi chutnal taky, mám ráda salát rakouský... jen olej, vývar, ochutit sůl ocet a cibulka


 #338 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 18:36:18 | #341 (4)

zítra bych chtěla udělat salát z červeného zelí. Koupila jsem hlávku 6 kilo, polovinu jsem spotřebovala ke kachně a polovinu hlávky mám.

Máte někdo zkušenosti?


 #339 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 18:50:50 | #342 (5)

Umíš hodně tence nakrouhat? Jinak bývá tvrdé. Dala bych cibulku, ne sůl, ale sojovku, citron, pepř, dobry panenský olej.


 #341 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 18:58:22 | #344 (6)

nakrouhat tence neumím. ale chystám se zelí spařit.


 #342 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 19:00:26 | #345 (7)

Aha, tak to udělej, změkne.


 #344 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 19:04:19 | #346 (8)

chtěla bych do něj nastrouhat jabko a mrkev. taky mám zavařenou kukuřici... tak možná přidám. a žádnou majonézu, jen ocet, sůl, cukr a trochu olivového oleje.


 #345 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 19:31:12 | #347 (9)

To zní dobře. Tak napiš, jak se povedl.


 #346 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:02:29 | #352 (5)

My jsme kdysi dávno dělávali takový šopský salát se zelím. Servírovali jsme to v misce, že dole byli kopečky salátu z červeného zelí (zelí, sůl, cukr, citronová šťáva, oliv olej) a bílého zelí (zelí, sůl, cukr, citr. šťáva, oliv. olej, mrkev, nasekaná petržel) a na to se udělal klasický šopák: rajčata, okurky, papriky a nahrubo nastrouhaný balkánský sýr.
Zelí a mrkev byli nakrouhané na VS kráječi. Salát z červeného se dělal sladší a z bílého kyselejší, a měli by se nechat aspoň hodinu odstát, aby to zelí změklo.


 #341 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:04:49 | #353 (6)

co to je VS kráječ?


 #352 

| Předmět: RE: RE: RE:
31.12.20 20:44:22 | #348 (7)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #338 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:13:20 | #356 (7)

tohle ale už se tomu říká jen V-kráječ *29716*


 #353 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:14:55 | #357 (8)

tak to nemám, nebo mám ale někde založeno. Zkusím to normálně postrouhat.


 #356 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:21:29 | #358 (9)

Nakrouhat by se to mělo dát na klasickém struhadle, které má krájedlo pro okurky na plátky


 #357 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:33:11 | #359 (10)

inspirovals mě a našla jsem ruční plastové struhadlo bubínkové s klikou a udělala to hned :-)) krásně se to nakrouhalo, přímo vzorně. ještě se musím rozhodnout jestli to tak nechám nebo spařím.


 #358 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 21:46:53 | #360 (11)

tak jsem to nasolila, nacukrovala, nalila do toho vodu ze strlizivaných kápii a trochu oleje. a j to mňamka, dám to do ledničky postát a ráno uvidím jestli přidám jabka a mrkev. je to vynikající


 #359 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:23:57 | #363 (12)

jsem na to dostal chuť! Pošli mi trochu e-mailem *30446*


 #360 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:28:05 | #364 (13)

zítra k tomu dělám hovězí ptáčky (závitky) s bramborovou kaší. pro vybrané jedince bez zubů budou závitky z kuřecích prsíček :-)))

a mám asi sto chlebíčků, nakonec jsem udělala pomazánku z vařené zelniny (kostičky) zamíchané do pochoutkového salátu, klasika. na to debrecinku a paprikový salám, vajíčko, ementál, okurek a kápie :-) a tvarohový koláč s mandarinkami (Käsekuchen) a malinový dort. Takže může přijít armáda k obědu.


 #363 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:38:39 | #366 (14)

a jaká že je adresa? *30434*


 #364 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:16:30 | #361 (11)

To už to máš hotový?? *30434* Jestli je to tenké, tak není potřeba to spařovat, ono to vlivem soli a oleje změkne.


 #359 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:23:38 | #362 (12)

jo, je to výborné. všecky košťály jsem vyřezala a vyhodila.


 #361 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.12.20 22:36:14 | #365 (13)

jj, ono toho do rána trochu ubyde na objemu a pustí to šťávu


 #362 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 15:02:06 | #367 (14)

Možná ubyde, jak ratka bude chodit okolo *17904*
Tedy vážně, ty jsi si mákla, ratko, klobouk dolů.


 #365 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 16:57:05 | #368 (15)

to já ráda :-)) baví mě to. a je snězeno.


 #367 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 17:14:35 | #369 (4)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #367 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 17:54:12 | #370 (5)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #369 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 17:59:10 | #371 (6)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #370 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:02:53 | #372 (7)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #371 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:05:03 | #373 (8)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #372 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:12:42 | #374 (9)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #373 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:14:08 | #375 (10)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #374 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:18:33 | #376 (11)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #375 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
01.01.21 18:25:36 | #377 (12)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #376 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.01.21 11:58:46 | #394 (10)

Já mám robůtka Bosh,který i báječně krájí.Je to nutnost,protože si takto připravuji kořenovou zeleninu do mrazáku,aby byla stále při ruce do polévek a třeba na svíčkovou. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.01.21 13:30:03 | #401 (11)

jj, to je dobrá věc, tyhle věci


 #394 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 20:51:14 | #350 (4)

Já jsem si dělával takový rychlosalát, brambory nakrájené na větší kostky, cibule, okurka, hořčice, lehce cmrndnout lák z okurek, oregáno, bazalka. Bez oleje.


 #339 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 20:52:19 | #351 (5)

to zní velmi dobře


 #350 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:07:53 | #354 (6)

S tím kořením se to nesmí přehnat, jenom by to mělo tu zeleninu lehce provonět.


 #351 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
31.12.20 21:09:49 | #355 (7)

já koření moc nepoužívám. Někdy bazalku (italské jídla) nbo provensálské koření. taky kari když dělám kuřecí prsa na pánvičce. a to j asi vše.


 #354 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
03.01.21 12:00:59 | #395 (8)

Protože v jednoduchosti je nejenom krása. *29716*



| Předmět: RE: RE: RE:
31.12.20 20:47:18 | #349 (3)

Klidně rýžový, na tom oleji zas tolik nezáleží. Zeleninu dáváme cibuli, okurku, mrkev, celer nebo petržel (kořen, většinou používáme kupovanou sterilovanou mrkev+celer, je to nakrájené na proužky), hrášek. Pak vejce, hořčici a koření je tajemství rodiny Součtů *29716* ale je tam třeba mletý zázvor a saturejka.


 #338 

| Předmět: Přátelé,
20.12.20 19:34:02 | #293

především vás chci pozdravit a vnutit se na zdejší fórum,které slibuje báječnou nekonfliktnost,tím pádem příjemný relax. *25810* Protože stále pilně vařím,vždy se mi může něco praktického hodit.
Nedávno se mi povedl báječný perník-možná by se vám hodil recept.(Zítra-teď už půjdu se psem.)
Zatím aspoň odkaz na docela zajímavou kuchařku-
https://www.kucharkaprodceru.cz/recepty/

Zdravím! *6364*



| Předmět: RE: Přátelé,
20.12.20 19:36:55 | #295 (1)

Perník se mi povede vždycky alebohužel ho nikdo nechce jíst :-)

JInak cukroví musím hlídat. Peču ho již podruhé. První se přímo sežralo za tři dny.

Dělám vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, plněné ořechy a mandlové tortičky. Maminka dělá linecké koláčky i pro nás. To ve svých 95 letech pořád zvládá (nastavím ji troubu)


 #293 

| Předmět: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 08:13:34 | #300 (2)

Je jasné,že vytváříš jenom žádané a oblíbené.Kdybys ale přesto chtěla vyzkoušet:
2hrnky hla.mouky,1hrnek polohr.m,,2hrnky mléka,1hrnek oleje,1hrnek cukru,1čokol.pu­dink,2vejce,pr­.do peč+do perníku,van.cu­kr,kakao,med.(Krás­ně vyběhne,takže jde snadno rozkrojit a uprostřed pomazat marmeládou.)
Osvědčené recepty na vánoční pečivo mám ještě po své babičce,ale uvítala bych nějaký nelepivý právě na linecké těsto. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 10:26:37 | #303 (3)

skvělé, tak uvidím. třeba časem se novu rozhodnu něco udělat.

Linecké těsto dělá moje maminka, Bohužel ho nemám v hlavě ale vím že tam dává méně másla než je obvyklé a místo něj dává tři lžíce mléka. Takže pak má (odhaduji) 300 g mouky, 100 g másla, 2 žloutka a 3 lžíce mléka, cukru taky méně. Tipuji 80 g. Marmeládka jen ribizová, dělám vlastní.


 #300 

| Předmět: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 14:25:40 | #310 (3)

Tak to bych rada ochutnala. Já dělám perník z Vitany, nebo Oetker, i ten je výborný.

Linecké zhruba 300 (mouka), 200 (maslo), 100 (cukr), to je klasika. Tam jde spis o postup - pracovat rychle, máslo studené, nakrájené na kousky, nechávat jakoby uprostred a zvenku do něj zapracovávat mouku, nalepit si ho na prsty. A hned placku do folie a do lednice.


 #300 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 14:36:24 | #311 (4)

tam je hodně másla. na trošku cukroví padne celé máslo.


 #310 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 17:11:17 | #312 (5)

Ja davam napůl s Herou.


 #311 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
22.12.20 07:01:46 | #313 (4)

Jj,znám,dělám,ho­tové jsou výborné,ale pokaždé se mi při válení lepí.Musím podsypávat moukou.Tak stále zkouším recept,který by se válel snáz. *25810*
Ještě pro zajímavost tip na vyzkoušenou dobrotu.Sorry,pokud už znáte. *25810*
https://magazin.recepty.cz/clanky/strouhana-buchta-podle-jiriny-bohdalove-uzasna-rychlovka-diky-ktere-se-blysknete-761.html



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
22.12.20 07:26:07 | #314 (5)

Známe, tedy nám ho od mé tchýně jako tříbarevný koláč. proto tříbarevný, žee nahoru see dáváještě vrstva piškotu (hebkého) místo nastrouhaného těsta. Pro osvěžeení skládám do tvarohu ještě zavařené meruňky.

Tento koláč má jednu výhodu že je úhledný (neroztéká se) a vydrží dlouho. Takže ho mohu někam dovézt


 #313 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
22.12.20 16:32:01 | #315 (6)

A zítra se jistě všichni vrhneme na přípravu bramborového salátu. *29716*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
22.12.20 16:48:17 | #316 (7)

to je dobrý nápad. i když salát budu dělat až na štědrý den. zítra budu dělat jogurtový ovocný koláč. ten musí den odpočívat.


 #315 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
22.12.20 18:26:18 | #317 (7)

Ano, salát dělám den předem. A taky upecu vánočku. Pletu ji ze šesti pramenů.


 #315 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
31.12.20 12:26:10 | #336 (8)

Staropramenů *29716*


 #317 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.01.21 12:05:06 | #396 (9)
*29716*


| Předmět: RE: Přátelé,
20.12.20 19:47:15 | #296 (1)

Vitam te tady, Potuo. Tu kuchařku znám, je skvělá. Skoda, ze nejdou tyhle linky do popisu fora, aby to bylo při ruce.


 #293 

| Předmět: RE: RE: Přátelé,
20.12.20 19:50:07 | #297 (2)

taky je znám. Hledala jsem recept na pečená žebra.


 #296 

| Předmět: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 07:05:29 | #299 (3)

Děláte někdo pečená žebra? jakou máte zkušenost?


 #297 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 08:16:44 | #302 (4)

Nedělám.Jen ovařím uzená,když chci dělat šunko-fleky. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 10:29:09 | #304 (5)

Škoda, přišle s tím syn a nechci ho zklamat a tak již děláme žebra potřetí ale furt to není ono. žebra mají být šťavnaté, rozpadavé, pomazané dobrou sladkokyselou omáčkou. Ty si zkoušíme dělat sami ale taky to není ono. Prostě nějaká BBQ omáčka.


 #302 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 11:39:44 | #305 (6)

Tak dneska se ty omáčky či marinády dají koupit. Ale tak zhruba BBQ omáčka se dá udělat tak že smícháš protlak (pyré) či kečup, švestkový povidla, cibuli a lehce česneku (obojí nejlépe nastrouhané na jemném struhadle) a případně lehce worcesterový omáčky.

Nebo marináda: smíchat protlak či kečup, hořčici, olej, worcester. omáčku, oregáno, bazalku, mletý pepř.

Žebra se ale před pečením musí uvařit ve vodě do poloměkka, tzn. hodí se do vařící osolené vody s divokým kořením (celý pepř, nové koř., bobkový list).


 #304 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 11:45:21 | #306 (7)

no to jsem neudělala, dala jsem je na slabo péct asi 3 hodiny. Omáčky jsem zkoušela různě ale žádnná nebyla ideální. Patří tam také uzená paprika, prostě to má mít takový ten kouřový říz.


 #305 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 11:54:32 | #307 (8)

Jo ve správné BBQ má být i kouřové aroma, je jedno co jí dodá, o uzené paprice jsem neslyšel, ale nejsem si jistý, jestli by se paprika nepřipalovala. Vím, že existuje kouřová sůl nebo je kouř. aroma v tekutém stavu.

Ta žebra se nejdřív předvaří, nechají se vychladnout, pak se na pár hodin namarinují a pak se dopečou. To vaření jim zanechá tu šťavmatost.


 #306 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.12.20 11:55:17 | #308 (9)

Zkoušel jsi to někdy?


 #307 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
21.12.20 12:00:46 | #309 (10)

Jasně, takhle jsme to dělali


 #308 

| Předmět: RE: Přátelé,
21.12.20 02:40:52 | #298 (1)

ahoooj *29716*


 #293 

| Předmět: RE: RE: Přátelé,
21.12.20 08:14:10 | #301 (2)

*29716* Nazdárek!



| Předmět:
19.12.20 15:23:05 | #246

Jak na bramborovou kasi - další článek se slibný názvem, který nic neřekne... (odkaz mi sem nejde). I kdyz tentokrát prece neco - do kase dat prášek do pečiva!!! Tak to mě dostalo v zivote by me to nenapadlo.



| Předmět: RE:
19.12.20 16:14:21 | #248 (1)

na bramborou kaši není třeba recept. posolit pomačkat, trochu másla a mléko. hotovo.


 #246 

| Předmět: RE: RE:
19.12.20 17:48:21 | #251 (2)

Na všechno se najdou vychytávky. Třeba pomalu varit brambory, a jak říkáš pomackat je asi lepsi, nez mixovat. Máslo kazdy taky nedává, polévá až svrchu, a já bych radši s horkou vodou z brambor, nez s mlékem, ale to jen kdybych ji dělala sama pro sebe. Coz nehrozi.
A co si myslíš o tom prášku do pečiva? To mě zajímá.


 #248 

| Předmět: RE: RE: RE:
19.12.20 17:54:56 | #252 (3)

to nevím, nikdy jsem to neslyšela a ani by mě nenapadlo to zkusit. Jsem takový obyčejný kuchař. Pomačkat, pomastit, osolit, trochu mlíka a šup na talíř :-)))


 #251 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 19:09:23 | #289 (4)

Brambory se nesmí nechat vystydnout,ale hned po uvaření pomačkat s máslem a potom postupně přidávat teplé mléko.Aby to bylo nadýchané,na závěr našlehám el.ručním šlehačem.(Tuhle bramb.kaši milují děti,pochopitelně společně s řízky.) *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 19:14:31 | #291 (5)

Tak to samozřejmě, že to musí být fofr *9394* . Já svolam rodinu, nez vyleju horkou vodu z brambor, pak rychle rozstoucham, a to uz musi byt u stolu, kde je všechno ostatní připraveno.


 #289 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 19:35:04 | #294 (6)

Jj. *366*



| Předmět: RE:
20.12.20 01:23:14 | #253 (1)

K čemu proboha?


 #246 

| Předmět: RE: RE:
20.12.20 16:29:39 | #265 (2)

Aby byla jemnější, nadychanejsi.
Vlastně jsem si přitom vzpomněla na školní jídelnu, tam dělali kasi hodně jako nafouknutou. Nikdy se mi taková nepovedla.


 #253 

| Předmět: RE: RE: RE:
20.12.20 17:08:18 | #270 (3)

No, kaše se musí našlehat, šleháním se do potraviny vhání vzduch a to způsobí to nadýchnutost, tu pěnovatost. Viz třeba sníh z bílků. A ještě je zásada, že se to musí udělat, dokud jsou ty brambory horké. Jakmile zchladnou, tak už se je nepodaří našlehat, i když se znovu ohřejí.
Dávat do ní prášek do pečiva je pro mě osobně zločin *29716*


 #265 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:15:43 | #272 (4)

ale našlehaná taky nemusí být. Je to příloha třeba k masu. Jako rýže nebo knedlík, musí mít vlastnosti přílohy. Tedy být schopna se smíchat s nějakou šťávou z masa nebo zelelninkou. Nemůže to být pěna :-)))


 #270 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:22:35 | #276 (5)

Vyšlehaná být musí. Nemusí to být až vysloveně do pěny, ale šlehat se musí, jinak se kaše neudělá.


 #272 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:37:36 | #279 (6)

já jen mačkám. Nepoužívám šlehač.


 #276 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:44:36 | #280 (7)

Není nutné přímo šlehač, stačí obyčejná metlička. Nejdřív brambory (hned poté, co se slijí) pořádně rozmačkat a pak do nich za šlehání metličkou po dávkách přilévat mléko.


 #279 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:45:23 | #281 (8)

já přilévám a pořád mačkám, taky se to načechrá. takže asi u toho zůstanu.


 #280 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:54:02 | #282 (9)

Jo, lehce se to i tak načechrá


 #281 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 18:04:44 | #283 (10)

Ale proč tedy tak trvám "jen" na tom mačkání. Mám totiž velice špatnou zkušenost se šleháním. Z brambor se stala šleháním glejová tekoucí hmota. Bylo to nepoživatelné. Divné.


 #282 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 18:14:57 | #284 (11)

To se stane, když jsou brambory vychladlé nebo když se tam přilije příliš mnoho mléka. Ale taky záleží na odrůdě brambor, z některých jde kaše velice obtížně a častěji to skončí právě takhle, že je z toho takový šlem.


 #283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 18:17:24 | #286 (12)

Obsah příspěvku byl smazán.


 #283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 18:17:23 | #285 (11)

Mně to taky vic chutná nenaslehane, uz proto, ze to rychle stydne. S tim práškem mě to jen zajimalo. Jestli to tak ve školní jidelne opravdu dělali.


 #283 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 18:26:44 | #287 (12)

To určitě nedělali, v jídelnách se zcezené brambory hodí do robotu s metlou a v něm se krásně a pohodlně rozmačkají i našlehají.


 #285 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 19:13:16 | #290 (12)

V životě jsem to neslyšela,ani neviděla. *25810*



| Předmět:
19.12.20 15:20:25 | #245

Dnes ráno jsem poprvé videla toho Ramseyho - delal hamburgery. A fakt špičkově. Zaujalo me, ze do mletého vepřového dal na kousky nakrajenou osmazenou slaninu (tedy spíš to vypadalo jako drobné nakrájené veprove, nebylo to vyuzene).



| Předmět: RE:
19.12.20 16:13:37 | #247 (1)

Proč myslíš že špičkové, ochutnala jsi někdy něco takového?


 #245 

| Předmět: RE: RE:
19.12.20 17:42:06 | #249 (2)

Videla jsem ty poctivé suroviny. Žádná nečitelná fašírka.


 #247 

| Předmět: RE: RE: RE:
19.12.20 17:46:10 | #250 (3)

mleté hovězí? nebo mleté vepřové? jaký typ hovězího... v čem je speciální. Tedy nevím v čem může být hamburger špičkový. V typu masa?


 #249 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 01:47:26 | #255 (4)

No ono všechno hraje roli. Kvalita surovin, způsob jejich přípravy a pak samozřejmě zejména "náplň" toho hamburgru. Nejen maso, ale i čím je obloženo.


 #250 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 07:33:29 | #256 (5)

ano, to by mě právě zajímalo. čím se vyznačuje špičkový hamburger, protože si něco takového nedoved představit. Pro mě je to furt mleté maso polité něčím hustým


 #255 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 13:06:54 | #257 (6)

To je právě že my známe hamburgr jenom z MacDonalda, ale v USA je spousta takových řetězců, které dělají hamburgry různé. Do té bulky (housky) na to maso se dají dát různé suroviny, jako slanina, sýr, zelenina, a to nejen syrová (salát, okurky, cibule...), ale i opečená (cuketa, paprika, cibule... a ta může být při přípravě různě ochucená)... takže se tam dají přidávat různé chuťové složky a špičkový hamburgr spočívá v tom, že všechny chuťové složky spolu výborně ladí a jsou vyvážené - do toho spadá i ta bulka, z jaké je mouky a těsta, a ta omáčka, kterou je to případně potřené, včetně toho, kolik jí tam je. Takže záleží nejen na chuti jednotlivých složek, ale i na jejich množství. Samozřejmě včetně kvality opečení masa (mělo by být šťavnaté).


 #256 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 14:41:14 | #259 (7)

Delal je maličké, ale vysoké aspoň 5 cm. Pak v té housticce s oblohou to bylo jak mrakodrap. Vůbec nevím, jak bych to jedla.
Sama pro sebe bych si dělala hamburger tak centimetr, aby byl naopak propeceny. Syrove maso mě děsí. A jedla bych ho jen s horcici a zeleninou, bez housky.


 #257 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 15:16:33 | #261 (8)

Jo hambáčové mrakodrapy oni dělají ty hamburgry se ale nejí na ulici, ale v restauraci nad talířem. A ještě k nim dávají hranolky.

Platí, že čím silnější maso či plát masa, tím víc zůstane šťavnaté, proto je dělal vysoké. A taky platí, že čím propečenější, tím méně šťávy v mase zůstane. Standardně se teda dělá medium (to maso není syrové, ale středně propečené), i když i zcela propečené maso se dá udělat šťavnaté.
Bez housky by to vlastně byl karbanátek. *29716*


 #259 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 16:25:11 | #263 (9)

Karbanatek, jenze do toho se dává obvykle namocena a vymackana houska. Já dávám jako vychytavku místo housky nastrouhaný vařený brambor, pokapany sojovkou.
Ramsey tam kromě masa myslim nedával nic.


 #261 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 16:56:19 | #266 (10)

No to jo, do karbanátku se dává i trochu mouky a cibule. Houska nebo strouhanka způsobí, že je pak to trochu takové nadýchané. Do hamburgru se mouka ani strouhanka nedává, to má být čisté maso.


 #263 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 16:59:54 | #269 (11)

proto mi karbanátky ani fašírky nechutnají. ani mleté řízky, prostě nic kde se maso s něčím míchá.


 #266 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 17:19:10 | #274 (12)

tak to mě zas jo, mě to neva


 #269 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 19:16:21 | #292 (12)

Je to holt americký národní poklad. *25810*



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 16:58:27 | #268 (7)

No to né, u nás se hamburgery již nabízí v restauraci. A dokonce i hned u nás je kuchař profesionálm, který se specializuje jen na hamburgery. vím o co jde. Ochutnávám se synem, pokaždé hovězí mleté s něčím, bulku si mistr kuchař peče sám. Problém je v tom, že to hovězí mleté by mělo mít taky nějakou chuť tedy být minimálně optimálně ogrilované, zvenku opečené, zevnitř růžové jinak je z toho seno. A právě to seno mi nechutná.

Mám velice ráda hovězí steaky, vevnitř ještě krvavé... ale to mohu i věpřové, klidně bez jakéhokoliv koření jen narychlo minutku na vidličku, nemusí být propečené. Mám velmi fajnovou hubu na maso.


 #257 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:15:38 | #271 (8)

No to jo, to má být v podstatě takový mletý steak *29716* Maso je toho jídla základ, takže na kvalitě jeho přípravy záleží především.

Já taky radši medium nebo medium-krvavý, tam v daleko větší míře vynikne chuť toho masa, než u propečeného.


 #268 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:17:39 | #273 (9)

taktak, poznám (vzhledem k mé extra chuti) i čím to zvíře bylo krmeno. Je zajímavé, že kráva krmena trávnou nechutná tak dobře jako býk krmený třeba kukuřicí nebo nějakým zrním. Prostě kráva z pastvy má maso tak trochu jako vývar z polívky :-))


 #271 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:21:27 | #275 (10)

ale to už si vymýšlím :-)) jedla jsem stejky v Argentině, málem jsem praskla :-)) už nikdo nemohl, jen já se furt krmila jak mi to odřezávali a házeli na talíř. číšník furt chodil s obrovskou flákotou na rožni a ptal se kdo ještě chce uříznout.


 #273 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
20.12.20 17:27:11 | #278 (11)

No vida, tak to znáš *27179*


 #275 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 17:26:18 | #277 (10)

Tak to já zas nevím, čím bylo krmené maso, které jím. Ale to že krmivo ovlivňuje chuť masa je pravda, třeba se u nás prodává argentinská svíčková a ty krávy jsou tam krmeny nějak specificky a taky je to maso jiné než naše.


 #273 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 14:22:08 | #258 (4)

Ratko, vzdyt to píšu, delal to z vepřového. A navrch pak sýr, ale to jsem zapomněla jaký.


 #250 

| Předmět: RE:
20.12.20 01:32:33 | #254 (1)

Ramsey je taky jeden z nejlepších kuchařů na světě


 #245 

| Předmět: RE: RE:
20.12.20 14:42:59 | #260 (2)

Jo, zaujal mě. I kdyz prebirala bych jen něco. Začala jsem si ty jeho porady nahravat, tak to tady případně rozeberu *17904*.


 #254 

| Předmět: RE: RE: RE:
20.12.20 15:17:52 | #262 (3)

A co že je to za pořady?


 #260 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 16:26:59 | #264 (4)

Mistrovské vareni, dopoledne byl jeden díl, odpoledne další.


 #262 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
20.12.20 16:56:54 | #267 (5)

Aha, to vůbec neznam. Zkusím se na to podívat.


 #264 

| Předmět:
17.12.20 14:06:42 | #235

Mam takove dilema. Chtela jsem si nechat nadelit pod stromeček kvalitní odšťavňovač. Ale jak o tom přemýšlím, jedna věc se mi na tom nezdá. Jiste, ze šťávy ze zeleniny jsou zdrave. Ale na druhou stranu vláknina ze zeleniny je taky zdravá. Tak proc to pracne oddělovat?



| Předmět: RE:
17.12.20 14:12:16 | #237 (1)

Tu vlákninu můžeš sníst a zapíjet jí tou šťávou *30446*


 #235 

| Předmět: RE: RE:
17.12.20 14:15:32 | #238 (2)

To jo *17904* . Jako magor *3939* .


 #237 

| Předmět: RE:
17.12.20 15:09:35 | #239 (1)

to taky nechápu proč oddělovat. zelenina patří k sobě.


 #235 

| Předmět: RE: RE:
17.12.20 15:17:29 | #240 (2)

Že jo... Je to teď taková móda asi.


 #239 

| Předmět: RE:
17.12.20 15:32:31 | #241 (1)

nekupuj si odstavnovac...je to jen dalsi kram domu...kdyz mas chut na rozmixovanou zeleninu nebo ovoce i se stavou, tak jsou ty smoothie verky.....(pro me take uz jen krám)



| Předmět: RE: RE:
17.12.20 15:50:57 | #242 (2)

Právě, ja už mám kuchyň takhle zaplněnou. Nejradši bych toho půlku vyhazela *17833*.


 #241 

| Předmět: RE: RE: RE:
17.12.20 19:54:47 | #243 (3)

Mám jen výkonný mixér, vlastně nic jiného nepotřebuju. Mixuju v tom i brambory na halušky.


 #242 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
17.12.20 22:26:15 | #244 (4)

Ty já strouham, na bramborové knedlíky tedy, halušky nevarime.


 #243 

| Předmět:
16.12.20 15:24:48 | #229

Léta se mi nedaří trene linecké. Vždycky se mi strašně rozteklo. Pritom je to moje nejoblíbenější. A včera jsem konečně nasla recept v německé kucharce - v podstate stejný, jen se máslo s cukrem utre navic se solamylem! Pak jsem to dala na mlýnek, zadne stříkání, a hurá - nerozteklo se.



| Předmět: RE:
16.12.20 16:23:28 | #230 (1)

Já neumím ani netřené, natož třené *29716*


 #229 

| Předmět: RE: RE:
16.12.20 16:57:40 | #232 (2)

Ja myslela, ze jsi kuchař *9394*.


 #230 

| Předmět: RE: RE: RE:
17.12.20 13:09:35 | #234 (3)

Jo kuchař, ne cukrář *29716*


 #232 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
17.12.20 14:11:35 | #236 (4)

Aha *9394* . No, ja bych to sladké taky nejradši vyřadila, nedělá mi ten cukr dobře. Byt sama, tak preziju na zelenině a mase.


 #234 

| Předmět: RE:
16.12.20 16:38:07 | #231 (1)

to neznám, dělám jen obyčejné.


 #229 

| Předmět: RE: RE:
16.12.20 16:59:03 | #233 (2)

Tyhle jsou opravdu neskutecne dobre. Každý, kdo je ochutna, prohlasi, ze jsou ze všeho nejlepsi *366* .


 #231 

| Předmět:
12.12.20 14:35:06 | #223

Tohle je machr kuchař:
https://m.youtube.com/results?search_query=Emilio+romani

Ne jako ten moula, co si maci v těstě rukavy...



| Předmět: RE:
12.12.20 15:52:35 | #225 (1)

To je asi spíš cukrář. Vypadá to ale velice dobře.


 #223 

| Předmět: RE: RE:
12.12.20 16:03:10 | #226 (2)

hned jsem si našla recept na tvarohový koláč (Käsekuchen) a byl se želatinou nepečený.


 #225 

| Předmět: RE: RE: RE:
12.12.20 16:23:43 | #227 (3)

Jo čískejk *29716* Ten má variantu pečenou i nepečenou.


 #226 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
12.12.20 18:18:51 | #228 (4)

nepečený dělám z jogurtu a ovoce :-)


 #227 

| Předmět:
05.12.20 14:24:42 | #212

Včera jsem viděla skutecne ZVERSTVO v kuchyni, na videu Babica predvadel recept na vánoční koule. Prestala jsem sledovat v okamžiku, kdy na vale misil těsto a pritom si o něj otíral dlouhé rukávy. Hnus, tohle nepochopím, vařit s plandajicimi se rukávy až k zápěstí.



| Předmět: RE:
05.12.20 14:44:19 | #213 (1)

asi počítal s tím, že se to všecko upeče tedy sterilizuje :-)


 #212 

| Předmět: RE: RE:
05.12.20 14:46:16 | #214 (2)

Ale stejně je to cunarna, jak to mel namatlane i na zápěstí.


 #213 

| Předmět: RE: RE: RE:
05.12.20 14:53:18 | #215 (3)

Neviděla jsem to, nemohu posoudit. Já jsem od těsta taky zapatlaná až po lokty. Když si zapomenu hodinky na ruce musím volat o pomoc.


 #214 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
05.12.20 15:03:19 | #216 (4)

Na to mas myslet předem *3939*.
Ja si pred vařením vždy vyhrnu rukavy a sepnu vlasy *17833*


 #215 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
05.12.20 15:03:54 | #217 (5)

já sundávám brýle :-))


 #216 

| Předmět: RE:
06.12.20 10:14:53 | #218 (1)

Babica může, ten má výjimku *30434*


 #212 

| Předmět: RE:
11.12.20 18:50:51 | #219 (1)

Mimochodem radši koukám na Pekelnou kuchyni Gordona Ramseyho. To je úžasná podívaná.


 #212 

| Předmět: RE: RE:
11.12.20 20:22:04 | #220 (2)

Ještě jsem to nevidela. Kdysi jsem koukala na nějaké Američany nebo Brity, nějak mě ta jejich kuchyně nenadchla.


 #219 

| Předmět: RE: RE: RE:
12.12.20 12:54:40 | #221 (3)

Ono to je soutěž podobná Masterchefovi, ale s profesionálama, kdy Gordon hledá šéfkuchaře pro svojí restauraci. A je to teda dost divoký. *29716* I Pohlreich se jednou vyjádřil, že je to to nejlepší z kulinářských pořadů, co kdy viděl.


 #220 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
12.12.20 14:31:15 | #222 (4)

Aha, takže to ani nemusím. Mně jde o vaření, o recepty. Nějaké machrovani kdo je větší king mě nezajímá.


 #221 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
12.12.20 15:51:06 | #224 (5)

Recepty tam nejsou prezentovány žádné. Ale jsou tam prezentovány základní standardy co se týče kvality jídla a postupů. Prostě to co by měl profesionál znát a zvládat. Machrování se tam sice vyskytuje taky, ale jde tam hlavně o to, kdo je z nich nejschopnější udělat správně jídlo, zvládnout restaurační provoz a vést tým. Ale je to šou, je to daleko nápaditější a výpravnější než ta česká varianta s Pohlreichem.


 #222