To restování asi nezdravé není - to asi jen ta mouka samotná.
Ale co je dneska zdravý - vyjdeš ven(nebo i doma) a už je to činnost
nezdravá - tak jak např. sportování - pokud se přehání.
S mírou jde život v pohodě.
To restování asi nezdravé není - to asi jen ta mouka samotná.
Ale co je dneska zdravý - vyjdeš ven(nebo i doma) a už je to činnost
nezdravá - tak jak např. sportování - pokud se přehání.
S mírou jde život v pohodě.
Je to vysoke zahřívání tuku, ale i mouky, ktere tvoří kancerogenni latky. Panenský olej se zahřátím zničí, už není panensky.
Olejů je větší množství a každý olej to má jinak, ne každý při zahřátí na těch 200° vyluzuje nějaké nezdravé látky. Třeba panenský olej se v teplé kuchyni vůbec nepoužívá, protože má nízkou mez zahřátelnosti nebo jak se to řekne, prostě začne se připalovat už při nižších teplotách. A jednak taky je docela aromatický, takže jídlům přidá chuť a to nemusí být zrovna žádoucí (jídlo pak může mít spíš takovou pachuť, to ale platí obecně pro olivové a jiné aromatické oleje).
Jinak karc. látky vznikají při pečení masa i zeleniny, tomu se vyhnout nedá. Proto by se měla jíst pestrá strava, třeba syrová zelenina a ovoce apod. která obsahuje látky, které ty volné radikály a jiné hajzly eliminují.
Zahřátím proste zmizí ty prospěšné a zdrave složky z oleje, to jsem chtěla říct. No a když osmazis na tuku zeleninu, tak to fakt zdrave neni. I kdyz dobre ano, to je ta smůla
Proto právě máme jíst tepelně neupravenou ovoce a zeleninu, abychom to kompenzovali.
Copak o to, ja jsem zastáncem syrove stravy. Ale lidi to proste nejedi.