Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 117490x
Příspěvků:
1147

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #53

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.20 10:20:41 | #53
Reakce na příspěvek #52

To restování asi nezdravé není - to asi jen ta mouka samotná.
Ale co je dneska zdravý - vyjdeš ven(nebo i doma) a už je to činnost nezdravá - tak jak např. sportování - pokud se přehání.
S mírou jde život v pohodě.
*65* *145*


 #52 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.20 12:31:27 | #54 (1)

Je to vysoke zahřívání tuku, ale i mouky, ktere tvoří kancerogenni latky. Panenský olej se zahřátím zničí, už není panensky.


 #53 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.20 16:00:35 | #57 (2)

Olejů je větší množství a každý olej to má jinak, ne každý při zahřátí na těch 200° vyluzuje nějaké nezdravé látky. Třeba panenský olej se v teplé kuchyni vůbec nepoužívá, protože má nízkou mez zahřátelnosti nebo jak se to řekne, prostě začne se připalovat už při nižších teplotách. A jednak taky je docela aromatický, takže jídlům přidá chuť a to nemusí být zrovna žádoucí (jídlo pak může mít spíš takovou pachuť, to ale platí obecně pro olivové a jiné aromatické oleje).

Jinak karc. látky vznikají při pečení masa i zeleniny, tomu se vyhnout nedá. Proto by se měla jíst pestrá strava, třeba syrová zelenina a ovoce apod. která obsahuje látky, které ty volné radikály a jiné hajzly eliminují. *29716*


 #54 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.10.20 20:55:18 | #59 (3)

Zahřátím proste zmizí ty prospěšné a zdrave složky z oleje, to jsem chtěla říct. No a když osmazis na tuku zeleninu, tak to fakt zdrave neni. I kdyz dobre ano, to je ta smůla *17904*


 #57 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.20 02:20:34 | #61 (4)

Proto právě máme jíst tepelně neupravenou ovoce a zeleninu, abychom to kompenzovali.


 #59 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.10.20 12:22:10 | #62 (5)

Copak o to, ja jsem zastáncem syrove stravy. Ale lidi to proste nejedi.


 #61