Já dvě menší jabka, tedy strčím je dovnitř kačeny. A potřu mletým kmínem kachnu. Víc tam nedávám. Jalovec jde do zelí :-)
Já dvě menší jabka, tedy strčím je dovnitř kačeny. A potřu mletým kmínem kachnu. Víc tam nedávám. Jalovec jde do zelí :-)
A šťávy vždycky zbyde, dávám ji do zavařovačky a rozdávám se zbylým zelím a knedlíky.
Jak kdy. tak= dávám občas i nějaké kořeí ať to není furt stejné, jalovčinky používám běžně - jako děti jsme je trhávali ale tady jalovce vymizely když cca před 35 lety povápnili z letadel celé Vsetínské vrch a a i jiné části Beskyd tehdy nebyly několik let vůbec borůvky. Borůvčí to přežilo, jalovce ne... nojo, Deza Valašské Mezíří - už "za komunistů" nám Beskydy ničila a pokračuje v tom dodnes nevěřm že Bečvu otrávil někdo jiný
Ale zpět ke kachně!
Výborná je s pomerančem!
To je opravdu mňamka!
To je hrozné s tím vápněním, ale já na Valašsku pár jalovců viděla, u nás rostou hojně, mohu si nasbírat kdykoliv. Můj tatínek vyráběl borovičku, to byla piplačka... nasbírali jsme i 5 kilo jalovinek