Rozcestník >> Koníčky a zájmy >> Vraždy v kuchyni

Informace

Název: Vraždy v kuchyni
Kategorie: Koníčky a zájmy
Založil: Jessie
Správci: Jessie
Založeno: 29.09.2020 13:52
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 100508x
Příspěvků:
1146

Toto téma sledují (3):


Předmět diskuze: Vraždy v kuchyni - Trestuhodne zločiny při vaření. A také naopak šikovné vychytávky. Nebo prostě co dnes vaříte.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #860

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: Nakládaný hermínek začal zrát
05.03.22 15:08:05 | #860
Reakce na příspěvek #857

Uvnitř sýru? Když byly čerstvé papričky, tak malé kroužky chilli papriček, teď nejsou, takže jen sladká mletá paprika a cayenský pepř, a pláteček česneku. Spíše decentně, paprička se dá přiložit při konzumaci. Jinak ve sklenici pak cibule, maličko česneku, barevný pepř celý, nové koření, bobkáč, a opět nějaká ta mletá červená sladká paprika. Tím že jsou sýry prořezané si myslím že podpoří i zrání. Po pravdě bylo cibule vždy více, ale teď se tam toho nějak moc nevešlo, zase je ale více sýra.



| Předmět: RE: RE: RE: Nakládaný hermínek začal…
05.03.22 15:09:47 | #861 (1)

A v čme spočívá to zrání? Myslela jsem že hermelín je již zplesněný, tedy zralý. A nic s ním dělat nemusí. Co tedy zraje, nějak to kvasí?


 #860 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: Nakládaný hermínek…
05.03.22 15:14:48 | #864 (2)

Spočívá to v konzistenci a podpoření chutě a vůně, a navíc i do určité míry natažením toho koření. Kvasit to právě nesmí, to by se zkazilo. Kvašení právě podporuje špatně vymytá sklenice, popř. špatně zvolené nebo ošetřené ingredience, kdysi se někde psalo, že třeba červená cibule může podporovat spíše kvašení než bílá, ale nemám ozkoušeno.



| Předmět: RE: RE: RE: RE: Nakládaný hermínek…
05.03.22 15:23:40 | #866 (2)

Jinak ono jde o to, že velmi mladý hermelín nebo camembert, tak jak se koupí, je většinou takové jakoby syrové chutě, ušlechtilou plíseň na sobě samozřejmě má, ale uvnitř je vetšinou takový tuhý, a na chuť je málo sýrový, spíše takový nijaký. Zlepší se to sice necháním chvíli v teple, ale není to nic moc. Když je naopak starší, tak zase začne hořknout. Tady se ale hezky přemění v takový uzrálejší a okořeněnější typ bez patřičného hořknutí. Ono se to dá zkusit třeba jen v malé sklenici, a nechat třeba jen pár dnů, a pak zkonzumovat, čímž si vychytat dobu, jak to má kdo rád. A jinak jedlý okořeněný olej se dá pak použít třeba na těstoviny nebo do salátu, apod., aby nepřišel vniveč. Já používám slunečnicový.