Rozcestník >> Politika >> Diskuze k aktuálním zprávám

Informace

Název: Diskuze k aktuálním zprávám
Kategorie: Politika
Založil: Potua
Správci: Potua , Honza-Vichr
Založeno: 31.03.2020 21:23
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 5349815x
Příspěvků:
148476

Předmět diskuze: Diskuze k aktuálním zprávám - Vlastní názor na aktuální téma, možno i s vložením odkazu na související článek.Samozřejmě bez osobních útoků,vulgarit a komolení jmen i nicků.
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #148192

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.24 14:03:51 | #148192
Reakce na příspěvek #148042

To je fakt, dálnice nestaví a peníze Brnu krade až tahle vláda *47* *47* *34258* *34258* *23266* *33069*
no a takhle je to u tebe se vším.

tak já nevím, proč si nestěžuje plzeň, ostrava ap.
já se do tohohle odmítám montovat, ale možná bych řekl, ejstli to spíš není zvolenými politiky, jestli ti z brna místo aby pracovali a lobovali a sháněli peníze pro brno, raději nekoumají, jak se dostat do prahy. těžko říct.
každopádně takové ty nářky kolem nádraží - pokud jsme o tom četl, brno v podstatě jediný místo, kde by mohlo stát nové nádraží, má v místě, kd enejsou koleje. stadion se jistě dá postavit kdekoli na okraji města, ale proč by se měl stavět za peníze druhých? max s nějakou odtací a tu právě musí vybojovat krajští politici a zástupci brna v psp

jinak je samozřejmě pravda, že většina firem je registrovaná k daním v praze, ale ty daně jsou pk přesměrovány podle dohodnutéhop klíče přeci i do těch krajů a měst. A vedle toho každé město má svoje daně a poplatky

fakt tomu nerozumím, proč druhé největší město v čr požaduje poměrově víc než jiná města.

a co se těch dálnic týče, to už jsme tu řešili i nad mapou dálniční sítě ..... praha má možná 10 dálnic, protože to je hlavní město a uprostřed země, ale v podstatě je vždy jedna dálnice do jednoho kraje. a ne všechny jsou hotové, dodělané
brno má asi 3 dálnice, přitom je na okraji ČR, A O TU NA SVITAVY, PŘ. DO VÍDNĚ, KAM SE ALE DÁ DOJET I PŘES BLAVU JEN O KOUSEK dělší trasou, se jistě dá bavit, ale musí se o tom bavit krajské ŘSD s Prahou, musí řpekládat reálné návrhy. a ne jen zapípat něco o dálnici na svitavy a praho makej.
navíc zas tak dobře na tom s financema po levicových a babišovo vládě jako stát nejsme ..... za víti bárty se taky pár let jen dodělávalo rozdělané (a ani to vššechno), aby nedošlo ke ztrátám z prostojů, nic nového se nezahajovalo.

asi musí br%náci víc máknout při prosazování svých zájmů.


 #148042 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.24 16:57:16 | #148215 (1)

Odpouštím ti tvou neinformovanost, resp. informovanost z Prahy. Tak třeba nové nádraží má vzniknout na pozemcích, které jako mnoho jiných ve městě samozřejmě patří státu, je to pět hektarů opuštěného a zarostlého kolejiště bývalého rosického uhelného nákladového nádraží, kterému se teď eufemisticky říká Dolní nádraží, ačkoliv tam žádné nádraží není. Dokonce tam v tom bordelu (podívej se na mapu) p. Patrik našel náletové dřeviny a vzácné živočichy a stavbu podáním k soudu zastavil.

Anebo pokud se dobře placení pánové Firbas a Patrik rozhodli, že se do Vídně bude jezdit přes Bratislavu, tak to jednak neřekli Slovákům a ani Rakušákům, kteří mezitím postavili dálnici až na naše hranice, tak jako Poláci.

Ale kdo si v Praze myslí, že severojižní dopravní směr do Polska nepovede podle tzv. Hitlerovy dálnice, ale přes Prahu, je cvok, každý dopravce mu řekne že směr je Vídeń, Brno, Svitavy, Hradec, Náchod, Gdansk. Mýto za delší objížďky nikdo platit nebude.

A tak je to se vším. I o té Ostravě, Plzni nebo Budějovicích se rozhoduje v Praze, zeptej se. Například v Plzni postavila Praha tu estakádu, kterou jste nechtěli a dokonce možná ani nepotřebovali.

Řešením pro nás jedině je, že se Praha od Moravy konečně odtrhne a bude pokoj s penězma. Dokonce už i to nové nádraží je v Evropě tak asi zapotřebí, že ho nabídli dostavět Němci a Rakušáci, chtěli dodělat i těch zbylých 20 km té dálnice do Brna, ale Praha to odmítla. Odmítne všechno, tunel do Jeseníka, mosty přes řeku Moravu atd.

Lidi na Moravě by si to postavili sami, kdyby jim ovšem Praha nevysávala všechny penéze. Ta si postavila městský tunel za 43 miliard, za to je z poloviny skoro jeden jaderný blok.


1  
 #148192 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.24 18:46:21 | #148238 (2)

S Prahou nemám nic společného
Tak je třeba zabít p. Patrika
Neřekli, druhý den po Patirkovi je třeba zabít Firbase. Pokud jsme se trefil při googlování, Patrik je ochránce přírody z dětí země, firbas sedí na územním plánování v Brně. nebo to jsou nějakí pražýáci, zastupující Prahu a svět?

  1. do polska to vede už dnes přes ostravu. sám jsme zmínil dálnici na svitavy jako vhodnou (ne teď , tehdy, když jsme se zapojil poprvé)
  2. dálnici do rakouska moc nechápu, ale budiž byla naplánované, asi převálcuje věstonickou venuši, ale nezmaená to, že opravdu máte zásadní broblém u vás v brně se dohodnout na územáku, konkrétním místě, tam vykoupit pozemky atd atp? to přeci nedělá praha, to zajišťuje příslušné krajské ŘSD, a pokud vše zdůvodní, připraví, určitě se najdou peníze i na vaše dáln ice.

myslím, že estakáda je naprosto v poihodě a chtěli ji plzeňáci. když něco nechceme, tak to řekneme (gigafactory), osobně si myslím, že to nebylo rozumné, ale je fakt, že proč kvůli tomu kurvit letiště?

no, nabídnout něčeho dostavbu je jedna věc, kdo to bude platit deuhá. asi by nás to vyšlo "o něco dráž", ne? Já detaily odmítnutí neznám, ale soudím, že ani ty. A otázkou je, jestli to všechno je přesně tak jednoduché, jak píšeš.

Blanka, bez ohledu na peníze, je pro jízdu prahou bonbonek. Já rozpočet neviděl, ale vím, že to navýšení, který nikdo nepředpokládal, bylo kvůli únosnosti podloží v Holešovicých nebo jak se tam ta prdel jmenuje, kde se jim to začalo propadat až ns povrchem. určitým % se podepsla i změna cen. . no mezi náma porovnávat x km tunel pod metropolí s jedním blokem JE, tedy v podstatě jen haldama betonu a kouskem technologie ..... víš, proč dneska lidi nestaví rodinné domy se sklepem? Vybagrování a zajištění té jámy přijde pomalu na stejný peníze, jako hrubá stavba bungalovu.


 #148215 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.24 20:37:52 | #148256 (3)

ŘSD je Ředitelství silnic a dálnic, sídlem Čerčanská 12. Praha 4 a na Pankráci 56, Praha 4 Nusle. Tento úřad řízený výhradně Ministerstvem dopravy staví všechny stavby na státních silnicích i uvnitř měst, aniž by se v těch městech někoho na něco ptal, co je potřeba.

U nás ŘSD staví dvě megalomanské a zbytečné stavby, protože akce Žabovřeská (spojnice z D1 na Svitavy) měla vést původně jinudy a nikoliv ve skále nad řekou, a akce Tomkovo náměstí je estakáda přes maloměřické nákladní nádraží, kterou už před 60 lety plánovali komunisti, ale ta nikam nevede, protže tunel na D1 ještě není ani naplánovaný. Tak u nás hospodaří státní správa. Nikoho se neptá jako za komunistů, a tak to bude se vším, i s nádražím a rychlostní železnicí.

PS. pan Patrik je známý a pan Firbas sdružil starosty obcí na jihu od Brna a to sdružení nechce dálnici vůbec žádnou. Nikde.


1  
 #148238 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.03.24 23:43:16 | #148288 (4)

To nebude pravda.
Stavět může jen co je v územním plánu a to si dělají města a obce, i když samozřejmě ve spoluerpáci s prostředím, dopravou, armádou ap.

A uvedneá pražská mutr jen poklrývá krajská oddělení, to tak funguje ve všem státním.

ať u vás řsd staví co staví, a tobě ať se to líbí nebo nelíbí, nesporně to prošlou dlouhým povolovacím a přípomínkovým řízením právě primárně tam u vás.

Ono si stačí vzpomenout na naše broučkaře, než bylo možné provrtat Valík, nebo na tu farmářku u HK, co roky blokovala tamější dálnici.

no tak vidíš, že tvůj názor je jen jeden z vícero a že si za to nakonec možná můžete sami, protože pan Firbas křičí víc než vy zastánci dálnice, a tak všechno házíte na prahu :-))))))))))
to ne že bych se prahy zastával, ale fakt neznám tuhle argumentaci snad od žádného jiného města a staví i dálnice ve svých katastrech


 #148256 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
31.03.24 00:09:36 | #148293 (5)

Ne.To je ten fatální omyl, v jejich katastrech staví pražský centrální úřad ŘSD, resp. jeho pobočka. Jiná možnost není. V katastrech měst je spousta státních pozemků, s nimiž město nemůže nic dělat, dokonce za některé platí státu nájemné z peněz, které od státu dostane podle RUD. Úplný Kocourkov.

Stejně jako ta Havránková, že údajně bránila dálnici. Jenže ona nechtěla peníze, chtěla náhradní pozemky a k tomu musela být dohoda tří ministerstev a pozemkového úřadu, tak to trvalo, úředníci se nepřetrhnou. .


 #148288