já na nutele dost ujíždím tak si ji děláme doma. stačej 4 ingredience a je to
já na nutele dost ujíždím tak si ji děláme doma. stačej 4 ingredience a je to
ingredience:
200g mléčný čokolády
1 plechovka mlíka salko
4 PL dobrýho medu
100g praženejch lískovejch oříšků bez slupek
větší hrnec naplníme vodou a vložíme do něj hrnec menší
do menšího hrnce dáme rozpustit čokoládu. až je čokoláda rozpuštěná,
nalejeme na ni salko, přidáme med a prohřejeme
oříšky rozmixujeme na pastu, a přidáme nakonec, řádně rozmícháme, aby
nebyly žmolky
hotovo. hmotu přelijeme do menších skleniček, třeba od jogurtu, a uzavřeme
víčkem
trvanlivost klidně 2 měsíce, my nutelu spořádáme rychlejc a to ji děláme
z dvojnásobný dávky.
netřeba skladovat v lednici, jen v chladu
někdo přidává špetku mletýho kardamomu, my od toho upustili
Dík za recept. Já dělá, jen čokoládovou marmeládu taky nám
chutná.
3kila jablek
1kg cukru
200g čokolády na vaření
200g kakaa
Jablka olopeme a zbavíme jadřince s trochou vody rozvaříme. Přidáme cukr, kakao a čokoládu. Rozmixujeme. Horké plníme do skleniček. Obrátime dnem vzhuru a necháme vychladnout.
jen nepoužíváme nikdy na nic čokoládu na vaření, to je čokoláda z leknutí
Tak není podmínkou čokoláda na vaření může být i vyskoprocentní hořká čokoláda.
určitě ano, každej si svoje ingredience a někdy i postupy upraví podle sebe, jak je zvyklej
Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky