Rozcestník >> Archív >> KULINÁŘSTVÍ

Informace

Název: KULINÁŘSTVÍ
Kategorie: Archív
Založil: karl1
Správci: karl1
Založeno: 14.11.2019 11:44
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné zamčené
Zobrazeno: 9572x
Příspěvků:
40

Toto téma sledují (0):


Předmět diskuze: KULINÁŘSTVÍ - všecko o vaření, pečení, grilování i dalších kulinářskejch postupech, recepty, ale třeba i nákup a skladování potravin
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #32

Zobrazit vše


| Předmět: grog speciál
30.11.19 14:19:36 | #32

můj speciální grog pro studený zimní večery

jako nádobu pro tuto dobrotu používám porcelánovej hrnek o objemu skoro 0,5 litru
hrnek před plněním nahřeju v mikrovlnce, dá se nahřát i třeba ve vařící vodě

ingredience:

0,5 dl tuzemáku, nejlíp jindřichohradec­kýho, má i 40%
0,5 dl rumu stroh 80%
0,5 dl jägermeister
3 lžičky včelího medu
šťávu z půlky citronu
2,5 dl ( cca ) vařící pitný vody podle potřeby na dolití

všechny ingredience vložím do hrnku a řádně promíchám.
hotovo, jen to pomalu vypít. hřeje na těle i na duši



| Předmět: RE: grog speciál
01.12.19 09:26:08 | #33 (1)

Přidávám recept na vánoční punč:

1l džus z černého rybízu

200 g rozinky

1 l ananasový džus

2 ks celá skořice

200 g

cukr

1 ks pomeranč

1 l červené víno

1 ks celý badyán

3 dl griotka
1 ks citron

1 ks vanilkový cukr

žusy a víno nalijeme do nádoby, přidáme cukr, vanilku, rozinky, badyán, skořici a na půlkolečka nakrájený dobře umytý citron a pomeranč.

Směs na punč přivedeme k varu a krátce povaříme. Přilijeme griotku a již nevaříme.

Domácí punč podáváme horký.


 #32 

| Předmět: RE: RE: grog speciál
01.12.19 15:55:50 | #34 (2)

asi to je dobrý, ale já víno nemůžu, tak neochutnám. škoda no


 #33 

Tato diskuze je zamknutá a nelze do ní přispívat žádné příspěvky