Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2415928x
Příspěvků:
67641

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #10481

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: Má evoluce na to?
28.10.20 22:08:09 | #10481
Reakce na příspěvek #10466

on se tu snad zjevil hotový schopný člověk vybavený znalostmi, věděním jazykem, psaním ?
To je ta otázka kterou jsi mi položil? Mám na ni odpovědět ano nebo ne? To jsi chtěl být duchaplný? Jestli ano, tak se to z mého pohledu moc nepovedlo. Ale nevěš "sire" hlavu jednou to třeba vyjde!



| Předmět: RE: RE: RE: RE: Má evoluce na to?
28.10.20 22:22:56 | #10489 (1)

no prostě zkus použít hlavu a zkus odpovědět ,třeba ti něco docvakne, zatím se jak se zdá hloupě vykrucuješ

možná máš potíže s chápáním psaného textu ,protože sem hodný tak ti poradím, přečti si to ještě jednou, čti pomalu a pro jistotu si ukazuj prstíkem


 #10481 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: Má evoluce na to?
28.10.20 22:52:42 | #10498 (2)

Moje inteligence opravdu nestačí na to, abych rozlouskl tvou prostou informaci. Přiznávám ti tedy nepochybně vyšší vyspělost a nadřazenost nad mou prostoduchosti. Když se tedy projevila skutečnost naších úrovni, dokázal bys se se svým IQ přizpůsobit mé plytkosti a i pro mou nechápavost napsat co jso měl na mysli v tom svém původním textu, kterému stále nerozumím?



| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Má evoluce na…
28.10.20 23:06:42 | #10504 (3)

úplně v úvodu se tu nás všech ptáš Jak může být člověk produktem nemyslící přírody? já ti zkusil položit dotaz zda si myslíš jestli tu vždy byl člověk který již byl tzv. hotový, připravený vyrábět vesmírné rakety, skládat hudební díla atd. prostě moderní člověk

já ti nevím ale myslím že určitě takový tu na Zemi ,v dobách odkdy datujeme aspon někoho komu můžeme říkat náš člověk ,tedy asi tak dvěstě tisíc let zpět ,určitě nebyl ,že ?

bylo to vše dané jeho vývojem ,vznikem společenství ,zemědělství ,vynálezů ,vše potřebovalo svůj čas - ještě ti zní ta myšlenka že je tu dnes člověk myslící coby produkt nemyslící přírody tak nepředstavitelně ?


 #10498 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Má evoluce…
28.10.20 23:36:31 | #10518 (4)

Pokud bychom pokračovali v takto věcně vedené debatě, uvítal bych to. ale mám jistou obavu, že tomu tak nebude. no, uvidíme. Jak myslíš že je starý Archimedův zákon nebo Pythagorova věta? Kde si myslíš, že vznikalo evropské právo? Co jsou to podle tebe morální principy? Domníváš se, že jsou to vydobytky středověku? Nebo novověku? Mohu tě s jistotou ujistit, že vědomosti kterými se dnes pyšníme jsou starší, než bychom čekali. Ty bys dovedl vypočítat obvod Země na rovníku jen s pomoci hliněných tabulek a klacíku? Tak to zkus a dovolím ti k tomu i počítač. A teď s klidným svědomím řekni že Sokrates byl vůl. Ne, ne, chlapče, věř tomu, že jsme stále pitomější a že jen technika nám dává falešnou představu, o tom, jak jsme moudří. A věř mi, jsem stejný blb, jako jsi ty.