Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2452790x
Příspěvků:
68093

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #10620

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: :-o
30.10.20 16:51:02 | #10620
Reakce na příspěvek #10611

Jenže tohle není ani trochu pravda, ratko. Nevím odkud pochází tento tvůj omyl. Jesli to posuzuješ podle sebe, podle vlastního pocitu, tak se dopouštíš chyby zevšeobecňování.

Faktem je, že všichni ideologičtí vůdci a učitelé vyzdvihují svou ideologii do "nebe" a aby odstrašili své žáky, či poddané, o pochybnostech o svých vznešených "pravd", tak nasazují lidem mimo jejich ideologii psí hlavy. Je to také typické pro všechny sekty nabízející svým ovečkám exkluzivitu, nadřazenost jejich bytostí. Přitom kolem sebe mlátí slogany jako pokora, láska a podobně. Tohle se v civilizované společnosti pojmenuje pokrytectvím.

Typické heslo takové ideologie : "kdo není s námi je proti nám" dělá z jinak vnímajících lidí nepřítele, a pěstuje u svých lidí nenávist k jiným lidem. Rozděl a panuj.

No je to sice infantilní, ale určitá vrstva obyvatelstva na takováto jednoduchá hesla "slyší". "
Se ztrátou víry nastává vykořeněnost. .{color: red}"
Mohu tě ujistit, že jsem hluboce a pevně věřícím člověkem, ratko. Věřím poznatkům získaných vědeckou prací. Věřím v posun spektrálních línií vzdalujících se galaxií. Věřím, že benzín nepatří do nádrže vznětového motoru. Věřím, že lidstvo zvládne tuhle pandemii. ... Zkrátka věřím ve spoustu věcí, jsem tudíž věřícím člověkem.
To, že se lidé vyprošťují z močálů náboženství, že se emancipují od ideologických vůdců, nepovažuji za nějaké vykořeňování.


 #10611 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: :-o
30.10.20 16:55:24 | #10623 (1)

No dobře, tady to asi budeme vidět každý jinak.


 #10620