Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2372496x
Příspěvků:
66445

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #17520

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.04.21 16:18:28 | #17520
Reakce na příspěvek #17517

Sice jsem ti nepoložil v tomto směru otázku, přesto je tvá reakce zbaběle uhýbající.

Máme jen dvě základní varianty světonázoru ohledně mono-boha, který má být podle teistů popsán v jejich základním zdroji informací o této entitě, ... v bibli.

Mají-li teisté pravdu se svým bohem, tak je jejich mono-bůh zločinec zasluhující opovržení.

Ateisté mají zase jasno v tom, že bohové jsou pouhými výplody lidské fantazie a lidské touhy po všemocném taťuldovi (ochránci) a tudíž existují jen v myšlenkách teistů. To souhlasí s pozorovanou realitou. Příroda zabíjí lidí, zločinci také. Příroda si nevybírá slabé a lehce zranitelné lidi, zabije chlapa, ženu, novorozeně i starce. Zločinci, zabijáci, úchyláci, magoři zabíjejí zpravidla slabší a bezbranné, dělají to zákeřně a nečekaně.

Teistům jejich bůh nesplňuje základní přání po ochraně před zlem, přesto se bez nějakého efektu plazí po bříše a o tu ochranu žebrají. Proč to dělají? Protože jsou náboženskou doktrínou a za ní stojící mafií permanentně strašení nějakým zatracením, což je jen zmodernizované peklo s vidlemi vyzbrojenými čerty smažícími ty, kteří se před mafiány po svém břichu neplazí.

Kdyby to visitore nebylo tak k pláči, tak bych se mohl srdečně smát.


 #17517 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
19.04.21 16:23:52 | #17523 (1)

To by ses určitě smál svým představám. To je v pořádku. Měl bys svoji metodu jak se postavit protivenstvím přírody.


 #17520