Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2642299x
Příspěvků:
72885

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #17579

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Sčítání…
20.04.21 19:23:56 | #17579
Reakce na příspěvek #17572

Ne ??? a co tím pohádkovým "věčným zatracením" ? Tím náboženští ideologové nestraší ?
V pobožných je malá ustrašená dušička a proto neustále škemrají modlitbami o spasení. No a s tak vystrašeným človíčkem má vyčůraný kněz snadnou práci přesvědčit ho, že když vydědí příbuzné a církvi odkáže veškerý majetek, tak se za něj u pámbíčkA církev přimluví a on se dostane rovnou do nebe. Po smrti samozřejmě, umření je nutné, bez umření nepáchl do nebe ani Ježíšek.

Krásné a humorné to pohádky jak bohatému sebrat. Dnes se toto "odlehčování" od bohatství podvodem provádí i mimo církev, ale mimo církev je to trestným činem.
Např. telefonátem "váš syn (vnuk, synovec) "požil alkohol" a přejel na zebře jednu paní a když nedá ošetřujícímu líékaři 50 tisíc, tak to ten lékař nahlásí policii. Proto vás věš syn ... prosí o zapůjšení té částky na pouhé dva dni, protože ty požadované prachy nemá sebou a musí do dvou hodin zaplatit". Pochopitelně se to dá různě vykudrlinkovat a vyšperkovat, ale cíl je stejný jasný : vymámení peněz na důvěřivém člověku lří.

Farář Paták na to šel šikovněj, vytipoval si pobožnou nánu Bohomilu a šepem jí sdělil, že nebe bude napřesrok už plné a nebude přijímat další zemřelé. Bába se vyděsila. A Paták ji uklidňoval, že zná určitou osobu, která je schopná pro tak upřímně zbožnou ženu, jakou je Bohumila, ještě volná místa v nebi zamluvit (reservovat), ale že za to chce nějakou pozornost a hlavně to musí zůstat v tajnosti. Tím si Paták zajistil pravidelný příjem, neboť se nebeský poplatek splácel měsíčně. Netrvalo dlouho a přišla jiná nána, že se o té reservaci místa v nebi dozvěděla od Bohuny a že by také chtěla reservaci a že si ráda připlatí na místo v první řadě. No a pak přišly další a další a i několik manželů těch pobožnejch bab.

Velmi prosté a snadné.


 #17572 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Sčítání…
21.04.21 07:58:13 | #17599 (1)

První co mě tady napadlo bylo, že na blbost není léku. *4316*


 #17579