Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3785691x
Příspěvků:
98991

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #24370

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
09.01.22 15:54:10 | #24370
Reakce na příspěvek #24366

Ještě bych dodal, že příprava míchaných vajec na pánvičce se odehrává při teplotách dost nad 100°C. Zdivo se s tak vysokými teplotami nesetká, bílek se v maltě nevaří a nepeče.

Bílek se sráží sice u teploty pod 100°C, denaturace probíhá už při zhruba 48°C. Existuje příprava vajec na hniličko za vaření při tak 55 ...60°C, pochopitelně po delší dobu. Vyzkoušel jsem to ze zvědavosti. Bílek je rosolovitý, sklovitého zbarvení, žloutek prakticky tekutý - je to věc chuti a vkusu, nic pro mne. Měl jsem vypůjšenou kuchařku s recepty na přípravu jídel za nízké teploty.


 #24366 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
09.01.22 16:00:35 | #24371 (1)

No muselo by se to vyzkoušet ale dávní stavitelé mostů s tím zřejmě zkušenosti měli, co takové sněhové pusinky, ty se pečou/sušejí při nízké teplotě.


 #24370 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
09.01.22 16:08:06 | #24374 (1)

Snadnější postup je, vařit je v páře 8 minut.


 #24370 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
15.01.22 10:12:11 | #24452 (1)

praženica sa dá pripraviť na 100 spôsobov (zbieram i tieto raňajkové recepty), podstata je rovnaká, ale ingrendiencie v nej sú neskutočne variabilné:-)...


 #24370