Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2371205x
Příspěvků:
66445

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #28355

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
21.06.22 02:54:58 | #28355
Reakce na příspěvek #28344

A to si nikdo z KC neověřil, jak soudruzi a soudružky katolící dodržují pro ně závazné desatero? Kde se vytratila ta boží láska křesťanstva?
Faktem je visitore, že křesťanství nepřineslo mír, ale války. Útočné a barbarské války, včetně genocidy.


1  
 #28344 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
21.06.22 07:15:55 | #28356 (1)

...stále sa pohybujete- a nie ste schopný vymaniť sa z jednej zafixovanej ateistickej paradigmy: že kresťanstvo je zlé, je zodpovedné za všetko zlo , opak je pravdou, kto pozná Písmo Nového Zákona vie, že kresťanstvo, kresťanská náuka, kresťanská morálka prameniaca z neho, prinieslo to najlepšie, čo dnes človek má po stránke mravnej, ľudskej, spoločenskej - ALE že človek má slobodu a pošliapáva v tejto slobode všetko to dobré, čo kresťanstvo prinieslo - teda neobviňujte kresťanstvo, jeho evanjeliovú vieru, - tá je výborná, priam dokonalá, ale obviňujte človeka, čo je vo svojej slobode schopný urobiť - aj seba, mňa, a iných...už to konečne všetci ateisti ráčte pochopiť a neoprudzovať tu kresťanstvo, Cirkev, a pod., - tie sú dobré, majú dobré (Kristovo) učenie, ale je vždy otázkou, či sa tak riadia, - teda obviňujte človeka v nich, ktorý sa tam často falošne, a zneužíva svoj krst, vieru, v ktorej bol krstený, alebo sa tam /do Cirkvi) alebo prihlásením sa ku kresťanstvu, falošne (i niekedy zištne) nasáčkoval, - Kristus môže len za náuku, ktorú nám daroval, ale nie za to, ako sa správame...a tak znova: kresťanstvo, jeho viera sú dobré, ale človek je zlý/falošný/po­krytecký (hriešny)...


 #28355 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.06.22 09:08:52 | #28357 (2)

Ale i :
Mt 10,34 Nedomnívejte se, že bych přišel pokoj dáti na zemi. Nepřišelť jsem, abych pokoj uvedl, ale meč.


 #28356 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
21.06.22 14:10:43 | #28358 (2)

Pravdu díc, jseš vedle, jak ta jedle.

Nikde nepíšu, že křesťanství je a priori zlé, ale že křesťanská ideolodie je nebezpečná jako každá jiná ideologie. Ideologie mají tu nepěknou vlastnost, že obelhávají lidi nějakými ideály, slibují jim nesplnitelné a zdrogují lidi natolik, že jsou schopni s radostí zabíjet lidi, kteří jim nic neudělali a které ani neznají. Každá ideologie je drogou a každá droga může při nadměrné konzumaci vypěstovat závislost. Ideologie zatemňují lidem vnímání, z černého dělají bílé a naopak.
To šílenství, které rozpoutal rádoby veliký Putin, křesťan, podporovaný Kirilem, křesťanem, oháněje se ideologií velkého Ruska podle vzoru velkého Petra, velkého Hitlera a jiných rádoby velkých lidiček může vést do celosvětové katastrofy. Křesťan Putin k tomu má nakročeno.

To, co píšu a míním je, že křesťansví je nafouklá bublina, ohánějící se boží morálkou a skutek utek. Křesťané nejsou ani o chlup lepší, než soudruzi jiných náboženských ideologií.


 #28356