Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2476415x
Příspěvků:
68574

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #29805

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
26.02.23 17:13:31 | #29805
Reakce na příspěvek #29800

podobní ?

Bůh je tedy složen ze stejných atomů ? protože jinak bychom se nepodobali *1*

Visitore - z jakých atomů je tedy složen Bůh?


1  
 #29800 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
26.02.23 17:48:26 | #29808 (1)

Z prachu a v prach se vobrátí... nebo neé?

Antičtí vědcové etablovali výraz pro dále nedělitelnou část hmoty - atom.. Dneskaj víme, že jak se znalosti fyziky rozšiřují, tak se ten "atom" dělí na menší objekty, a kde to další a další dělení skončí je ještě ve hvězdách.

Takže současnej bůh křesťanů je z nesmrtelného matroše, který odolává teplotám od 0K po nekonečně K.. Odolává vzduchoprázdnu, odolává bombardobání protony ... nepodléhá patogenům jako třeba virům, bakteriím. Je odolný proti jedům na krysy a proti kyselinám a louhům.. Alkoholu můž vyžunknout hektolitry aniž by přejel železniční přejezd na červenou.. A to není ještě zdaleka všechno.. On totiž všechno ví, všechno vidí. všecno slyší a všechno umí.. Udělat perpetuum mobile není pro něj sebemenší problém, když umí udělat z ničeho všechno.. Také si lítá jen ve své noční košili po Vesmíru nadsvětenou rychlostí, neb ovládá i čas.

A nemodleme se k takovému ideálnímu objektu, že jo, kdž to nestojí víc neř pár roků života a je nám za to slíbenej věčnej život ze stejného materiálu, z jakého jsme boha kdysi stvořili my,, Teda, my ... naši dávní předkové samozřejmě.


 #29805