Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2473925x
Příspěvků:
68491

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #30041

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.03.23 11:10:15 | #30041
Reakce na příspěvek #30036

i západní vojenské experti sa vyjadrujú, že pádom Bachmutu sa de facto otvorí Rusovi celé územie Ukrajiny bez väčšieho odporu Bachmut bol ako "nedobytná pevnosť" AFU (druhá taká nie je), - ide o to, ako ďaleko Rus bude chcieť zájsť, či skončí v súčasnom stave (zafixuje obsadené územia), alebo to poženie ďalej na Odesu, kde vraj vniká (sú správy zo západných médií) značný anti-ukr odpor, a to nielen kvôli represáliám ruského obyvateľstva zo strany ukr vedenia...poten­ciálnym obsadením Odesy Ukrajina vlastne stratí de facto všetko, stačí sa pozrieť na mapu...proste mala robiť všetko pre vyjednávanie o mieri, ako hovorí Trump:-)


2  
 #30036 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.03.23 11:11:03 | #30043 (1)

ale hovno, kolaborante ruskej!


 #30041 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.03.23 11:12:38 | #30044 (1)

ihned dej zdroj na tvé západní experty ,protože to nikdo takoví ze skutečných západních odborníků netvrdí

víš kdy budou volby v USA ?


 #30041 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.03.23 11:17:26 | #30047 (1)

jistě, ale odkaz na ně nedáš, co? Jsou to takoví ti experti, co existují jenom ve tvé hlavě a ruské propagandě (což je jedno a to samé). *32299*

Tohle píšeš už celý rok. *17574*


 #30041 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
06.03.23 12:57:07 | #30080 (1)

ad visitor77:
.."potenciálnym obsadením Odesy Ukrajina vlastne stratí de facto všetko, stačí sa pozrieť na mapu...proste mala robiť všetko pre vyjednávanie o mieri, ako hovorí Trump"..
nebudu rozporovat, ze ackoliv bylo mezinarodni spolecenstvi ohromeno odolnosti ukrajinskeho lidu a odhodlanim vzdorovat ruskemu valecnemu kolosu, tak zaroven zesililo i volani po nejakem kompromisu s Kremlem, ktery by ukoncil boje a fakticky zmrazil konflikt, a to ve smyslu, ze jelikoz uplne ukrajinske vitezstvi proste neni realne, tak i spatny mir je lepsi nez dalsi valka - bez ohledu na skutecnost, ze by pripadna dohoda "o zemi za mir" zahrnovala, ze by se Ukrajina vzdala casti sveho suverenniho uzemi a odsoudila tak miliony ukrajinskych civilistu k trvale ruske okupaci vymenou za ukonceni nepratelstvi, tak jde prece predevsim o to, ze obdobne uvahy podcenuji rozsah imperialnich ambici a zcela ignoruji vazne dusledky kompromisniho miru pro mezinarodni bezpecnost - jinymi slovy, odmenit Kreml za invazi na Ukrajinu uzemnimi zisky, by melo negativni dusledky na geopoliticke klima a potencionalne by vedlo k destabilizaci celeho sveta - pad Ukrajiny by podkopal zakladni principy globalniho bezpecnostniho radu a logicky mohl inspirovat dalsi autoritarske rezimy, aby se zapojily do svych vlastnich zahranicne-politickych dobrodruzstvi - Putinuv triumf by mohl zdiskreditovat demokraticky svet - jeho krehky pokrok v poslednich letech by tak mohl ustoupit nove vlne autoritarstvi cerpajici svou legitimitu z nove geopoliticke reality vytvorene ruskym vitezstvim na Ukrajine - nastesti vsak v civilizovanem svete jeste stale prevlada obava z dystopicke budoucnosti / chronicke mezinarodni nestability, ve kterem je mezinarodni rad zalozeny na pravidlech nahrazen systemem, v nemz mohou velmoci diktovat svym slabsim sousedum!!! ZAPLATPANBUH, ze jsou Ukrajinci pripraveni bojovat sami a jejich udatnost minuly rok zabranila svetu, aby se ponoril do noveho temneho veku autoritarske agrese, takze Слава Україні! Героям слава!!!


3  
 #30041