Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2451657x
Příspěvků:
68091

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #32905

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: znama vec
06.04.23 12:34:07 | #32905
Reakce na příspěvek #32856

Pro náboženské ideology je výraz "logika" neznámý, proto mají ve své ideologii dost nesmyslů

Usilovně na tom makají skoro dva tisíce roků a založili k tomuto účelu spoustu univerzit a stvořili spoustu dochtorů teologů, než dospěli v polovině 19. století, že k větší slávě boží jen panenské početí Ježíše nestačí. Vypracovali tedy teorii, která má odvést pozornost oveček od panenského početí Ježíška, panáčka. Teorii o "Neposkvrněném početí panenky Mařky" a to je oslavováno 8. prosince, tedy dva týdny před slavením Ježíška, panáčka. Je vidět, tak se generace církevních eunuchů zabývá usilovně sexem.
Podle jejich, teď už brzy 170 let staré revize komplikovaného procesu výroby Ježíška, to bylo tak, že Ježíšek byl počat panensky bezskvrnné Marie procesem partenogeneze, terdy sebeoplodňování.. Aby zůstala Marie bez skvrn, tak ji bůh osobně hlídal, aby, byť náhodou, nezhřešila a se tedy poskvrnila.

Nejde o hymen, jde o skvrnitost.


 #32856 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: znama vec
06.04.23 19:09:15 | #32951 (1)

Kam na ty blbiny chodíte. Ale ještě horší je, že se najde ještě hodně lidí, kteří tyto blbiny černoprdelníkům věří. *6561*


 #32905