Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2679833x
Příspěvků:
73726

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

| Předmět: Něco o rusku:
před 4 minutami | #76750

Okupanti (Kirill Fedorov, ruský milbloger) se chlubí že mučí ukrajinské civilisty na okupovaných územích jen proto, že mluví ukrajinsky. Sami pak požadují, aby na Ukrajině byla ruština prohlášena za úřední jazyk. “Za poslední dva roky jsme Berďansk a Mariupol zbavili ukrajinských sraček.” Vědomě se přiznávají k válečným zločinům kvůli zcela banálním věcem, jako je žádost o platbu kartou v ukrajinském jazyce.



| Předmět: RE: Něco o rusku:
před 2 minutami | #76751 (1)

„Mise OSN pro sledování lidských práv uvedla, že od února 2022 více než 600 Ukrajinců, kteří se vrátili z ruského zajetí, nahlásilo mučení ze strany okupantů. Jsou mezi nimi i vojáci, kteří se vrátili ze zajetí 31. května. Uvádí to zpráva OSN. Rusové se podle navrátilců uchylují k různým metodám mučení: od silného bití a dlouhého pobytu v nepřirozených polohách těla až po elektrické šoky na genitáliích či pronásledování psy. Kromě toho byli ukrajinští vězni nuceni učit se a zpívat ruské „vlastenecké“ písně nebo provádět těžká fyzická cvičení. Mnoho takto držených lidí také zmiňovalo, že se jim nedostávalo náležité lékařské péče a měli neustále hlad. Podle informací poskytnutých ukrajinským komisařem pro lidská práva Dmitrem Lubincem v květnu 2024, se v rámci výměn zajatců vrátilo domů přes 3200 Ukrajinců.“


 #76750