Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2679755x
Příspěvků:
73724

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #33296

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.04.23 14:52:19 | #33296
Reakce na příspěvek #33281

2000 let jste na to měli. V podstatě o 3000 let víc :-)))))
A ještě jste se nedokázali dohodnout.

A po nás chcete zázraky.
Proč nemám věřit Jonatánovi, ale tobě, součtovi, nebo někomu jinému?

všichni předkládáte nekonkrétní, neprokazatelné teorie, filosofování nad těmi věcmi, jak já mám vědět, kdo z vás má pravdu?
Všichni tvrdíte, že bůh je jen jeden, ale každý si trvá na tom svém. Přitom zjevně nejsou titíž, protože nechtějí úplně to samé, neposlali mezi lidi ty samé zprávy, .......

já jsem ateista. tedy objektivní. mně nestačí že někdo o svém názoru tvrdí, že je to názor správný, jediný srávný :-))


2  
 #33281 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
10.04.23 15:52:22 | #33300 (1)

Základní problém ideologií je, že dogma jedné ideologie vyžaduje nenávist k členům pod jinou ideologií.

Katolíci opakovaně prohlašují, že milují své nepřátele - je to pustá lež viz náboženské války od Starověku po dnešek a také krutá a krvavá kristianizace.. Náboženské ideologie slibují ráj v míru, šťastné nesmrtelnosti, ale to po smrti soudruhů.

Aby se katolíci necítili ukřivděni - komunismus byl také postaven na ideologii lásky člověka k člověku a kritizoval vykořisťování člověka člověkem. Cílem byla beztřídní společnost. Komunistická ideologie slibovala ráj v míru, tvořivé práci, šťastné existence a to ještě za života soudruhů.

Ruský imperialismus také slibuje hory-doly, práci v míru, spravedlivost, morálku, etiku ... a neber to.

Realizování pestrých snů, byla a je pochopitelně jiná záležitost. Ve jménu bohů a míru se vesele vraždí a ničí hodnoty vytvořené generacemi pracovitých lidí. Faktem je, že každá velká změna ve společnosti, revoluce, začne pokaždé rozbitím stávajícího, byť třeba ne ideálního. Hurá - když se kácí les, tak lítají třísky, bylo kdysi moto na bezholedné ničení. Pak nastanou rozpaky, protože nikdo neví, jak postavit to nové, to ideální, revolucionáři jeden hot, druhý čehý ... a nevinné zavražděné už také nelze oživit.


 #33296