Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2426929x
Příspěvků:
67813

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #34327

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 10:54:43 | #34327
Reakce na příspěvek #34318

pro nás je samozřejmě ta událost popisovaná ratkou naprosto nepochopitelná, náhoda, zázrak. ve skutečnosti ale vše probíhalo podle fyzikálních zákonů, pouze my ty souvislosti nejsme schopni detekovat, identifikovat, natož pochopit. zatím.

nejhorší je, že to NEMOHLO BÝT JINAK, protože nic se nestane samo od sebe :-)))))
jen bůh, prý :-))))


 #34318 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 11:06:57 | #34332 (1)

ale tohle je přece jasné :-) u těchto náhod se často objeví nepochopitelný impulz u člověka, který něco udělá spontánně a tedy mimo plán.

řeknu opět zážitek, pokud by vás to otravovalo, dejte vědět a nebudu to dále rozvádět.

Stratila jsem klíče. Nebyly to moje klíče ale manželovy a měl tami i kíče od firmy, kde pracoval a byly moc důležité.
Zjistil to večer, když si chystal věci do práce a hned uhodil na mě, protože věděl že jsem roztržitá a zmatená.
Tak jsem začala přemýšlet, kde jsem byla a co jsem dělala. Bydleli jsem ve 16 patrovém domě, v třetím patře byla prádelna pro celý dům, dole byla samobsluha, na střeše samoobsluhy hřiště pro děti. Takové lepší bydlení.
Byla jsem prát v prádelně, tak jsem běžela do prádelny, kíče nikde... pak na terasu, do samošky, prohledala byt a chytala paniku. A začala se modlit a zapřísáhavat všeck svaté i když sjem byla nevěřící. Myslela jsem že omdlím. Do toho nadávající manžel, s vyrázem že mě zabije.
Tak jsem šla ještě jednou se podívat do té prádelny, my jsem bydleli ve 14 patře a mačkám výtah, mačkám a vytáhla jsem nahoru nejakou chorvatku, která byla celá zmatená protože chtěla dolů a né nahoru. Tak jsem se jí omluvila a oná že dobrý, že rychle běží jen do práce protože asi omylem vzala své šéfové klíče, že je z toho úplně vyděšená a vytáhla ty klíče z kapsy. A byly to moje klíče!
Vysvětlení bylo takové, že já dopoledne opravdu ty líče v prádelně zapomněla, ona tam šla prát taky a ty íče si vzala automaticky jakože jsou její. Doma je našla v kapse ale nepamatovala si že je vzala v prádelně (stejně pomatená jako já) a byla si jistá že je vzala šéfove v práci. A když jsem ji omylem vytáhla nahoru tak ji je práveě nesla do práce.
Takže tady máme opět souhru náhod. Dala jsem si závazek, že už nikdy nebudu brát do ruky manželovy klíče a samozřejmě závazek nebýt roztržitá mám furt.


 #34327 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 11:16:33 | #34341 (2)

Dovedu si živě představit ateistu, když mu teče do bot, tak zkouší všechno i metody věřících.
Pak je na něm, když to zabere, jak s tím v mysli naloží. *12619*


 #34332 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
26.04.23 11:26:10 | #34346 (3)

Já si to taky dovedu představit.
A když přijde zázrak, naloží s tím jako se zázrakem .-)))


 #34341