Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2427381x
Příspěvků:
67815

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #34735

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.04.23 11:43:59 | #34735
Reakce na příspěvek #34729
  1. Napsal jsem, že NEMÁ BÝT, ne že není :-)))) To je názor od názoru a tohle "odezdikezdismus" teisty je symptomatický :-))) Rozhodně je realističtější :-)))))
  2. To, že věřící má Boha jako určitou berličku, na VISITOROVO foru nejméně 2 lidé potvrdili, i další se vyznali z uvěření po nějaké tragedii, štrapáci. Kdy ve víře hledali pomoc :-))))
  3. Na konstatování uvedeného není nic fanatického, max podle způsobu podání :-)))))
  4. Pořád platí, že pokud někdo není ani sám sobě schopen přiznat, že to, co uvnitř své hlavy považuje za komunikaci/setkání s Bohem, uvedenou komunikací/setkáním být prostě nemusí :-)))))))) A že fanatismem je naopak tvrzení, že rozhodně je a provozují to miliardy lidí denně. :-)))) Kterým dotyčný vidí do hlav jako do televize .-))))))

U ateisty fanatismus nehledej (to můžeš u antiteisty). Fanatismus je možný jen tam, kde je zásadní osobní zájem "v něco". Nevíra v existenci Boha je osobní světonázorový postoj, terému, tomu postoji, by ale existence Boha nijak zásadně nevadila. Jen na to holt nikdo nemá důkazy a ateista bez alespoň nějakých důkazů, indicií ap. nefunguje :-))))) Jeho přístup k realitě je prostě zásadně na zájladě co největšího objektivismu. To věřící nejen nepotřebuje, ale ani si nemůže dovolit.


 #34729 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
30.04.23 11:48:12 | #34738 (1)

errata : Rozhodně je ateista realističtější.


 #34735