Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2426681x
Příspěvků:
67812

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #34968

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.05.23 12:47:15 | #34968
Reakce na příspěvek #34938

„Protože když někdo vstane z mrtvých jeho tělo ožije potom tu logicky není mrtvé tělo. Jiná možnost jak tohoto dosáhnout i s pohledu kriminalistiky neexistuje.“

Ty bys byl opravdu výborný kriminalista. Počkal bych si, až budeš ve službě, vykradl ti byt – a ty bys to jako případ odložil se závěrem, že neexistuje jiná možnost, než že ty věci vstaly z mrtvých a odešly. Že je někdo mohl odnést, to je přece nesmysl, že jo?


 #34938 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.05.23 13:25:32 | #34971 (1)

Nejen z pohledu kriminalistiky, ale hlavně z pohledu medicíny.
Ty biblické příběhy o zázračném uzdravení a o vstání z mrtvých jsou jen dodatečně vyšperkované příhody o nějakém simulantovi, nebo o (vzácné) hluboké mdlobě. Teda nehledě na fakt, že v Orientu musel být umrlec pohřben ještě v den smrti. Exitus byl v bilických dobách prohlášen, když se dotyčný nehýbal a neodpovídal na otázky.

( Dodatek : Lidé po mozkové příhodě s několikaminutovou zástavou zásobování mozku okysličující krví a cukrem je nenávratně poškozen. Ty přímo "pohádkové" příběhy o tom, jak při pohřbu zaklepala jednodenní "mrtvola" zevnitř na rakev a po otevření rakve vstala a odešla domů je jen následkem neschopnosti laika vystavujícího úmrtní list. V předminulém století si lidé nechávali do rakve zamontovat táhlo spojené se zvonkem na náhrobku, aby si mohli v případu "probuzení" přivolali pomoc, ti bojácnější si do závěti připsali, že před uložením do rakve musí lékař propíchnout jejich srdce. Poslední to obrana proti nedočkavým dědicům. *15238* )


 #34968