Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2413346x
Příspěvků:
67541

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #37051

Zobrazit vše


| Předmět:
22.05.23 21:25:45 | #37051

Jonatane, eště mě došlo, kdyby Job vydal sodomskému davu ty muže, tak by se jim nic nestalo, páč to byli přece andělé, nakonec ty násilníky oslepili, né? takže o čem tato hnusná historka je? jaká je pointa? že božímu poslu (Bohu) máme obětovat ten nejcennější "majetek" - děti a manželku, to snad Bůh - láska někdy vyžadoval nebo vyžaduje? proč by?



| Předmět: RE:
22.05.23 23:24:36 | #37096 (1)

ten příběh je Soudců 19:21 nejde o Lota
ale je to ten samý modifikovaný příběh.
Podle mne měla v těch dobách žena pozici jen o malinko lepší než zvíře a tak se také s ní zacházelo.
Bylo to zřejmě zcela v intencích morálky, radši obětovat svoji dceru nebo manželku, aby se zachránil host domu. Lot nevěděl že jsou to andělé, takže jednal jen podle morálky té doby. V Soudců 19:21 ta žena na následky znásilnění zemřela, muž ji potom odvezl domů, kde ji rozčtvrtil na 12 dílů. Sám nevím, proč je tento brutální příběh zapsán v Bibli. Snad pro varování, aby Izraelci nebyli znečištěni cizoložstvím, tak jak okolní pohanské národy cizoložili s modlami. Ta žena totiž manželovi cizoložila a je vidět jak dopadla. Ale třeba ten příběh má ukázat něco jiného. *4291*


 #37051