Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2404285x
Příspěvků:
67349

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #38762

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: sny
17.06.23 13:30:11 | #38762
Reakce na příspěvek #38760

Sny jsou i předzvěstí problémů které mozek snaží ve spánku řešit a sny i ukazují v jakém je psýché jedince.A to tvé toulání je mozková činnost vytvářená snem, který utváří něco s čím chce bojovat.Ja než usnu honí se my v mysli myšlenky než zaberu a po 3 až 4 hodinách spánku odpočatý nevím moc co se mi zdálo,ale díky hodinkám co mi monitorují spánek tam mám zápis spánku kdy za tu dobu jsem měl lehčí spaní,kdy tvrdší a kdy a kolik minut trval REM spánek či jestli jsem nebyl vzhůru a monitoring dechu ve spánku a bodybatery celkové odpočinku,plus pulzní oxymetr.


 #38760 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: sny
17.06.23 15:45:27 | #38792 (1)

Já to mám tak - mně se obecně nic nezdá (nebo si to absolutně nepamatuju, aniťuk)

Jakmile se mi něco zdá a já si pamatuju třeba i jen to, že se mi něco zdálo, i když nevím co, něco se mnou je. nějaká nemoc. klidně i jen banální.


 #38762