Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2508470x
Příspěvků:
69115

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #40287

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.07.23 16:49:04 | #40287
Reakce na příspěvek #40286

Když si tohle o těch alergiích člověk čte, tak se mu orosí čelo. Ještě štěstí, že se mi počet alergenů občas zase redukuje. Teď jse alergickej hlavně na rusáky typu putina a medveděva. Naštěstí mi přímý kontakt s nimi nehrozí. Doufám.
Ale sranda stranou. Opravdu je to tak, že i jedna molekula alergenu přivodí alergikovi zdravotní potíže? Na 100% zničení molekul (chemických vazeb prvků) jsou potřebné teploty nad tisíc °C, takže nějaké otření líhem pobie tak akorát nějaké bakterie. Ale jinak pochopitelně schvaluji přísnou hygienu v prodejnách potravin. Na příklad na likvidaci prionů je potřeba 135°C po dobu jedné hodiny.

Kdysi jsem byl se zdravotními potížemi u jednoho specialisty na alergie, mou motivací byla jeho přednáška v nějakém poučném TV-vysílání. No a ten mi pak diagnostikoval (rozborem mé krve) alergii proti histaminu, předepsal medikamenty a přísně zakázal rajčata. Pár měsíců na to, mne museli odvést záchrankou do nemocnice a já tam doktorům povídám o své alergii na histamin diagnostikovanou oním alergiologem Dr. xxx. Ne že by to u nich vyvolalo bouřlivé veselí, ale koukli se po sobě a ušklíbli se. Od té doby nemám alergii na histamín a rajčat se dále nemohu nabažit. Bez problémů.


 #40286 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.07.23 17:45:40 | #40293 (1)

dnes má nesnášenlivost histamínu tedy ehm histaminovou intoleranci každý druhý. Já taky :-)) Je to trochu složitější, nejde jen o rajčata ale o citlivost na výrobky které v sobě tho histaminu mají více. Třeba mořské plody, fermentované salámy či plesnivé sýry a to se člověk osype... tedy vzbouří se v něm žírné buňky.


 #40287 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.07.23 17:46:35 | #40294 (2)

je to tzv. pseudoalergie. Pozná se to podle toho že člověk reaguje dobře na anitihistamika. Tedy že se mu po nich uleví.


 #40293 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.07.23 19:39:42 | #40307 (2)

No právě, že mne ten "odborník" tak diagnostikoval. Prakticky jsem všežravec akorát mi po pivu některých českých výrobců rudnou uši a mýmu bráchovi také. Co je v oněch pivech jiného, nebo navíc, než v běžném pivu nevím.
Sýry přímo miluji a bez plesnivce nevydržím dýl jak dva - tři týdny. Uherák musím aspoň jednou za týden. *20634*


 #40293