Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2507952x
Příspěvků:
69112

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #40301

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.07.23 19:10:06 | #40301
Reakce na příspěvek #40289

Alergie se vyvíjejí a i zanikají. Ale to ti tvá dcera určitě už sdělila.
Někdy se alergické reakce manifestují i až společným/současným působením dvou a více alergenů, které samy o sobě reakci vyvolat nemusejí.

Vše živé je podmíněno a také závislé na vhodných chemických reakcích, na tohle přišli lidé už v 19. století. Život = chemie. Že to je podstatně složitější než samotná chemie zjišťují odborníci dnes a denně. A je to též další střípek potvrzení jonatánem odmítané probíhající Evoluci.

No a co jsem se dočetl v článku o výsledku testování obsahu prodávaných zahradnických substrátů je varující. Je to podobné, jako s každým jiným masově produkovaným výrobkem - na kvalitu a nezávadnost se nekouká. A dražší substrát nemusí být lepší pro dané použití, než ten nejlevnější. Většinou je to výrobek z jižních zemí, v něm jsou vajíčka, hmyz a zárodky z oněch zemí, které si dobrovolně zavádíme do naší krainy. Kdyby jen to, ale i těžké kovy v určitých malých koncentracích, protože do toho kompostu příjde i nepořádně tříděný odpad.

Osobně si čas od času také koupím nějaký substrát, vlastně jen kvůli té vláknině. Dřív to byla rašelina, už léta zakázaná a tak jsou to hlavně třísky a piliny z papíren a jiných dřevozpracujících podniků.


 #40289 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
11.07.23 19:17:36 | #40304 (1)

To bys v mé firmě odvážel kamionama třísky a piliny


 #40301