Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2507678x
Příspěvků:
69112

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #40418

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE:
15.07.23 08:37:27 | #40418
Reakce na příspěvek #40398

Proto v Ćíně pracují s takovou technikou jako u nás zemědělci před 300 lety. A muslimské země mají blahobyt a svobodu být například ateistou *691*


 #40398 

| Předmět: RE: RE: RE:
15.07.23 16:51:16 | #40444 (1)

Jinej kraj, jinej mrav. I v katolickém Polsku ořou pole rolníci pluhem taženým koněm. Vůz tažený oslem potkáš na silnici spíš v Řecku, než ve Švédsku.

Nevzdělanost má co činit s pověrčivostí, tedy i s náboženstvím, Příkladem nám mohou být komunity Amišů, kteří odmítají nejen motory a televizi, ale i telefony a splachovací záchody.

Zapamatuj si jonatáne ono důležité slovo "sekulární". To ti pomůže k rozumnému rozhovování o věcech světských, tedy o stavbě baráku, hloubení studny, hledání zaměstnání, či opravě automobilu.

Kdyby skutečně existovalo nadpřirozeno, které vyzýváním modlitbou pomůže třeba úspěšně složit zkoušku na řidičák, tak by se jednalo o podvod. A pobožní maj přece zakázáno podvádět. Takže modlení se o pomoc nebe při maturitních zkouškách je jasný, zavrženíhodný, či dokonce zločinný podvod. Kde pak je ta morálka pobožných?


 #40418