Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2672541x
Příspěvků:
73531

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #41078

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
30.07.23 09:30:06 | #41078
Reakce na příspěvek #41076

Ondi promin co napisu nemyslim osobne ale na diskutujiciho. Nic proti tobe nemam a nikdy jsem nemel - spis naopak. Pises: O povesti Jezise - Jezis je jmeno a pise se jak Ondi s velkym zacatecnym. Dale pises, ze nejsou udaje kdy se Jezis narodil. Pokud asi vis a vis urcite kalendar co mame a zname se datuje od narozeni Jezise to znamena, ze nemuzou byt zadne udaje otom - v te dobe neexistoval kalendar. To nepisu o matrice -- najdes spoustu jinych znamych osob co se nevi kdy se presne narodili a to pisu o dobe 1.500 let po narozeni Jezise.
Co se jedna o oplozeni Marie - Duchem svatym -- nevim jak muzes pochybovat a vsemohocnosti Boha? V dnesni dobe zeny umele oplodnuji zdravotni sestry a nejsou to Duchove svati. Co se tyce Abela a Kaina tam nam Buh +++ timto dal jasne najevo - zaklad celeho naseho zivota a to je - odpusteni - nic ale vubec nic jineho neexistuje v lidske povaze aby bylo dokonalejsi nez je // odpusteni.\\ --- Muj nazor. Kiwi


 #41076 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:
30.07.23 15:12:50 | #41107 (1)

Co ti na to odpovědět?

Snad to, že rok narození údajného poloboha Ježíše se mohl udát tak 4 až 7 let před naším letopočtem. Pokusy o stanovení data události v chlívě v Betlému a pohádky o třech králích, nebo o třech mudrcích se pokoušeli astronomové vypočítat podle domnělé kometě, nebo jasné hvěrdě nad Batlémem. Vše prostý nesmysl, Země jak dávno známo rotuje a kdyby měla být nad Betlémem nějaké nová hvězda, či kometa, tak by byla současně i nad Egyptem.
Zkrátka je místo a datum narození Ježíška nařízeno ideology křesťanství. Pochopitelně volili pro datum nejdůležitější den roku, tedy zimní Slunovrat. To, že se o pár dní spletli ... to se může stát, lidé jsou omylní a pámbíček niic neříká, protože buď neví a nebo neexistuje.
Datum úmrtí roku 30 až 31, je stanoven na 7. dubna, proto se oslavuje vždycky jindy. První "zpráva" o poraveném polobohovi, potulném židovském kazateli, pochází až z roku 93 nebo 94 (Flavius Josephus).

Zkrátka se Ježíšek narodil někdy mezi 4 až 7 let před svým narozením a zemřel někdy v roce 30, nebo 31, ve věku 30 až 40lety. 4 roky před narozením křesťanského poloboha totiž zemel zlý Herodes. No a Římany nařízené sčítání lidu Palestíny se praktikovalo někdy 6 až 7 let před naším letopočtem.

Ježíš je křesťany vytvořená ikonická figura, asi jako byl Jánošík pro Slováky, nebo Robin Hood pro Brity. Potulných kazatelů bylo, je a bude vždy dostatek. Nepřeberné množství. A odělat z některého poloboha, nebo proroka je lidovou zálibou.

A ještě, kiwihochu - křesťanství je nekrofilní ideologie, neboť má v symbolu popraveného ubožáka a popravčí zařízení. Centrálním vláknem téhle podivné ideologie je mučení, viz tisíce svatých mučedníků křesťasví.
Ora et labora, že jo. Žádná radost na světě, sex je fuj, jen bolestný život v odříkání zakončený vítanou smrtí je pro křesťana to pravé. Asi proto vzniklo a vzniká spousta radostnějších sekt, tada když pominu sektu Chrám lidu, která skončila masakrem tisícovky lidí.


 #41078