Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3568747x
Příspěvků:
94773

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #41591

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE:
02.08.23 14:11:56 | #41591
Reakce na příspěvek #41557

klasika zde několikrát probraná- Jedná se to o to že se Bůh přiznává k zotpovědnosti za tento svět.
Protože se ani vlas na lidské hlavě nepohne pokud by to nedopustil Bůh.
A Bůh dal všem svobodu, tak si také lidé svobodu zneužili a tak to taky dopadá, každý si dělá co chce.
Jiná svoboda ale neexistuje. Chtějí ateisté, aby so Bůh vynutil, to co mají říkat a to co mají dělat?


 #41557 

| Předmět: RE: RE: RE:
02.08.23 15:30:35 | #41600 (1)

Ateisté po bohovi nechtějí jonatáne nic. *724* Vůbec nic !!! *724* Z jednoduchého důvodu, že ví, že pohádkové bytosti mají sílu a schopnosti jen ve světě pohádek. *724* Ne v realitě. *724*

Co by si ateisté, teda aspoň já osobně přál (nemohu mluvit za jiné) by bylo, aby si pobožní svého boha nechali na své intimní zážitky, teda na pojídání Slunce, nebo na komunikaci s Nebem, ale ve střízlivém stavu rozhodovali a jednali sekulárně. Neboť sekularita je jediná úspěšná cesta lidským životem. Konec konců můžeme pozorovat, že ve státech s vedoucí úlohou náboženství (s náboženskou ústavou) to jde od "desíti k pěti" a že občané odtamtud zdrhají po milionech do sekulární Evropy.

Náboženství má být bráno jako lidový obyčej, jako třeba vánoce, nebo dožínky, či Jízda králů. Nemám absolutně nic proti kostelům, modlitebnám a jiným klubovým místnostech, pakliže se kněz drží rozumného výkladu, ty triky s přeměnou vody na víno a mávání rukama se dají tolerovat, stejně tomu nevěří ani největší náboženský fanatik. Svatou zpověď katolíků též nezavrhuji, neboť má pozitivní psychosomatické účinky ... a lidé potřebují, jako Kukulín svou vrbu, někoho, komu se mohou se svými intimními strastmi svěřit.


1 1  
 #41591 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
03.08.23 23:41:04 | #41810 (2)

nelze srovnávat Boha a pohádkové bytosti, protože Bůh je ve všem úplně něco jemného,
není to ani pohádková bytost. Pohádkové bytosti lze dokázat Boha nikoliv.
Bůh je s ničím nesrovnatelný i tou naší láskou se k němu jen přibližujeme.


 #41600 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
04.08.23 01:23:14 | #41811 (3)

Ty si kouzelnej, fakt.
Pohádkové bytosti lze dokázat : no tak mi dokaž červenou karkulku.
Boha dokázat nejde - ale už 14 dní tu od tebe čteme, že boha dokazuje to, že s ním už nevím kolik, 2,5 miliardy psychicky narušených lidí (vírou v Boha narušených) denodenně hovoří

ty by ses měl dát dohromady v nějakým psychiatrickým sanatoriu, nhovořit denně s bohem, ale terapeutkou na terapii a sem tam s psychiatrem.
a hlavně hodně pít.


 #41810