Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3568824x
Příspěvků:
94773

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #41915

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE:
05.08.23 17:03:32 | #41915
Reakce na příspěvek #41911

človek je dokonalý, nemení sa, nevyvíja sa do novej pokročilejšej kvality, - to, o čom píšem, nemôže vzníknúť samo, je za tým dokonalý rozum - kto myslí vidí to, vie to, žasne nad tým...tvrdiť, že to vzniklo náhodou, ako produkt náhody (ateistickí vedci k tomu pridávajú "ako produkt náhodilosti z nevyhnutnosti" - to je len na kamufláž problému pre zastretie problému...život ako taký (už sam je nesmierne dokonalý), nikdy nemohol vzniknúť ako náhoda alebo produkt náhody z nevyhnutelnosti...


 #41911 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
05.08.23 17:22:43 | #41917 (1)

kto myslí vidí to, vie to, žasne nad tým *15238* *15238* *15238*
Ty kujóne. Kdo myslí hledá pravdu. Hledá ji zrakem posíleným optickými přístroji, hledá ji pokusy a měřením stavů (třeba různé urychlovače a kolize částic - LHC), hledá ji svým intelektem.
Evoluce života je visitore nezpochybnitelná a platí to i pro nás, pro náš lidský druh. Kreacionisté visitore si stojí na "vedení" a operují s báchorkama stvořenámi lidmi na úsvitu dějin.
Už je to tvé tvrzení o dokonalém člověku je víc než směšné. Nemám na mysli jen lidi, kteří se narodí s nějakým tělesným, nebo mentálním postižením, ale i o lidi chabého rozumu opakující do nekonečna to samé a neschné se zamyslet nad podstatou věci.

Mám dotaz.
Kde vidíš onen ROZUM za vnikem Sluneční soustavy, za vznikem Slunce, Země se svými kontinenty, neustálým pohybem zemských desek, horotvorné činnosti, mořských proudů, vulkánů, tsunami, cyklony ....?


 #41915 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
05.08.23 19:32:53 | #41946 (1)

člověk se nevyvíjí, jo? .-))))))))))))))))))
zřejmě píšeš o sobě :-)))))))))))))­)))))))))

https://www.idnes.cz/technet/veda/kyborg-robot-clovek-homo-sapiens.A210826_163730_veda_vse

svět klidně mohl vzniknout náhodou, NIC TOMU NEBRÁNÍ :-))))))))))))))
to, že si to edokáže připustit zoufalej věřící, to nikoho s rozumem nezajímᨨ

mimochodem, pořád jsme navíc v určité divné situaci, kdy vy tvrdíte, že bůh stvořil člověka ku obrazu svému. dejme tomu, že bůh stvořil, nijak složité, přírodní zákony. v nich člověk vznikl už sám vlivem těch zákonů (náhoda neexistuje)

ale pořád : jestli nemohl sám zniknout náš PODLE TEBE dokonalý svět (směji se .-)))))))))))))))))), jak mohl sám vzniknout mnohem dokonalejší (prý to musí být) Bůh? .-)))))))))))))­))))))))

vy nemáte kudy kam, VISITORE, vy na jedné straně odmítáte nějakou naši teorii, ale současně ji upaltňujete bezvýhradně na tu VAŠI teorii o bohu, naprosto nez zdůvodnění, proč by to tak MUSELO být :-)))))))))))))­))))))))

věřící jsou v podstatě zoufalci. vnitřně rozervaní
takovej jnatán, ten už je rozsypanej na kosočtverečky, duševně.


 #41915 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE:
05.08.23 19:34:53 | #41947 (2)

opravenka : s NĚJAKÝM ARGUMENTEM, byť nedoloženým, odmítáte naši teorii o samo-, abyste ten samý argument zcela odmítli pro vznik Boha :-)))))

to nejde
to dělají jen zoufalí pitomci :-)))))


1  
 #41946