Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2693934x
Příspěvků:
73966

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #43239

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.08.23 14:50:03 | #43239
Reakce na příspěvek #43224

Ty se visitore mýlíš, odmítáš akceptovat realitu a pravdu, protože jsi svou ideologií totálně zaslepený.
Lidé jsou lidé a každý dostal v lůně matky svou do určité míry náhodnou verzi mozku. Proto jsou na světě hlupáci i chytráci, altruisté i misantropové a také zbožní a bezbožní. Také tu máme sadisty a vrahy, že jo. Ne každý hoví matematice a fyzice, někdo se vyžije v muzicírování a ve zpěvu, nebo ve šplhání po skalách bez jištění. Někdo umí stavět mosty, jiný malovat obrázky, nebo sochat plastiky.
Těmto vlastnostem, jsou-li pozitivní, se říká talent. Ne každý z nás může být hudebním skladatelem, jakým byli např. Amadeus Mozart, Bedřich Smetana, nebo zpěvákem jako Karel Gott, básníkem jako Erben. Mozky lidí jsou různé a to od prenatálního vývoje, pochopitelně ovlivňované výchovou. Ale ta výchova a i vzdělání jsou něco jako vrchní šlupky cibule. Jádro a tedy podstata individua je zakotvena hlouběj.

Jako inteligentu by ti tohle mělo být visitore známo a mně udivují někdy ty nesmysly, které tu plodíš.

Ještě zpět k problému. Pojem gausovy křivky je ti zajisté znám. A tak bys měl uznat že lidské charaktery se dají také kvantifikovat do takové křivky. Svět není digitální. Co s týče sexuality mužů, tak máme na jednom okraji absolutní heteros, k těm se počítám já i ty a asi značná část mužů a na druhém okraji absolutní homos. A mezi heteros a homos budou ostatní varianty sexuální identity, třeba transvestité, nebo ti "pod obojí".

Opakuji.
Lidé, tedy jejich mozky jsou různé a jejich nositelé jsou na tom nevinně, jako je nevinej člověk trpící koktáním (zadrhováním), nebo některou ze stovky fobijí.
Máme takové dělení 4 zásadních lidských charakterů - sangvinik, cholerik, flegmatik a melancholik. Mezi nimi ale není železná opona, ty vlastnosti se prolínají a kombinují. Lidé jsou prostě různí a nedají se navlíct do uniforem a do identických vojáků, jako se o to snaží vojenští páni, nebo náboženští páni.
Ani katolíci nejsou všichni stejní, určitě mi dáš za pravdu.


 #43224 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.08.23 14:51:26 | #43241 (1)

Ondi, na tieto, sorry, detinské pseudoargumenty, nebudem reagovať...


 #43239 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
14.08.23 15:01:01 | #43249 (2)

Je mi jasné, jseš zaslepený a zablokovaný církevním dogmatem, ale já tě omlouvám, protože za to nemůžeš, přišel jsi už takový na svět....


 #43241