Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2694573x
Příspěvků:
73966

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #43437

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.08.23 02:49:26 | #43437
Reakce na příspěvek #43435

V zemích zmítaných válkou je demokratie nahražena vojenskou diktaturou. To je ti snad jasné.
Podpisem kapitulace poražené strany se přes noc demokracie nenastolí. V Německu probíhala několik let tzv. denacifikace. Spousta válečných zajatců poražené strany se postupně vracela nazpět do zničené země a na druhou stranu se vraceli němci zotročení lidé zpět do svých vlastí. Bez Marschalova plánu obnova země tam mohly vypuknout nepokoje, astronomická inflace platidel a i občanská válka. Armády vítězných států, tedy SSSR, USA, GB a F byly v poraženém Německu několik let zapotřebí. Měli funkci dozorců a byli garanty demokratizace Německa.
A Němci samotní, jako i Japonci a pozděj Jiho-koreici vítali přítomnost těchto cizích vojsk a rychlou pomoc "západu".

Teď je to zrovna dva roky od odchodu NATO sil z Afgánistánu. Mají z toho Afgánci radost, nebylo jim lépe za přítomnosti vojska NATO?


1  
 #43435 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.08.23 07:44:32 | #43439 (1)

Ondi ja te chapu co tim chces rict ale mne se jedna oto, ze ty zeme o kterych pises stim v prvopocatku nesouhlasili - chtel bych videt kdyby vnik probehlo demokraticke referendum jestli chteji USA vojska na jejich uzemi? Rozhodne v japonsku by byl nesouhlas. Chybou USA bylo pouziti atomovek na nevinne civili zeny a deti.


 #43437 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.08.23 12:01:55 | #43447 (2)

Samozřejmě ... vojensky poražená země musí příjmout kapitulační podmínky. Jak to bylo v případu Japonska se snad ví, nebo? Hirohito a jeho vojenská vláda zotročovala (a to doslovně a do písmena) lidi sousedních států a kapitulovat nemínila z ideologických důvodů. Proč nakonec kapitulovala se také ví.
Zajisté v tom obsazení Japonska byla i kalkulace poválečného uspořádání. Přítomnost USA v Japonsku odradila Stalina si zabrat i Japonsko. Stalin chtěl i Koreu a Čínu, ale na vojenské zabrání neměl sílu, tak si z nich udělal aspoň vazaly.
Rusáci měli a mají zálusk na vytvoření impéria nad kterým Slunce nezapadá. A jak prvil Tranďák v Obecné škole "oni (komunisti) dokážou být také panovační ...".


 #43439 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.08.23 12:28:18 | #43452 (2)

Ještě jsi nevysvětlil, proč by mělo umístění těch základen schvalovat referendum.
to, že nemůžeš vědět, jak by to dopadlo nebo ne, je jná věc :-)))

podívej se na socialistickej blok : taky tu po válce zanechal plno základen, v každé soc. zemi, se kterými místní OPRAVDU, ALE OPRVADU nesouhalsili a byli výrazně proti přítomnosti ruských vojsk. Rusák také žádné referendum neudělal.

Možná těsně po válce, v rámci rozdělení sfér vlivu, to nebylo - primárně a jen v Německu a pak v socialistických zemích, zdůvodněné demokratickou volbou (tehdy ještě demokracie pořádně ani neexistovala), ale nejméně od 1991 už je všechno, každá ta základna, ošetřena právně a i demokracií - jen holt ne tvým referendem, které ale opravdu NENÍ PODMÍNKOU DEMOKRACIE :-))))


 #43439