Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2694436x
Příspěvků:
73966

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #43498

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.08.23 13:14:49 | #43498
Reakce na příspěvek #43489

Ondi a jak je porazila? Tim, ze zavrazdila tisice nevinnych lidi v mestech ktere byli vzaleny tisice kilometru o centra valky -- pomoc vidis v tom vyvrazdeni deti mimi i nenarozenych? Japonci v srpnu 1945 uz nemohli nic nemeli zadne pohonne hmoty naftu benzin chdili chytat ryby na uziveni na plachetnicich - americani litali na japonske a oni ani nevzletli nemeli benzin -- proc se tohoto nemozneho statu amerika bala po skonceni valky vrazdi atomem nevinny lid.


 #43489 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
16.08.23 13:42:18 | #43533 (1)

KIWI, nekzoušej v případě války hrát na emoce nějakými mimi ap. A to nejen proto, že Japonci byli známí svými krutostmi. Plno rusofilů takhle argumentuje i ve rospěch ruska, proč se ukrajinci nevzdají a nezachání si životy a že my, co jim fandíme a pomáháme, že jsme spoluzodpovědní.
není to pravda : my necháváme rozhodnout ukrajince : pokud oni chtějí umírat (a je zcela pochopitelné, proč to chtějí), tak my jim prostě držíme pace a pomáháme. pokud se sami rozhodnou to ukončit, nikdo je nebude nutit válčit dál, jako je nikdo nenutil v 2014. naoak, oni musí akceptovat, že naše možnosti také nejsou nekonečné.

jediný, kdo může za všechny mrtvé v om konfliktu je agresor, rusko, které k té agresy nemělo jediný relevantní, adekvátní důvod. sevastopol a hrozba ztráty jeho pronájmu nemůže být řešena anexí, navíc bez jediného slova diplomatického jednání.

zpět k japonsku :
američané na japonsko atomové bomby shazovat nemuseli. většinou se argumentuje tím, že to zastavilo japonskou armádu (jestli na město hodíš atom nebo pár jiných bomb je úplně u prdele, je to jen o rozsahu zkázy, ale vždy umírají i "mimi", ty tati), pravda je, že japonský císař kapituloval již několik hodin předtím do ruských rukou. nicméně oficiálně se to k američanům dostalo později a asi bude pravda i to, že si to aspoň vyzkoušeli a kdyby nic jiného, poskytli důvod, proč atom už nepoužívat. Bohužel ten článek nemohu najít, tak alespoň tenhle který to sce přímo nepotvrzuje, ale píše o tom tlaku ruskýarmády

https://www.denik.cz/veda-a-technika/myty-2-svetove-valky-japonsko-prinutily-ke-kapitulaci-atomove-bomby-21000128.html


 #43498 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
17.08.23 14:31:57 | #43770 (1)

Ty jseš kiwihochu fakticky unikát.

V záverečné fázi bylo Japonsko vojensky vyčerpáno skoro na nulu - proč tedy odmítlo kapitulovat? Nekapitulovalo proto, že samurajové nikdy nekapitulují a raděj zemřou.
Vojenské vedení USA zkalkulovalo, kolik by stála invaze na Japonské ostrovy lidských životů a jesli mne pamět neklame, tak v té kalkulaci figurovalo několik set tisíců amerických vojáků a zhruba desetinásobek Japonců. Teda nehledě na materiální a finanční náklady. Také by taková akce značně vyčerpala vojenskou sílu pacifické armády USA a trvala by měsíce a možná roky. To by zvýšilo nebezpečí, že by Stalin také nařídil invazi rudé armády do Japonska ... a třeba ho polovinu zabral (jako DDR a Koreu).

Pochopitelně je smutné každé zabití nevinného člověka. Ty dvě jaderné bomby stály odhadem 90 až 170 tisíc lidí ... a faktem je, že USAmeričiní chtěli těmito zbraněmi zastrašit i Staliva, což se jim povedlo. Ve válce umírají nevinní lidé, jsou masakrováni v malém i ve velkém. Japonská propaganda tvrdila, že USAmeričané kanibalizují Japonce, který se vzdá ... prostí Japonci věřili doslova takové propagandě. I proto volili raděj smrt, než kapitulaci.

Zkrátka kiwihochu, když chceš seriózně diskutovat o předmětu diskuze, tak by jsi se měl postarat o získání znalostí. Hirohito také nikoho osobně nezabil a také nebyl USAmeričany strčen do vězení a popraven. Přesto by se bez jeho souhlasu Japonsko nevydalo na vojenské dobrodružství, které stálo miliony lidí životy.


 #43498