Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2732925x
Příspěvků:
74679

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #45356

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
03.09.23 23:42:19 | #45356
Reakce na příspěvek #45320

https://proboha.cz/magazin/blog/brana-cb-cz/2023/09/veskere-vyzvy-k-usmireni-jsou-nefer-vuci-ukrajincum/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
I mnozí křesťané pochopili, že v současné době je každá snaha o vyjednávání a o mír jen výzvou k brutálnímu podrobení slabšího silnějšímu, k okupaci a zániku Ukrajiny jako samostatného státu. Tzv. chcimírové nechtějí mír, ale porážku Ukrajiny.


2  
 #45320 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE:…
04.09.23 04:52:47 | #45367 (1)

Křesťanská ideologie nepřinesla postulované soužití národů. Naopak vedla mnohdy k posílení nesnášenlivosti a k nepřátelství jak k jiným národům, tak i k lidem jiné varianty křesťanství.

Tzv. nechtějí mír, ale porážku Ukrajiny. Naprostý souhlas. Ta realita je o to drsnější, že ti chcimírové podlehli rusácké lživé propagandě slibující ráj na Zemi, tentokrát zaručená, pravý a rusácký. Praxe je asi taková - levnější alkohol, levnější kuřivo a sociální džungle ve které platí právo silnějšího. Oligarši a mafiáni mají moc a nevolníci mají povinnost je živit, demokratie a rovnost před zákonem je v čudu.

Trump vykřikoval "emerika fírst" a putin vykřikuje "rosia pjervá" (nebo tak nějak).
Západní chcimírové už zapoměli, kam dovedlo poradenství rusáků ve vládách členských států sovětského impéria. Lidé mdlého rozumu mají krátkou paměť a snadno tak podlehnou lákavému vábení. Asi milovali výzdobu oken sovětskéjma vlaječkama v litopadu na počest sovětského října. S nostalgií si v koupelně zpívají ruské častušky a touží po obchodech "sovětská kniga" s výklady obsahujícími pyramidy leninových a stalinových biblí.


 #45356