Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 3568981x
Příspěvků:
94773

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #46278

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE:
14.09.23 09:29:08 | #46278
Reakce na příspěvek #46264

Řada evropských zemí včetně Česka uvalila na Kirilla I. sankce. Na českém sankčním seznamu se šéf ruské pravoslavné církve ocitl dokonce jako první. Pro Kirilla I. to znamená například zákaz vstupu na území ČR nebo zmrazení případného majetku v Česku.
„Jeho časté výstupy, které ospravedlňují zvěrstva páchaná ruskými vojáky na Ukrajině, jsou jasnými důkazy, které vedly (českou) vládu k tomuto rozhodnutí,“ vysvětlil ministr zahraničí Jan Lipavský zařazení ruského duchovního na sankční seznam letos na jaře
.
...no, to je uhol pohľadu niektorých proUS európskych zemí, oni ani nič iné nemôžu robiť, americký tlak je enormný, proste US má vždy pravdu...samozrejme si potom nikto nevšíma, čo robila Ukrajina Rusom v Donbase...p. Kirill robí len to, o čom hovorím v predchádzajúcom príspevku..a Rusa nejaký sankčný zoznam Čechov proti Rusovi fakt nezaujíma, o vstup do ČR Kirill skutočne nemá záujem, a zmrazovanie cudzieho majetku je protiprávny zločin...príde čas, keď aj Európa pochopí, že ciele US v tejto "válke" sú nečestné, že ide podraz na Európu, a Európa bude prosiť Rusa o suroviny...


 #46264 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.09.23 09:51:44 | #46279 (1)

nejsou žádné "proUS" *27179* Kirill dělá ministranta Putinovi, jak o tom říkal papež František.
Putin i Kirill jsou fašisté. Putin navíc buduje čím dál větší diktaturu. Nechtějí dopustit, aby se Ukrajina vymanila z jejich vlivu a přidala se k demokratické EU.
Dnešní konflikt by neexistoval kdyby Evropa byla schopna zareagovat už když vr. 2014 Rusko napadlo Krym. Jenže je Nato v EU slabé USA snížili počet přítomných vojáků na 1/4. A NATO nemá armádu na to aby mohli Rusku čelit. Rusák vycítil příležitost, povedl se mu Krym, tak chtěl i celou Ukrajnu.
Toto je analogie s Hitlerem povedli se mu Sudety západ se stáhl a Hitler chtěl víc. ČR se bude držet NATO a USA to je jediná záruka demokracie. Jinak zde bude Putinizmus - oligarchystická kleptokracie což my Češi, Moravané a Slezané nechceme. A vy Slováci si klidně lezte do zadku komu chcete klidně se staňte součástí diktátorských režimů. *4446* *12619*


1  
 #46278 

| Předmět: RE: RE: RE: RE:
14.09.23 10:11:35 | #46284 (2)

vy Slováci si klidně lezte do zadku komu chcete klidně se staňte součástí diktátorských režimů.

a mají k tomu dobře našlápnuto. Dobře jim tak. *27179*


 #46279 

| Předmět: RE: RE: RE:
14.09.23 10:09:29 | #46282 (1)

To zdůvodnění uvedení Kirila na seznam je racionální a v souladu s křesťanskou morálkou a je celkem jedno, jestli to Kirilovi nějak vadí nebo ne. Už samotný fakt, že je nějaký křesťanský duchovní umístěn na sankční seznam, je významný, poněvadž je to neobvyklé a trpí tím prestiž celé ruské církve.

Co dělala Ukrajina rusom je zaznamenáno ve zprávách OSN, stejně jako co dělali rusi Ukrajině a ukrajincům.

Nějaký americký tlak existuje jenom v ruské propagandě a v představách lidí, kteří jí žerou. Stejně jako nějaké nečestné plány USA a nějaké naše pozdější škemrání ruska o suroviny - to jsou mokré sny ruska, kterými se snaží kompenzovat svůj pocit zmaru a zoufalosti.


 #46278