Rozcestník >> Náboženství >> Ateistická společnost

Informace

Název: Ateistická společnost
Kategorie: Náboženství
Založil: sirStanley
Správci: sirStanley , Ondi
Založeno: 10.01.2020 11:58
Typ: Dočasné
Stav: Veřejné
Zobrazeno: 2519646x
Příspěvků:
69232

Předmět diskuze: Ateistická společnost - “Ateismus je pochopení, že neexistuje žádný věrohodný vědecký ani faktický důkaz existence boha, bohů nebo jiných nadpřirozených jevů a bytostí.” Ateismus je racionální a pragmatický a humanistický postoj k světu. Racionální v tom, že usiluje o poznání pravdy ( tím odmítá teorie o existenci neprokázaných nadpřirozených bytostí a jevů). Pragmatický, protože za prioritní považuje to, co je užitečné a prospěšné (náboženství to není, už proto, že lidi rozděluje - viz vztahy mezi židovskou vírou, islámem a křesťany). Humanistický proto, že na první místo staví člověka, skutečnou bytost, nedokonalého, ale vyvíjejícího se tvora, jakým jsme my všichni (ne tedy nějakého vymyšleného stvořitele mimo čas a prostor, kterého ani nelze dokázat).
Máte nastaveno: řazení od: nejnovějších v stromovém zobrazení

Zobrazení reakcí na příspěvek #46509

Zobrazit vše


| Předmět: RE: RE: RE: RE: kdo vyhrava??
16.09.23 08:41:16 | #46509
Reakce na příspěvek #46508

rozpor medzi ateistami a teistami je obrovský - vo viere v Boha!, čo je radikálny fenome - a upozorňujem, Boh a veci a javy okolo Boha, to nie je pohádka, ani povesť, ani mýtus, ani legenda, - to je viera, a vo viere proste veríme, že to tak je,lebo máme silné indície pre vieru - a to rozum nedokáže vždy posúdiť,lebo je nesmierne obmedzený, orientuje sa len na veci a a javy tohto sveta, to čo zisťujeme a posudzujeme zmyslami, - veci mimo zmyslov človeku unikajú...
...Boh však nie je skrytý, naopak, ukazuje sa nepriamo v mnohých veciach a javoch ľudského života - hlavne v našom svedomí (morálny zákon) a v láske...Boh sa nemôže ukázať, nie je to možné, prebýva v neprístupnom svetle slávy, ktorá ma spaľujúci účinok na človeka, neprežil by to, a naviac, priamo sa neukáže, lebo by neexistovala viera, čo práve on chce - lebo vo viere ho spoznávame, rešpektujem, ctíme a vážime si ho, lebo pre nás urobil tento svet zo svojej lásky, a poslal nám Spasiteľa pre návrat k nemu - máme to v Božom slove - v Biblii, ktorú človek nemohol vymyslieť...:-)


 #46508 

| Předmět: RE: RE: RE: RE: RE: kdo vyhrava??
16.09.23 14:52:34 | #46559 (1)

Ano, spalující světlo = koncentrované světlo = hodně fotonů určité vlnové délky na malou plochu. Když použiješ lupu, nebo lépe konkávní zrkadlo (krásná to slovenština , že? ) tak koncentruješ světlo, které se může stát spalujícím, třeba 1kW / dm². Ze tvého textu by mohlo vyplynout, že tvůj bůh je konkávním zrkadlem.

Dotaz: kdy, jak a proč tvůj bůh ztvořil slovenštinu a kdy, jak a proč zpotvořil rusáčtinu?

A to nezmiňuji ani arabštiny, indičtiny, indiánštiny a vulgarštiny....
Dalo by se, podle pohádky o stavbě babylónské věže mínit, že ty řeči stvořil, či zpotvořil tvůj bůh z čiré zlomyslnosti. Ostatně svou božou zlomyslnost prokázal i stvořením vší, blech, klíšťat, komárů ... a žahaví mravenci se už také dostali na Evropský kontinent, na Sicílii.
Ty pravíš "díky bohu za tvé dary bóže", ateista však bohovi děkovat nemusí, nemá to zapotřebí, protože původ těchle parazitů a škůdců zná a ví, že jsou zrovna jako my, lidi, součástí téhle pozemské biosféry. A to bez spalujícího světla a jinech pobožnejch nesmyslů.

Souhlas : rozpor medzi ateistami a teistami je obrovský
Dá se přirovnat k rozporu mezi realitou a irealitou, k rozporu mezi rozumem a nerozumem, k rozporu mezi vědou a pavědou !!! (když už to chceš tak přesně formulovat). *15238*


 #46509